[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 824
8 743
113
Két protkos, az Alien jutott róluk eszembe.
Maradjunk abban, hogy az atlagos amerikai oral higienia evtizedekkel jar az atlagos europai elott... es raadasul europai politikusok, sot, szineszek is annyira primitivek es igenytelenek, hogy nem is erdekli oket - lasd pl a sargas-rohado fogu Verhofstadt avagy kb minden masodik brit szineszt stb.
A teljesen csoro rednecket meg a crackheadeket leszamitva itt Amerikaban szinte mindenkinek normalis, egeszseges fogsora lesz mire felno, baromi profi a dentistry (es draga is persze).

Jo amerikai szokas szerint ez is egy ossznepi program volt, a WWII körül került fókuszba az oral hygiene, es egy nagy lokessel gyakorlatilag megoldottak az egeszet 10-20 év alatt.
A hollywoodi mosoly nem csak Hollywoodban elerheto, hanem pl itt a sarkon, es itt koronat sem ugy raknak fel, hogy utana meg 3x kell visszamenni igazitani.


Itt egeszen egyszeruen kulturalisan nagyon ciki, ha valakinek nincs rendben a szaja.
Mindekozben Europaban: https://www.who.int/azerbaijan/news...ates-globally-are-recorded-in-european-region

A new report shows over half of all adults in the WHO European Region had a major oral disease in 2019, the highest prevalence worldwide, and urges Member States to increase access to safe, effective and affordable essential oral health care as part of universal health coverage.​

Copenhagen, 20 April 2023
(...)

Key findings​

The most recent data show:

  • The European Region had the highest prevalence of major oral disease cases (50.1% of the adult population) across all six WHO regions worldwide. This includes the highest prevalence of caries of permanent teeth across all WHO regions, which at 33.6% of the European Region’s population represents almost 335 million cases in 2019.
  • The Region had the second greatest proportion of cases of tooth loss (25.2%), about 88 million people aged 20 years or over. This translates to a prevalence of 12.4%, the highest among the WHO regions and almost double the global prevalence of 6.8%.
  • The Region also had the second highest estimated number, among the WHO regions, of new cases of oral cancers, at almost 70 000 – accounting for 18.5% of the total estimated number of cases globally. More than 26 500 deaths in the Region were attributable to oral cancers in 2020.
  • Of the European Region’s 53 countries, 34 (66.7%) did not have a national oral health policy.
  • Eleven countries (23.4%) did not have dedicated staff for oral diseases in the noncommunicable diseases department of the ministry of health.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 056
16 700
113

Nem viccelnek, és meglehetősen logikusnak hangzik ez a puccsról szóló összeesküvés-elmélet:

Erről ez jutott eszembe:

uHTbiQd.jpg


Amikor a szerek sem segítenek (formaldehid) , szükségessé válik a csere..
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 824
8 743
113
És a termékeny munkához ehhez felprogramozott M.I-ket használnak... talán?
Hidd el: csillio profi sajtos van erre a celra a kampanyokban, es amikor jol fogalmazol, akkor ertelmetlen az egesz ilyen ketflekkes meretu dolgokat maskeppen irni, mint leulsz es megirod.
En egyforman magabiztosan irok magyarul es angolul, es egyik nyelven sem hasznalom egyik AI toolt sem arra, hogy emailt meg ilyesmiket irjak ti. mire beirnam, mit akarok megiratni, addigra megirtam. :D Ertelmetlen. :cool:

Legal draftingra szoktam egyedul hasznalni az egyiket (Claude 3.5), mert mar beetettem neki az elmult 8-9 evnyi inditvanyokat, court odereket stb, valamint most egy sajat modellt tanitok be mar egy ideje (persze azt mar lokalban, az RTXen futtatva), specifikusan a sajat igenyeimre (matrimonial civil cases, custody trial + detect unlawful or procedurally incorrect orders, decisions etc, NY State CPLR es DRL statutes es case law alapjan). Utobbibol remelem, hogy vegul egy MVP kijon es akkor lehet belole uzlet is (befektetoim lennenek barmikor).

Persze ha valaki nem eleg magabiztos (e.g., nem elegans) egy nyelven, akkor persze, hasznalja a Geminit a
Gmailben avagy masikat, ugy is tanul, nincs azzal baj. De egy kampanyban egy kommunikacio szakon vegzett, gyakorlott szerzo siman kitolja ezeket percek alatt, ez nem kihivas nekik.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 078
88 063
113
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 252
29 534
113
Lol, a demokraták már gyártják az új múltat.
Joe Biden, ez a nagyszerű ember azért lépett vissza, és adta át a helyet a jövő reménységének, mert republikánusok olyan kegyetlenek voltak vele. Hüpp.

Véletlenül rendezték ilyen korán az elnökjelölti vitát, még a pártkongresszus előtt.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 244
12 622
113

g. fordítás...

Exkluzív: Biden elnök nem titkolt orvosi vészhelyzetben szenvedett Las Vegasban töltött ideje alatt – állítják rendőrségi forrásokExclusive: President Biden suffered an undisclosed medical emergency during his time in Las Vegas, police sources say​

Az Air Force One „olyan gyorsan repült, hogy a gép megrázkódott” a keleti part felé vezető úton. Air Force One “flew so fast the plane shook" on its way back to the east coast.​


JORDAN SCHACHTELJORDAN SCHACHTEL
2024. JÚLIUS 23JUL 23, 2024
298298
141141
Ossza megShare

Amikor Joe Biden elnök a múlt héten megkezdte kampányútját Las Vegasban, úgy tűnt, minden olyan zökkenőmentesen ment, amennyire csak lehetett egy 81 éves, fizikai és kognitív hanyatlásban szenvedő elnök számára.
Egy nappal azelőtt, hogy váratlanul elhagyta a várost, Biden tartotta a vitaindító beszédet a csaknem ötezer fős tömeg előtt a NAACP Nemzeti Kongresszuson a Mandalay Bay szállodában.

Biden elnök felszólal a NAACP Nemzeti Kongresszuson (Mario Tama/Getty Images)
Szerdán Biden a tervek szerint megtartja a vitaindító beszédet az UnidosUS éves kongresszusán az MGM Grandban, ahol több ezren várják érkezését. Mivel a helyszín közvetlenül a Las Vegas Strip mellett található, az elnök biztonsági részletei és motoros felépítése hatalmas külső támogatást igényelt a Las Vegas-i Fővárosi Rendőrségtől.
A Dosszié egy olvasó által támogatott kiadvány. Ha új bejegyzéseket szeretne kapni, és támogatni szeretné munkámat, fontolja meg, hogy ingyenes vagy fizetős előfizetővé váljon.

Iratkozz fel


Biden elnök nem jelent meg sem a kongresszuson, sem a később délutánra tervezett eseményeken. Ehelyett elhagyta a várost, és Las Vegasból indult az Air Force One-on a delaware-i Rehoboth Beach felé, ahol ma is tartózkodik.
A las vegasi útja óta Biden elnök a közösségi médiában bejelentette, hogy nem pályázik második elnöki ciklusra, miközben támogatja Kamala Harris alelnököt a demokrata jelölésért. Biden elnököt nem lehetett látni sem fényképeken, sem videón, mióta szerda este leszállt Delaware-ben, bár részt vett egy telefonbeszélgetésben Kamala Harrisszal korábban ma este .
Az elnök kommunikációs stábja és orvosa azt mondta, hogy az elnöknél pozitív lett a Covid-19, és kijelentette, hogy ez volt az oka a menetrend törlésének és a Las Vegas-i terveinek megváltoztatásának.
Dr. Kevin O'Connor, az elnök Fehér Házi orvosa (és egy családi üzleti partnere) azt mondta, hogy Biden „ma délután felső légúti tünetekkel jelentkezett, köztük orrfolyással (orrfolyás) és nem produktív köhögéssel, általános rossz közérzettel” hogy az elnöknek nem volt más, mint megfázáshoz hasonló tünetei.
Nagyon más történetet mesélnek el nekünk. Megerősítettük, hogy a Turning Point USA-alapító, Charlie Kirk hétfői X-bejegyzésének több alapvető eleme valóban igaz, a bűnüldöző források szerint.

A dosszié független tanúvallomást szerzett több mint fél tucat bűnüldöző tiszttől, akik részt vettek az elnök biztonsági részleteiben, és másoktól, akik első kézből beszéltek az aznap kibontakozó incidensről.
Ebben a történetben a Turning Point Action -vel dolgoztunk, hogy több forrás tanúvallomását biztosítsuk, és ellenőrizzük azok legitimitását.
Az elnökkel foglalkozó tisztek kezdettől fogva kaotikusnak írják le azt a szerdát. Biden elnök az incidens előtt már jócskán lemaradt a menetrendről. Több forrás szerint a dolgok valóban felborultak, miután jelen volt a Lindo Michoacan nevű híres helyi mexikói étteremben, ahol kezet fogott és az adományozókat köszöntötte.
Aztán hirtelen, amikor az UnidosUS beszédet kellett volna elmondania, elszabadult a pokol.
Több, aznap szolgálatot teljesítő rendfenntartót rádión értesítettek arról, hogy az elnök meg nem határozott egészségügyi sürgősséggel foglalkozik. Ez messze nem a szipogás esete volt, hanem titkosított rendőrségi adásokon küldték ki, mintha valami ötriadós tűzhöz hasonló dolog tört volna ki.
Forrásaink becslése szerint „könnyen” több száz Las Vegas Metropolitan tiszt és alkalmazott hallotta az adást élőben, így a kíváncsi médiának nem jelenthet gondot a történet nyomon követése. A kiküldetések világossá tették, hogy ez sokkal több, mint puszta tervmódosítás, mert az ügyeletes katasztrófaelhárítási apparátusuk nagy részét beindította.
Az elnök adataival való egyeztetésért felelős rádiódiszpécserek a rendvédelmi erőforrások azonnali „megugrását” kérték a területre, mind a környék biztonsága, mind az elnök mozgásának felgyorsítása érdekében.
E bűnüldöző források szerint az elnök motoros felvonója eredetileg az Egyetemi Orvosi Központba (UMC) készült, amely körülbelül két mérföldnyire volt az úttól az elnök helyétől. A rendőrök válaszoltak a hívásra, és gyorsan kiküldték a „dobozban” sürgősségi osztagokat, hogy megkönnyítsék a kórházba való átutazást.
A történet után kutatva azt találtuk, hogy az NBC helyi leányvállalata, a KSNV a múlt héten , különösebb nyilvánosság nélkül megerősítette, hogy az UMC „készenlétben volt, miután szerda délután figyelmeztették Joe Biden elnököt egy lehetséges egészségügyi problémára, miközben Dél-Nevadában járt”.

De az elnök csapata úgy döntött, hogy nem viszi be a kórházba. A tervek gyors egymásutánban ismét változtak. Ezt követően közölték az ügyeletes tisztekkel az elnök adatairól, hogy meg kell engedniük egy expressz útvonalat a Harry Reid nemzetközi repülőtérre. Az elnökhöz rendelt rendőrség és a „dobozban” sürgősségi osztagok ezután átcsoportosították erőforrásaikat, hogy az elnököt a lehető leggyorsabban és a lehető legbiztonságosabban kivezessék a városból.
Emily Goodin, a The Daily Mail fehér ház vezető tudósítója arról számolt be, hogy a keleti visszaút során az Air Force One „ olyan gyorsan repült, hogy megrázkódott ”, és mindössze 3 óra 48 perc alatt ért Doverbe.
Több tiszt, akivel beszéltünk, azt mondta, hogy ezt valóban jelentették, és teljes körű egészségügyi vészhelyzetként kezelték, és ragaszkodtak ahhoz, hogy egy egyszerű pozitív Covid-19-teszt nem indokolt volna ilyen drasztikus, masszív választ.
Úgy tűnik, csak Biden elnök és belső köre tudja az igazságot arról, hogy mi is történt pontosan a múlt héten Las Vegasban. Remélhetőleg a közvéleményt tájékoztatják azokról az eseményekről, amelyek szükségessé tették a Sin Cityből való sürgősségi távozását.
Ezúton is köszönjük a Turning Point Action fantasztikus csapatának, hogy biztosították a történet forrását.

Mai hír:

https://x.com/LauraLoomer/status/1815567310675214503
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 499
33 927
113
Tegnap nyilatkozott elvileg Biden, szóval életben van.

Újabb lehetséges jelölt, bár lehet, hogy csak Harris alelnökjelöltje lesz:

 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 620
26 002
113
images


Önbizalomhiánytól nem igen szenved. Ilyenkor minimum nem lemondani szoktak?

"Kimberly Cheatle elismerte, hogy az általa irányított szervezet hibázott, amikor nem volt képes megakadályozni a július 13-i támadást, és azt mondta: teljes felelősséget vállal a biztonsági intézkedések hiányosságaiért.

Ugyanakkor elutasította a lemondást, és azt mondta, hogy ő a megfelelő személy a szolgálat vezetésére.

Kimberly Cheatle elismerte azt is, hogy a titkosszolgálat rendezvényt biztosító ügynökeit több alkalommal is tájékoztatták „egy gyanús személyről” a lövések eldördültét megelőzően, valamint arról is beszámolt, hogy a fegyverest rejtő ferde tetőt korábban biztonsági kockázatként értékelték.

A titkosszolgálat igazgatója hozzátette, hogy a merényletet követően telefonon kért elnézést Donald Trumptól az elkövetett hiányosságokért."

 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 706
7 404
113
images


Önbizalomhiánytól nem igen szenved. Ilyenkor minimum nem lemondani szoktak?

"Kimberly Cheatle elismerte, hogy az általa irányított szervezet hibázott, amikor nem volt képes megakadályozni a július 13-i támadást, és azt mondta: teljes felelősséget vállal a biztonsági intézkedések hiányosságaiért.

Ugyanakkor elutasította a lemondást, és azt mondta, hogy ő a megfelelő személy a szolgálat vezetésére.

Kimberly Cheatle elismerte azt is, hogy a titkosszolgálat rendezvényt biztosító ügynökeit több alkalommal is tájékoztatták „egy gyanús személyről” a lövések eldördültét megelőzően, valamint arról is beszámolt, hogy a fegyverest rejtő ferde tetőt korábban biztonsági kockázatként értékelték.

A titkosszolgálat igazgatója hozzátette, hogy a merényletet követően telefonon kért elnézést Donald Trumptól az elkövetett hiányosságokért."

Nem lemondania kell(ene), hanem börtönbe mennie.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 259
15 995
113