[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 564
18 925
113
Hiába reménykedsz, az ukránoknak el lesz zárva a pénzcsap, annak vége. :p
Pompeo meg már nyilvánosan meg lett szegyenitve, hogy nem lesz, ami jelzésértékű...
Egyébként arra feléd északon a ritkaföldfém, nemesfém kitermelésre született valami dekrétum vagy szabàlyozàs?

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 643
13 850
113
Rubio még játékban van.
Öngól lenne az USA-nak elhagyni az ukránokat. Biztos máshogy lesz mint eddig, de nem érdekük az orosz győzelem. Az azt üzenné Kínának, hogy ha elég sokáig kitartasz nyerhetsz! Ezt bizos nem akarják...
Ennek semmi értelme. Egyrészt kit érdekel Kína, amikor a választók EGYÉRTELMŰEN erre szavaztak, másrészt Kína magasról leszarja az ukránokat és az ottani cirkuszt, az oroszok már a zsebében vannak, és nekik az egésznek nincs jelentősége. Ami esetleg lehet, az pontosan az lenne, hogy ez egy MÁSIK adminisztráció, az előző elmebeteg háborúzása helyett a lényeges dolgokra koncentrál, és vámokkal stb fogja seggbe rúgni a kínaiakat. Utóbbi szerintem bizonyos szint felett visszaüt, de majd rájön Trump is.
Rubio egy senki, ráadásul egy tipikus warmongering kis f@sz, pardon for my French, akiket Trump es JDV is lenéz.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 002
9 082
113
Én úgy olvastam nem is nagyon volt más választásuk. A Bidennek összegyűjtött kampanypénzeket, csak az alelnökjelöltnek lehetett egy az egyben átcsoportosításítani.
Persze kreatívan biztos lehettek volna trükkök, de így volt egyszerű.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 133
130 332
113
Ennek semmi értelme. Egyrészt kit érdekel Kína, amikor a választók EGYÉRTELMŰEN erre szavaztak, másrészt Kína magasról leszarja az ukránokat és az ottani cirkuszt, az oroszok már a zsebében vannak, és nekik az egésznek nincs jelentősége. Ami esetleg lehet, az pontosan az lenne, hogy ez egy MÁSIK adminisztráció, az előző elmebeteg háborúzása helyett a lényeges dolgokra koncentrál, és vámokkal stb fogja seggbe rúgni a kínaiakat. Utóbbi szerintem bizonyos szint felett visszaüt, de majd rájön Trump is.
Rubio egy senki, ráadásul egy tipikus warmongering kis f@sz, pardon for my French, akiket Trump es JDV is lenéz.
Ezt annyival egészíteném ki, hogy az ukránok féktelen nyomatásának biztos vége lesz, de a keleti falat és amit eddig megszereztek az ukránok az orosz érdekszférából való kirántásával nem fogják feladni (hülyék is lennének) mert innen effektíve sakkban lehet tartani az oroszokat.
Az ukránoknak fel kell adniuk a már elvesztett területeket de nem gondolnám, hogy amerika teljesen otthagyná az egészet a fenébe.
Helyette egy új status quo-t akar majd kiakalítani amiben jobban koncentrálhat kínára és iránra.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 622
42 016
113
Ezt annyival egészíteném ki, hogy az ukránok féktelen nyomatásának biztos vége lesz, de a keleti falat és amit eddig megszereztek az ukránok az orosz érdekszférából való kirántásával nem fogják feladni (hülyék is lennének) mert innen effektíve sakkban lehet tartani az oroszokat.
Az ukránoknak fel kell adniuk a már elvesztett területeket de nem gondolnám, hogy amerika teljesen otthagyná az egészet a fenébe.
Helyette egy új status quo-t akar majd kiakalítani amiben jobban koncentrálhat kínára és iránra.
Ez így korrekt!
Ki fognak találni egy end-game-et, ami vagy tetszik az ukránoknak vagy nem, de az lesz! Viszont ahhoz ode fogják tenni az erőforrásokat, súlyukat. Az sem kizárt hogy egy évig jobban megnyomják őket, mert egyelőre Putyint nehezebb meggyőzni arról hogy álljon le, nem az ukránokat! Az oroszok nyeregben érzik magukat, ezért nem is akarnak tárgyalni!
Ezért vicc amikor Orbán mindenkit "háború-pártizik" csak az oroszokat nem!

Ukránok bármikor aláírnának bármit ami garantálja hogy a maradék terület megmarad erős biztonsági garanciákkal és nem lesz újabb támadás X év múlva.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 643
13 850
113
Psrsze, a jelenlegi területi veszteséget - esetleg némiképpen visszahúzva, de a NATO-tagságról lemondva lehet csak tartós béke. Viszont az ukránok az utóbbit a Szent Grálnak hiszik, szerintem nem fognak lemondani, szóval vagy Z menni fog és úgy lesz megállapodás, vagy egy interlocutory armistice lesz, aztán meg hosszú évekre befagyó, low-intensity határmenti villongasok, amire ugyanúgy rámegy majd Ukrajna. Az ukránoknak egyetlen esélyük van az országot megmenteni, és az ugyanaz, mint a trianoni gyalázat: el kell fogadni a diktatumot, máskülönben elfogynak.
Mindez úgy, hogy Bidenék szerintem bebetonoznak 6-12 havi pénzt még, azaz leghamarabb jövő nyár végére-oszre fogy ki mindenből Z.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 643
13 850
113
Ez így korrekt!
Ki fognak találni egy end-game-et, ami vagy tetszik az ukránoknak vagy nem, de az lesz! Viszont ahhoz ode fogják tenni az erőforrásokat, súlyukat. Az sem kizárt hogy egy évig jobban megnyomják őket, mert egyelőre Putyint nehezebb meggyőzni arról hogy álljon le, nem az ukránokat! Az oroszok nyeregben érzik magukat, ezért nem is akarnak tárgyalni!
Ezért vicc amikor Orbán mindenkit "háború-pártizik" csak az oroszokat nem!
Dehogy. Még mindig nem érted az amerikai belpolitikát, még múlt szerda után sem?
Trump arra kapott mindenható felhatalmazást, hogy ITTHON TEGYEN RENDET, hogy állítsa le az ipari szintű lopást, amit pl. a háborúzás jelent, elég a határon átsétáltak hitelkártyákkal ellátásának, a senki által nem választott állami ügynökségek teljhatalmanak, a törvénytelen jogszabályi kormanyzasuknak és így tovább. Rengeteg pénz kell hozzá és van is rá, ez egy iszonyatosan gazdag ország, csak a féreg háborús-melyallami-mediacenzuras parazita réteg a nagyját egyszerűen ellopja.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 133
130 332
113
Dehogy. Még mindig nem érted az amerikai belpolitikát, még múlt szerda után sem?
Trump arra kapott mindenható felhatalmazást, hogy ITTHON TEGYEN RENDET, hogy állítsa le az ipari szintű lopást, amit pl. a háborúzás jelent, elég a határon átsétáltak hitelkártyákkal ellátásának, a senki által nem választott állami ügynökségek teljhatalmanak, a törvénytelen jogszabályi kormanyzasuknak és így tovább. Rengeteg pénz kell hozzá és van is rá, ez egy iszonyatosan gazdag ország, csak a féreg háborús-melyallami-mediacenzuras parazita réteg a nagyját egyszerűen ellopja.
Szerintem ennyire nem eszik forrón az establishmentet se a birodalmi külpol célokat.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
806
2 178
93
Milyen kint a hangulat most a választások után? Nem az obégató woke youtuber hülyékre gondolva, hanem a nép egyszerű emberére.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 206
57 508
113
ez egy iszonyatosan gazdag ország, csak a féreg háborús-melyallami-mediacenzuras parazita réteg a nagyját egyszerűen ellopja.

Na,ezt örömmel hallom, akkor lassan tudja majd fizetni az államadóssága kamatait legalább?
Nem ám újabb trilliárdokat vesz fel majd ez az iszonyatosan gazdag ország....
:D

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 643
13 850
113
Szerintem ennyire nem eszik forrón az establishmentet se a birodalmi külpol célokat.
Meglátjuk. Trump és az egész stábja nagyon keményeket ígért többször is, én annak csak a felét mondtam itt.
Trump ouszta gazdasági érdeket fog nézni, nem akar majd "demokrácia-exportot" folytatni. Nem lesz buzi-woke-cionista Pressman, eltűnik a NED büdzséje, lehet, be is szántják ezeket, emiatt bedől majd az amerikai woke ügynökhálózat nálatok is.
Trump előtt irtózatos feladat áll: újraszabni Amerikát, felszámolni a ma már mindennapos állami és hatóság jogsértéseket, kifertotleniteni a jogrendszert, átállítani a hadiiparra fókuszált gazdaságot technologiai es gyártásközpontúra, kivégezni a mára teljesen elvérzett régi médiát stb.

Onnan lehet, nem látszik, de utoljára Dunya alatt volt az erőközpont a WH-ban, azóta a média ill. SN lett a központ. Ezeket a saját gátlástalan hazudozasuk, valamint az alternatívok felemelkedése ill. Musk X vásárlása gyakorlatilag kivégezték.

Az erőközpont most nagyon határozottan a WH lesz megint. Én remélem, hogy teljesen ujraszabalyozzak a hagyományos médiát, vagy egyenlő pályát kapnak az alternatívok, vagy egyszerű hirkozlesre szabályozzák vissza a csatornakat (ahogyan az Reaganig volt a standard, a Fairness Doctrine, amit aztán ő felszámolt, az szülte a "partcsatornakat".)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 337
96 705
113
Psrsze, a jelenlegi területi veszteséget - esetleg némiképpen visszahúzva, de a NATO-tagságról lemondva lehet csak tartós béke. Viszont az ukránok az utóbbit a Szent Grálnak hiszik, szerintem nem fognak lemondani, szóval vagy Z menni fog és úgy lesz megállapodás, vagy egy interlocutory armistice lesz, aztán meg hosszú évekre befagyó, low-intensity határmenti villongasok, amire ugyanúgy rámegy majd Ukrajna. Az ukránoknak egyetlen esélyük van az országot megmenteni, és az ugyanaz, mint a trianoni gyalázat: el kell fogadni a diktatumot, máskülönben elfogynak.
Mindez úgy, hogy Bidenék szerintem bebetonoznak 6-12 havi pénzt még, azaz leghamarabb jövő nyár végére-oszre fogy ki mindenből Z.
Sztem Z-vel még aláíratják a fegyverszünetet, aztán majd menekülnie kell.
Ha tippelnem kell nem fog elhúzódni. Napról napra építik a nyomást Z-re.
Az a kérdés ki lesz képes összetartani kis-Ukrajnát, hogy ne az oligarchák polgárháborúja kövesse az orosz háborút. A balkáni háborúk után a sok munkanélküli katona beállt a szerb maffiába, Most ezt tízzel kell megszorozni, meg a káoszt.
Az igazán veszélyes idők a fegyverszünet után jönnek, ránk nézve is. Itt lehet mákunk a jó személyes viszony a Trump Teammel.

Nekem inkább nem is az a kérdés az ukránok, miért fogják aláírni a fegyverszünetetet, hanem Putyint mivel veszik rá, hogy aláírja...,van ott is belső gazdasági, politikai nyomás. De a fegyverszünet után a halottakkal ott is el kell számolni és az Odessza-Dnyper vonal még nagyon messze van,

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 389
36 370
113
Gbs2-KDFX0-BASw-OK-618x349-600x339.jpg

Anglin: "Nagyon kevesen lesznek képesek felfogni ezt a dolgot, ami kedden történt. Sajnálatos, de a valóság az, hogy ez a dolog nem fog sok ember agyába beleférni. A legtöbb ember csak örül, hogy Trump nyert, és nem akar túl sokat gondolkodni azon, hogy miért kapcsolták ki a választási csalógépezetet. Röviden, a tömeges választási csalásra képes emberek azért nem voltak hajlandóak megnyomni a gombot és elkövetni a csalást, mert az erre képes emberek ugyanazt a jelöltet akarták, mint a szavazók tömegei. Igyekszem itt a lehető legjobban elmagyarázni a hosszú történetet. Először is meg kell erősítenem: Én vagyok az első számú "választástagadó", aki tagadta a 2020-as választást, miközben az zajlott, amikor hajnali 3-kor új szavazatokat hoztak be. 2020 után azt állítottam, hogy 2024-ben lehetetlen, hogy Trump nyerjen. Az érvelés így szólt: a választásokat ellopták 2020-ban, majd 2022-ben is, és nem hoztak komoly intézkedéseket a további csalások megakadályozására a kulcsfontosságú államokban. Én azonban október 7. után Trumpot valószínűsítettem "győztesnek", majd azt mondtam, hogy az első "merényletkísérlet" után olyan biztos vagyok benne, amennyire csak lehet."

Március 8-án teljesen átértékeltem a választási helyzetet, és azt írtam:

Trump elleni támadásaikban a média visszaléphet, és valószínűleg vissza is fog. Továbbra is támadni fogják, de enyhíteni fognak rajta. Különösen elkezdik majd elismerni, hogy valószínűleg ő fog nyerni, és közvélemény-kutatásokat fognak közzétenni, amelyek ezt mutatják. Aztán a választások éjszakáján lehet, hogy egészen másképp fognak viselkedni, mint 2020-ban, és korán Trumpnak adják az államokat.

Július 22-én pedig azt írtam:

szerintem a "demokráciába vetett hitüket elvesztő emberek" tényleg olyasmi, ami általában a hatalom embereit érinti. Ez a demokrácia-rendszer már régóta a tökéletes zsarnokság, ahol alacsonyabb az életminőség és kevesebb a valódi személyes szabadság, mint bármely autoriter rendszerben a 20. századi kommunizmus legkeményebb formáin kívül (az egyetlen fennmaradt maradványa az ilyesminek Észak-Korea és kisebb mértékben Kuba). Ebben a rendszerben bárkivel bármit megtehetnek, de ez a képesség teljes mértékben a rendszerbe vetett hiten alapul. Nem akarják, hogy a szükségesnél több ember elveszítse ezt a hitet. A republikánusok 2020-ban rövid időre elvesztették ezt a hitet, de Trump "ezúttal csak keményebben fogunk szavazni" felvetése visszahozta őket a játékba.

Egy Trump-győzelem a hamis választási rendszerben, erre próbáltam felkészíteni az embereket. De sokan nem értették meg, és valószínűleg nem is fogják, amíg a beleik ki nem ömlenek valami isten háta mögötti gödörben a Közel-Keleten.

Hogyan működik az amerikai választási csalás

A 2020-as választások után Donald Trumpnak nagyon kevés barátja volt. A csalás megtámadásában Sidney Powell, az igazságügyi minisztérium élethossziglani ügynöke, a MyPillow Guy, aki egy crack-függő, és Rudy Giuliani segített neki, aki a lehető leggyanúsabb, amennyire csak lehet. A Trump-"szövetségesek" e hármasa egy rakás ostobasággal állt elő, az elektronikus szavazógépekre összpontosítva, és megmagyarázhatatlanul azt állítva, hogy Venezuelában hackerek hamisították meg a szavazatokat. Biztosan emlékeznek rá (vagy talán kényszerítették magukat, hogy elfelejtsék), hogy Giuliani a "Four Seasons Landscaping" parkolójában tartott sajtótájékoztatót, miután "véletlenül" azt foglalták le a Four Seasons hotel helyett.

trump-campaign-four-seasons-total-landscaping-3693645677-618x348.jpg

Hogyan lehetséges ez egyáltalán? Miért fogadna el egy kertépítő cég, amelynek épülete egy ipari park hátsó telkén áll, egy politikai rendezvényre szóló foglalást? Hogyan lehetne ezt megerősíteni? Hogyan vezetnének oda és állítanák fel a felszerelést anélkül, hogy észrevennék, hogy nem egy luxusszállodában, hanem egy koszos parkolóban vannak? Ezt egyértelműen szándékosan tették. Powell hatalmas médiamutatványt csinált, ahol azt állította, hogy be fogja mutatni a "Kraken" bizonyítékát, amely a Dominion szavazógépekkel való csalást bizonyítja, de nem tette meg. Az egész dolog egy szégyenletes és szánalmas zűrzavar volt. Szabotázs volt. Trumpnak nem voltak igazi szövetségesei, és úgy tűnt, ő maga sem tudott rájönni, de a valóság az volt, hogy a csalásnak semmi köze a Dominion szavazógépekhez. Utólag nagyon is nyilvánvaló, amit akkoriban mondtam: a "koronavírus" leple alatt behozott levélszavazatok korlátlan csalást tettek lehetővé. Az államoknak lehetőségük van arra, hogy korlátlan számú szavazólapot nyomtassanak ki, és oda szállítsák, ahová akarják. Ez nem különösebben bonyolult. Korlátlan számú szavazólapot osztottak ki, majd küldtek vissza. Senki sem tudja, hogy mi történt a szétosztás és a visszaküldés között, és nem végeztek aláírás-ellenőrzést, így senki sem fogja megtudni. De mindannyian láttuk a táblákat a számlálóállomások ablakain, láttuk a teherautókat, amint a számlálás "szüneteltetése" után hajnali 3-kor a swing államokban megálltak.

201105165103-tcf-center-detroit-windows-1104-618x464.webp

Előzetesen hamis szavazatokat rendeztek, de kiderült, hogy nem volt elég Trump legyőzéséhez, ezért lezárták a számlálóállomásokat, és új szavazólapokat hoztak be. Mindez nagyon nyilvánosan történt, a média a "nagy hazugság" zsidó fogalmára támaszkodva. Mindannyian láttuk Biden abszurd 81 millióját, ami közel 20 millió szavazattal verte meg Obama 2012-es eredményét. Véleményem szerint lehetetlen lenne komoly embernek azt állítani, hogy 2020 tiszta volt. Lehet, hogy nyilvánvaló, de meg kell jegyeznem, hogy ez a csalás elsősorban a versengő "billegő államokban" történt, vagy legalábbis csak ott szerveződött széles körben. Konkrétan a lila államokon belüli, demokraták által irányított városokról van szó, nevezetesen Atlantáról, Phoenixről, Detroitról, Milwaukee-ról és Philadelphiáról. 2022 még gyengébb volt, mint 2020 A 2020-asnál is kevésbé ismert a 2022-es választási csalás. Ez egy olyan félidős választás volt, amelyet az emberek nyilván kevésbé tartottak fontosnak, de vitathatatlanul még Joe Biden 81 millió szavazatánál is nevetségesebb volt. "Vörös hullámot" jósoltak, mivel Biden első két éve mennyire katasztrofális volt, de a republikánusok nagyon csúnyán kikaptak. Ez a hardcore koronavírus-mánia idején történt, a republikánusok nagyon is politizáltak. A demokraták teljes platformja az volt, hogy "Trump a szavazólapon van", ami a múlt keddi események fényében nem tűnik rossz dolognak. Florida volt az egyetlen versenyképes állam, amely valóban fellépett a levélszavazáson történő átverés ellen. Ron DeSantis 2021-ben keresztülvitte Amerika legjobb csalás elleni választási törvényét, az S.B. 90-et. (Ha kíváncsiak a részletekre, valószínűleg a legjobb, ha elolvassák a törvényjavaslat ellenzőinek leírását.) Marco Rubio floridai szenátor, aki nem túl népszerű, és soha nem is volt az, 49%-on állt, és 58%-kal nyert, jóval a felmérések hibahatárán kívül.

Screenshot-2024-11-10-at-1.01.31%E2%80%AFAM-618x596.png

Florida egykori "lila állam", ahol Ron DeSantis 2018-ban csak egy százalék töredékével győzött le egy homoszexuális afrikai crackheadet. A ma már szintén "lila államnak" számító Arizonának sokkal több múltja van a Demokrata Párttal, mint Floridának.

arizona-florida-presidential-elections-618x420.png

Miután 1996-ban Bill Clinton óta először állítólag kék lett (amikor Bob Dole vesztett, mert Ross Perot a szavazatok 8%-át szerezte meg), Arizona 2022-ben a jobboldal figyelmének középpontjába került, és rengeteg pénz került rá. Az erősen támogatott republikánus arizonai szenátorjelölt, Blake Masters 5 ponttal veszített, miután a felmérések szerint legalább 1 ponttal vezetett (bár nem olyan figyelemre méltó, mint Rubio győzelme, de a hatpontos különbség is túl van a hibahatáron). A kormányzójelölt Kari Lake, akit szintén erősen támogattak és agresszíven reklámoztak a médiában, a felmérések szerint 11 ponttal előzte meg demokrata ellenfelét, és mégis vesztett. Ha végigmegyünk a 2022-es választásokon, ezek az eltérések mindenütt ott vannak. Tisztában vagyok azzal, hogy a közvélemény-kutatások általában tévednek, de általában úgy tévednek, hogy az a demokraták javára torzít, ahogy a floridai közvélemény-kutatások is tették. Nincs ok arra, hogy Florida miért lenne annyira más, mint az ország minden más versenyképes állama. A hivatalos magyarázat arra, hogy miért volt ennyire más a helyzet Floridában, az, hogy Ron DeSantis nagyon-nagyon népszerű volt, és felemelte a többi republikánust. Ron DeSantis azonban akkoriban több botrány kellős közepén volt, többek között a Disney elleni háborúja, ami senkinek sem tetszett, és az a kritika, hogy a tisztséget ugródeszkaként akarta használni az elnökjelöltséghez. Biztos vagyok benne, hogy DeSantis elég népszerű, de ez nem magyarázza a Florida és az ország többi része közötti különbséget. A magyarázat az, hogy Floridának volt egy republikánus kormányzója, aki egy jó csalásellenes törvényt fogadott el. A másik (állítólag) versenyképes állam, ahol republikánus kormányzó volt, Georgia volt, amely 2020 után szintén elfogadott néhány törvényt, bár nem olyan jót. Arizonának, valamint Michigannek, Pennsylvaniának és Wisconsinnak mind olyan demokrata kormánya volt, amely nem fogadott el 2020 után törvényeket a választási csalás ellen, így 2022-ben (és 2024-ben) lehetővé tette a teljes koronavírusos szavazási intézkedéseket."

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 389
36 370
113
2024 nem volt "túl nagy ahhoz, hogy megbundázzák"

Kamala 2024-ben körülbelül 10 millióval kevesebb szavazatot kapott, mint Joe Biden 2020-ban. A cikk írásakor (úgy tűnik, még számolják) Kamala 70 millióval rendelkezik, szemben Biden 81 milliójával. A történelmi tendenciák alapján ésszerűen becsülhető, hogy 10-15 millió nagyjából annyi hamis szavazatot számoltak össze 2020-ban, mint amennyi szavazatot megszámoltak. Már önmagában nevetséges azt állítani, hogy Joe Biden jobban teljesített, mint Obama 2008-ban, ami az eddigi legtöbb szavazatot jelentette egy amerikai elnökjelöltre (őszintén szólva, kellett lennie némi csalásnak ahhoz, hogy Kamala 71 millióra jusson).

Screenshot-2024-11-10-at-1.41.24%E2%80%AFAM-618x374.png

Érdemes megjegyezni, hogy míg a republikánusok úgy tűnik, nem akarnak kérdéseket feltenni arról, hogy hová tűnt a csalás, addig sok Redditor és más baloldali nagyon összezavarodott ettől a matematikától. Nyilvánvalóan nem értik a következményeket úgy, ahogyan a Trump-szurkolók értenék, ezért nyugodtan feltehetik a kérdést.

image-1-618x512.png

Trump 2024-ben ugyanannyi szavazatot kapott, mint 2020-ban. Nyilván nem tudjuk a demokraták valós szavazatszámát; Kamala lehet, hogy kevesebb valós szavazatot kapott, mint Joe Biden, de bőven benne volt a lehetőségükben, hogy átverjék ezt a választást, és sokkal simábban megtehették volna, mint 2020-ban, anélkül, hogy hajnali 3-kor leállították volna a számlálást.

Ha lehetséges csalást elkövetni, és az ezzel a hatalommal rendelkező emberek mégis úgy döntenek, hogy nem teszik meg, akkor az még mindig egy manipulált választás

A demokratáknak megvan a mechanizmusuk a csalás elkövetésére, és mégis úgy döntöttek, hogy nem használják ezt a mechanizmust ezen a választáson. Sokat írtam arról a tényről, hogy Izrael tudta, hogy a Hamász-támadás meg fog történni, de nem tett semmit, hogy megakadályozza, hanem hagyta, hogy megtörténjen. Gyakorlatilag, ha megvan a képességünk arra, hogy megakadályozzunk valamit, és mégis hagyjuk, hogy megtörténjen, akkor felelősek vagyunk érte. Éppen így a demokraták felelősek Donald Trump megválasztásáért. Azzal együtt, hogy nem csináltak csalást, gyakorlatilag eldobták a versenyt. Vártak Joe Biden eltávolításával, elutasítva az előválasztást, majd szabotálták őt, aztán lecserélték Kamalára, ismét elutasítva az előválasztást, majd még csak nem is vették a fáradságot, hogy Kamalát eddzenek vagy más módon formálják őt egy távolról is életképes jelöltté. Nyilvánvaló, hogy a Joe Biden körüli emberek tudták, hogy nem volt életképes jelölt a 2020-as valódi választásokon, és nagyon könnyen előválasztást tarthattak volna a 2024-es választásokra, és egy életképesebb jelöltet állíthattak volna. Ehelyett nagyon későn vitték ki a sufni mögül, aztán még mindig nem voltak hajlandóak előválasztást tartani. Ha valóban valódi választást, vagy legalábbis egy hihetőbb álválasztást akartak volna, könnyen felhívhatták volna Gavin Newsomot (aki könyörgött a posztért), lefuttathattak volna vele egy előválasztást, majd rávehették volna, hogy menjen ki és ítélje el Joe Biden gazdasági programját, a nyitott határok őrületét, az erőszakos bűncselekmények legalizálásának tervét és a gyermek-transzvesztita programokat. Nagy és energikus gyűléseket tarthatott volna. Lehet, hogy csalás nélkül is nyert volna, de legalábbis a csalás hihető lett volna. A demokraták meg sem próbálták, sőt, aktívan szabotálták magukat. Hogy miért?

Carrot-on-the-stick-618x618.jpg

Számos különböző tényező vezethetett ahhoz, hogy a demokraták elvesztették a választást, de az elsődleges ok az, hogy a befolyásos zsidók őt részesítették előnyben a közel-keleti konfliktus kezelésében. A legtöbb Trump-szurkoló, aki szerint 2020-ban csalás történt, nagyon izgatott a 2024-es győzelem miatt. Egyszerűen a kognitív disszonancia állapotában vannak, és nem kérdőjelezik meg, hogy miért vált valóra az álmuk. Azon kevesek között, akik megpróbálják megmagyarázni, hogy miért nem aktiválódott a csalógépezet, a népszerű válasz az, hogy a demokraták nem akarták megkockáztatni, hogy újabb csalást kövessenek el, mert aggódtak, hogy túl nyilvánvalóak lesznek, és valójában valamiféle erőszakos parasztlázadást váltanak ki. Nem tűnik valószínűnek, hogy emiatt különösebben aggódnának, tekintve, hogy az amerikaiak nagyon kövér és szánalmas kisbabák. Azzal az állítással, hogy "azért nem tették meg, mert túl nyilvánvaló volt", aztán figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ez egy 2021-ben meghozott döntés lett volna, a Stop the Steal mozgalom és január 6. után. Ha így gondolkodtak, akkor egyszerűen tarthattak volna előválasztást. Az sem világos, hogy a "túl nyilvánvaló és lázadás lesz" hogyan kommunikálható a baloldaliak tömegével, akik meg sem próbálnak tiltakozni a szavazás ellen. A CNN és a New York Times véleményrovatában nagyon nyugodt és látszólag nem zavarja Trumpot, a legjobbakat kívánják neki. Nincsenek Antifa zavargások, nincsenek pussyhat felvonulások, és ami a legfigyelemreméltóbb, nincs "orosz hackelésre" vonatkozó állítás (valójában orosz hackelés helyett "iráni merénylet" van). Néhány médium megpróbálta felhozni az orosz hackertámadást az év elején, de ezt elnyomták, és soha nem vált a választást övező narratíva részévé. Ennek csak akkor van értelme, ha ez egy zsidó agenda, ha a zsidók megértik, hogy Trumpot Izrael érdekében állítják be. Talán a "túl nyilvánvaló lenne" valami olyasmi, ami átfutott ezeknek az embereknek az agyán, és beleszámított a számításba. Az is lehet, hogy azt akarták, hogy a jobboldal újra higgyen a demokráciában, és kevésbé zavarta őket a neo-Trump, aki abortuszpárti, melegpárti, bevándorláspárti és minden más. Sokat mérsékelt 2020-ban, de 2024-ben már egészen más formába mérsékelte magát, és ez is része volt annak a folyamatnak, hogy a választásokról döntő, befolyásos zsidóknak tetszett. Végső soron azt láttuk, hogy október 7. után a média narratívája Trumpról eltolódott, láttuk, hogy a nagy zsidó adományozók és más befolyásos emberek Trump felé fordultak, láttuk, hogy a közösségi média enyhített a Trump-párti anyagok cenzúrázásán, láttuk, hogy Netanjahu, aki teljes mértékben irányítja az amerikai politikát, követelte Trumpot. Én azzal érvelek, hogy ez az oka annak, hogy a demokraták visszaléptek: ő sokkal jobb figurája azoknak a háborúknak, amiket Izrael akar, hogy az USA vívjon. Jobban fogja tudni rávenni a fiatal fehéreket, hogy jelentkezzenek, hogy menjenek el, és lőjék szét a lábukat olyan módon, aminek semmi köze az amerikai érdekekhez. Azt a mechanizmust, amelyen keresztül Netanjahu meghatározhatná az amerikai elnökválasztás kimenetelét, nem ismerem, de feltételezhetően ugyanarról a mechanizmusról van szó, amely lehetővé teszi számára, hogy az amerikai kormány nevében döntéseket hozzon az Izraelnek nyújtott amerikai támogatással kapcsolatban. A Biden-kormányzat könyörgött neki, hogy ne támadja meg Rafahot, ne szállja meg Libanont, és hogy deeszkaláljon Iránnal. Biden "vörös vonalat" mondott, azt mondta, hogy leállítja a fegyverszállítmányokat, aztán nem tartotta be.

red-line-618x570.jpg

Ezután kiadott egy másik vörös vonalat, amely november 15-én jár le, nyilvánvalóan a választások után, amikor már nem számít.

another-red-line-618x742.jpg

Valamilyen nem azonnal látható (de könnyen elképzelhető) mechanizmus révén Bibi Netanjahu fojtogató befolyást gyakorol az amerikai kormányra. Ha képes arra, hogy a demokrata berendezkedést egy hatalmas közel-keleti háborúba vezesse, miközben az USA nem képes mást tenni, mint könyörögni neki, hogy ne tegye, akkor nyilvánvalónak tűnik, hogy képes arra is, hogy utasítsa a demokrata kormányt, hogy ne kövessen el választási csalást. Hogy ez a mechanizmus a média feletti ellenőrzésen, fenyegetésen és zsaroláson, az izraeli lobbi egyes politikusok manipulálására való képességén, vagy valamilyen kombináción múlik-e, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy Trump nagyon jó lesz Izraelnek, és tudom, hogy Trump sokkal jobban tudna toborozni a hadseregbe és sokkal jobban tudná erőltetni a hazafias háborút Izraelért, mint Kamala Harris vagy bármely más demokrata.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 389
36 370
113
Hamarosan bebizonyosodik, hogy igazam van vagy tévedek

Hogy Trumpot azért engedték-e győzni, hogy Izrael érdekeit szolgálja, vagy sem, az így vagy úgy, de már a megválasztása előtt nyilvánvalóvá fog válni a közeljövőben. "A személyzet a politika" - ezt a kifejezést sok Trump első ciklusát kritizáló jobboldali használta, így a kabinetválasztásai elég sokat elárulnak arról, hogy mit tervez. A hétvégén azt mondta, hogy "Nikki Haleyt" és Mike Pompeót nem hívja vissza, de Marco Rubio és Tom Cotton pontosan ugyanezek az emberek. Az átmeneti csapatának vezetője, a zsidó milliárdos Howard Lutnik azt mondta, hogy azért vállalta a munkát, hogy Izraelt szolgálja. Trump már nyilvánosan háborúval fenyegette meg Iránt. Mondhatnánk, hogy ez csak "Trump, aki Trump" vagy bármi más, de ő már kimondta. Azt is többször elmondta, hogy azt akarja, hogy Izrael végezzen Gázával, ami egyre kevésbé valószínű, ha nem száll szembe előbb Iránnal (Gáza nem fejezhető be a Hezbollah kiiktatásával, ami nem lehetséges Irán kiiktatása nélkül). Bibi teljesen elkötelezett az Irán elleni háború mellett, Donald Trump pedig 100 000 000 dollárt kapott Miriam Adelsontól, azzal a fogadalommal, hogy támogatja Bibi programját. Nekem őszintén nevetségesnek tűnik azt feltételezni, hogy Trump nem fog valamilyen háborút vívni Iránnal, de ismétlem, hamarosan megtudjuk. Egy figyelmeztetés: az utóbbi időben sokat beszéltek Bibi különböző botrányairól, valamint arról, hogy Oroszországot bevonnák, hogy segítsen Izraelnek tűzszünetet kötni a Hezbollahhal. Ha Bibit kiszorítják a hivatalából, akkor az egész számítás megváltozik. Ha Bibit kiszorítják, akkor vizsgálatot indítanak arról, hogy pontosan mi történt október 7-én, és ez komoly káoszt fog okozni Izraelben. Szerintem ez valószínűtlen, de mivel itt jóslatokat teszek, biztos akarok lenni benne, hogy minden alapot lefedek. Még mindig nem jobb ez így? Mindezek megértése mellett is lehetséges lenne, hogy különböző okokból inkább Trump legyen hivatalban. Az én szemszögemből nézve ez valójában rosszabb, mert most a jobboldali emberek mind visszavásárolják a rendszert, amikor korábban készek voltak elhagyni azt, és más lehetőségeket keresni, hogyan lehet megoldani Amerika problémáit. Az is szomorú lesz, amikor a fiatal fehér férfiak sorban állnak, hogy Izrael háborúiban harcoljanak. De lesznek dolgok, amelyek jobbak lesznek. Legalábbis eleinte a gazdaság sokkal jobb lesz. Az is lehet, hogy az ukrajnai háború véget ér. Ezt a két dolgot leszámítva azonban szerintem az emberek túlságosan izgatottak, és sok, sőt a legtöbb anyag, amit látok, a téveszmés, QAnon szintű őrület határán mozog. Bobby Kennedyt nem fogják a CIA élére állítani, és nem fogja feltárni az apja és nagybátyja meggyilkolásának rejtélyét, és Ron Paul sem fogja eltörölni a szövetségi államot. Az FBI-t a Comet Pizza alatti alagutakba küldik. A Biden-kormányzatból senkit sem fognak felelősségre vonni, a koronavírus elleni vakcinát nem fogják kivizsgálni, nem lesznek tömeges kitoloncolások. Ezt képernyőfotózhatod. Egyik sem fog megtörténni. Az elején lesz valamilyen kijelentés. Néhány hondurasi gyerekgyilkost (vagy akárkit) lehet, hogy kitoloncolnak. Talán RFK megváltoztatja az iskolai ebédet. De nem lesz forradalom. Nem szeretek én lenni az, aki ezt elmondja. Tudom, hogy néhányan nagyon izgatottak, és én nem akarok senki kedvében járni. Én is kedvelem Trumpot, mint személyiséget. De ez a való élet. Az amerikai problémák rendkívül súlyosak. Ez a legdegeneráltabb társadalom, ami valaha létezett. Ezt nem fogjátok megoldani szavazással. Soha nem térünk vissza 2010-be. Vagy előre megyünk, vagy elsorvadunk és meghalunk. Az amerikai választásokkal ellentétben ez a döntés az embereken múlik."

Hát, nem kell mindenben egyetérteni vele (amúgy is nagy troll), de mond érdekeseket.