[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 154
31 171
113
"Miközben az Egyesült Államok kormánya több millió dolláros forrást oszt el, hogy a léggömböket egzisztenciális válságként kezelje, egy ohiói kisvárosban az apokalipszisnek tűnő jelenségek vesznek részt. Valószínűleg a terv szerint az Egyesült Államok légterének kínai kémkezdeményezések általi megsértésével kapcsolatos drámai események jót tettek annak érdekében, hogy a közelmúlt egyik legrosszabb környezeti katasztrófája ne kerüljön címlapra."
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 836
15 091
113
És hogyan nyernék vissza a felvételeket? Nincs kommunikációs műholdjuk sem... Starlink terminálokat vettek a lufikra? :)

Más. Nem tudom, hogy ez teljesen kamu-e, mindenesetre a konteós subredditet elárasztották az ilyen posztok tegnap:

zgw7cyyuxsha1.jpg

videó:
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 386
113
Egyre több helyen olvasni, hogy az Ohiói vegyi katasztrófa mértéke a Csernobilihez mérhető... Ennek elterelésére kapóra jött nekik a kínai ballon.
Azt is olvasni, hogy ez annak az eredménye, hogy USA az Északi áramlat felrobbantásával megdöntött egy korábbi tabut "semleges" fél infrastruktúrájának rombolásáról.
East Palestine, Ohio
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 232
67 074
113

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 445
10 302
113
Tele a gatyó.
Érdekes ami éppen az usaban történik, finomítótüzek,lng infrastruktúra-balesetek, rengeteg egyéb ipari baleset. Viszont érdekes, ha orosz és kínai akciók lennének már rég telesírták volna a világot hogy jaj bántanak minket. Vagy mégsem mert akkor a közvéleményük válaszlépéseket követelne, az pedig háborúhoz vezethet, és főleg úgy nézne ez ki hülyén hogy ők kezdték a polgári infrastruktúra elleni szabotázsokat. Mert legyünk őszinték, elég nagy baromság lenne a ruszkiktól a saját vezetékük felrobbantása mikor egyszerűen el is zárhatják azt, .....plusz egyéb balesetek.
Nekem a cikkben az tetszik és egyre inkább azt érzem, hogy ezek ott nyugaton nem megjátsszák a képmutatót, hanem komolyan el is hiszik hogy nekik mindent lehet és aztán nem kapnak érte cserébe semmit. Megdöbbenti őket az hogy a világ más részének van saját szabad akarata és képessége az önálló cselekvésére, és őszintén meglepődnek hogy aki kurvának állt azt megbaszták.

Mint amikor az eu felszólította az oroszokat hogy a légterüket adják meg az eu légitársaságoknak mert azok nagyon sok pénzt veszítenek.... közben ők meg kitiltották az oroszokat. Ugyan ez a vezetékekkel kapcsolatban, vagy amikor valaki az oroszoknak ad el fegyvert, ők békefegyvert küldenek, na de irán az aljas gonosz fegyvereket, és ezt eddig azt hittem csak megjátsszák de nem, ezek meggyőződésesen el is hiszik amit mondanak.

Szóval nem tudom eldönteni hogy ezek valódi szabotázsok az usa ellen, vagy pedig egy megszervezett médiamanipuláció valamilyen céllal. Nagy ország ahol sok baleset történik amúgy is, ráadásul sok helyen rothadó infrastruktúrával, ha a média akarja akkor felnagyítja a dolgokat, és a legtöbb összeesküvés hívő náluk van.... táptalaja az van bőven.

Viszont lehet valóban szabotázs, amiben az a megdöbbentő hogy mennyire könnyen találnak megvehető embereket a tevékenységet végző szolgálatok.

Van egy nagyon aljas dolog amit még megléphetnének a ruszkik, aminek nem örülnék mert személyesen is érint, de logikus lenne, a temérdek zsákmányolt nyugati fegyver közül, néhány manpads iszlamisták kezébe kerülne, és egy kis titkosszolgálati segítséggel, egy kecskebaszó rávezetné egy európából amerikába vagy fordítva tartó utasszállítóra, ezzel egy időben felháborítva az ottani és az európai közvéleményt is, és kényszer helyzetbe hozva a politikusokat, mert attól kezdve minden felszállás és leszállás félelemmel lesz tele.... ráadásul a saját fegyverük által fenyegetve. ha ezeket a fegyvereket nem küldik tovább ukrajnába azzal az orosz repülés helyzete nagyon sokat javulna.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 386
113
East Palestine, Ohio
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 660
55 640
113
Múlt vasárnap az ismeretlen léggömböt eltévesztette az elsö rakéta és a Huron tóba esett. Csak a mâsodikkal sikerült a cèlt eltalâlni.
( Kronen Zeitung)
Idöközben Moldâvia és România felett is ismeretlen ballonszerü târgyat észleltek 11000m magassâgban.Két MIG-21-est inditottak a felderitésre, de azok nem talâlták az ismeretlen eszközt. ( exxpress.at)