[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 340
7 664
113
@Sunlight56
Athoztam ide.

FYI Trump teljes mellszelesseggel a cionista lobbi embere. Sokat ne varjatok tole.

Ha ez így van - akkor egyáltalán van e olyan választható politikus, nem csak az USA-ban, aki nem az?

@Sunlight56

Nincs - jelenleg.
Viszont a rendszer olyan, hogy ha a valasztok elkezdik buntetni, akkor nagyon gyorsan atalakulhat a helyzet.

Az AIPAC brigad tudja ezt, be is vannak ijedve es ettol ilyen aggresszivek: soha meg ilyen nem volt, mint most, amikor Biden leallitotta a fegyverszallitasokat. Az AIPAC befolyasa azon all vagy bukik, hogy totalis kontrollja van-e a kongresszusi kepviselok tobbsege felett. Elindult egy folyamat, amit ha az AIPAC nem tud megallitani, az gyors osszeomlasukhoz vezethet, ami egeszen kritikus, egzisztencialis krizist eredmenyezhet Izraelben.
Ami, teszem hozza, nem lenne baj, hiszen azonnal kenytelenek lennenek megallapodni az osszes szomszedjukkal (a legagresszivabb ortodox zsidok is rendkivul rugalmassa valnak azonnal, amikor nem mukodik a primitiv bullying tovabb, ezt tapasztalatbol mondom).

Tudjak ezt az AIPAC bekeiben nagyon jol, nem veletlenul tiltatjak be a TikTokot is, lasd a kiszivargott AIPAC videohivast, ahol a kongresszusi kepviseloknek magyarazzak, hogy "van egy TikTok problemank" azaz a fiatalokat nem lehet ugy hulyenek nezni es az agyukat atmostni a primitiv cionista hazugsagaradattal, ha kozben a valosagot latjak videokon...

Temaba vag, tegnapi MR:
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 782
48 175
113
Új törvényjavaslat a kongresszus előtt: az IDF-ben szolgáló amerikai állampolgárok is lehessenek kedvezményezettjei a USERRA és SCRA csomagoknak

A két csomagról zanzásítva itt lehet olvasni:

Gyakorlatilag mindenféle felmentésekről, fizetési halasztásokról szól a dolog.
Ja, és folyó bírósági ügyekben is kaphatnak 90 napnyi igazolt halasztást, akik a törvény hatálya alá esnek.
Alapvetően arra találták ki ezeket, hogy az amerikai hadseregben szolgáló állományt, a szolgálati idő sajátosságai miatt (hosszú távollétek, stb) ne érhesse kár, pl ne kobozzák el a kocsiját vagy épp ne lakoltassák ki.
Ezt akarják kiterjeszteni az IDF-ben szolgáló amerikai állampolgárokra.

happy_merchant.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 597
85 876
113
Cuki csaj, de ez az "ÖSSZEOMLIK A NYUGAT" meg az a gagyi "SOS" tábla szerintem felesleges. Mondju én nem youtube videókból élek, szóval csak kibickedek. Mert amúgy az igazán értékelendő, hogy vette a fáradságot, és rendesen megtanult magyarul :)
Amit a srác mond a házasságról, gyereknevelésről, kapcsolatokról, wokeról, stb, az a lényeg. Tök értelmes kérdések, válaszok.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 385
31 641
113
Vajon kik lobbiztak?
 

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
136
557
93
Ez nem igaz, az első kuratórium felállításáért felel csak az azt létrehozó állami szerv, utána kikerült a fennhatósága alól, az alapítvány az államtól teljesen független intézmény.

Mert nem woke-k által megszállt egyetemeket, hanem általuk kormányzottakat akar. Erről a felismerésről írok, hogy nincs visszaút, nincs közösség többé. Vannak "ők" és "mi".
Független mi? Akkor köszi. Minek ez a nagy felhajtás az alapítványi egyetemek körül?

Valójában azért, mert nem független. Egy szervezet mindig attól függ, aki a vezetőit megválasztja és attól, aki a pénzt/vagyont adja/intézi a működéshez.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 219
113
Független mi? Akkor köszi. Minek ez a nagy felhajtás az alapítványi egyetemek körül?
Így van.
Valójában azért, mert nem független. Egy szervezet mindig attól függ, aki a vezetőit megválasztja és attól, aki a pénzt/vagyont adja/intézi a működéshez.
Nagyon helyes, ez a lényege, a liberálisok kiszorítása az egyetemek vezetéséből és hosszú távú garantálása, hogy a felsőoktatás magyar kézen legyen. A belpesti, liberális klikktől független, magyar kuratóriumok álltak fel és garantálják a magyar felsőoktatás tartósan független, magyar voltát. Nem tetszik, kit érdekel! Ez Magyarország és nem Wokeland, az egész Nyugat ott van a liberálisoknak, ez az ország a miénk, magyaroké és vigyázunk is rá, hogy akárcsak a felsőoktatásunk, úgy az országunk is független maradjon!

Akik liberális felsőoktatást akarnak, azok mehetnek az amerikai egyetemekre női ruhába öltözve zsidót verni! (bár nem tudom, hogy nem e rekesztették e már ki a fehérbőrű transzikat az ilyen mulatságokból kiváltságos voltuk és fajuk múltbéli bűnei miatt...)

Éppenséggel ez utóbbi elmebaj az oka annak, hogy tetszik ennek az amerikainak a magyar modell, ami a woke elmebajt rekeszti ki és nem a normálisokat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 993
82 237
113
GJl7lGhNJUY.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 340
7 664
113
Wow, az éppen beszélő kiscsaj keményen beleáll éppen az egyetemi vezetésbe, hogy nem engedtek 13 végzőst elballagni, hiaba kérte 1500+ fő írásban, hogy függesszék fel a tüntetőket... :cool:
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 340
7 664
113
He-he
...több ország kilép a Római Szerződésből...

Amit az EU-ba igyekvőknek kötelező aláírni. Ha jól emlékszem Örményország írta alá pár hete.
MInden hulyeseget ne vegyetek mar komolyan. :) OSINTDefender egy jol ismert ruszki propaganda-account (amugy valami dagi amerikai ficko van mogotte).
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 597
85 876
113
Egyelőre egy rakétát nem tudnak 100%os sikerességgel fellőni ...

 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby