[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Továbbra is megy a síránkozás, még van két hetük valami nagyot alkotni.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Ez az egyik csontvaz/onkontroll nelkuli idea ami maradt belole.

Bocsánat, de Deák Ferenc (a haza bölcse) liberalizmusa miért lenne kárhozattandó?

Szerintem a valos elettol elrugaszkodott ideologiakat hanyagolni kellene es nem pedig vedeni. Eddig mindig csak a baj volt a gyakorlati megvalositasukkal.
(Ki fogunk kapni ha szetoffoljuk a topikot. :rolleyes:)

Igazad van. Mondjuk, a katolicizmus..... off.

Kossuth- Széchenyi- Deák.
Tudod, tézis, antitézis, szintézis és már eszik is kétpofára.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Pont az ellentet miatt erzem helyesnek a megkulonboztetest a liberalisoktol.
Az ugyanis nem liberalis mentalitas, hogy a kulonbozo velemennyel birokat automatikusan lenacizzak, leantiszemitazzak, lerasszistazzak vagy epp kiallnak a szabad velemenynyilvanitas buntethetosege mellett.
Le lehet/szabad lehulyezni a masikat (ha hulyeseget mond), de akkor erveljenek, ne erzelmi/karaktergyilkos hurokat pengessenek.
Ha szabadna definiálni is akkor én az eddigi kommentjeid alapján nem annyira liberálisnak, inkább fasisztoid anarchistának neveznélek.
Ez nem sokban különbözik a valódi liberalizmustól és ha ezt nem érzed dehonesztálónak akkor nem kellene magadra venned a liberálisok rendszeres lekezelését....:rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
"Oroszország egy teljes spektrumú kiber szereplő ami komoly fenyegetést jelent az USA kormányára, katonaságára és diplomáciájára."
"Többarcú kampányt folytatott Oroszország amiben volt klasszikus propaganda, dezinformáció és álhírek is."
"Ezek a tevékenységek jelenleg is zajlanak."
C1aiqOWVQAEDRAy.jpg
Az elektronikailag és számítógép-technológiában elmaradott, a szankcióktól KO-zott és éppen összedőlni készülő Oroszország meghackelte az elektronikai csúcsot képviselő, a számítógépet és a mikroelektronikát feltaláló, a Szilícium-völgy csodáját magáénak mondó USA kormányzati számítógépes rendszerét?!! Nem nevetséges ez egy kicsit?!! Mert szerintem nagyon az.... :) még elhinni is az!!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Kifejtenéd mi indokolja és magyarázza a visszahívást, mert katonailag, vagy politikai érdekérvényesítés eszközeként ott lévő hordozók hazarendelése , váltás nélkül marhaság.;)

Nem tudom. De nem úgy néz ki, mint aminek nagy jelentőséget kell tulajdonítani. Amúgy nem hiszem, hogy ne lenne érdekérvényesítő képessége az usákoknak most is külföldön. Számos bázisuk van mindenfele rengeteg katonával és repülőgéppel.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 468
113
Ahogy nèzem, az ami vàlasztàsok orosz hekkelèsenek bizonyitekai olyanok mint az iraki WMD bizonyitékai annak idejen.
A legütösebb bizonyiték, hogy orosz fejesek lehalgatott telefonbeszélgetésekben örültek Trump gyözelmenek.
Mennyire idiòta ez a vilàg, ahol ilyesmi miatt megcsak nem is szegyenkeznek a politikusok, "titkosszolgàlatok"? Ezeken csak nevetni lehetne, ha nem lenne annyira szomorù.
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt and zeal

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Az iraki WMD-k után ott volt az iráni atomprogram, amire kb Netanjahu rajza volt az egyetlen "bizonyíték", de úgyis szankciókat hoztak ellene, a szíriai vegyifegyverek bevetését sem tudták Assadra bizonyítani, de ez se a szankciókat se a háborút nem gátolta meg, max annyit elértek az oroszok, hogy az amerikaiak direkt nem támadták meg Szíriát. Nem kell ide semmi bizonyíték, ha valamit el akarnak érni akkor tényként tálalnak bármilyen baromságot, a hülye csicskái meg asszisztálnak hozza.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ahogy nèzem, az ami vàlasztàsok orosz hekkelèsenek bizonyitekai olyanok mint az iraki WMD bizonyitékai annak idejen.
A legütösebb bizonyiték, hogy orosz fejesek lehalgatott telefonbeszélgetésekben örültek Trump gyözelmenek.
Mennyire idiòta ez a vilàg, ahol ilyesmi miatt megcsak nem is szegyenkeznek a politikusok, "titkosszolgàlatok"? Ezeken csak nevetni lehetne, ha nem lenne annyira szomorù.
Ráadásul, ha az oroszok lennének Klingon lejáratása mögött, azt csak meg kéne köszönni nekik. Nem? Egy jelölt alkalmatlanságát bizonyították a nép előtt. Más lenne a helyzet, ha hazudtak volna róla.
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt
T

Törölt tag 1711

Guest
Olvastam olyan érvelést, hogy a Klingon az összes hibáját a magánszemélyként követte el, ami nem befolyásolja azt amit akkor tesz amikor hivatalos személyként lép fel valahol és ez egy politikusnál megbocsátható. Az, hogy ezt valakik feltörték és nyilvánosan kiteregették az bűn.
Ellenben Trump hivatalosan szólalt fel olyan módon ami nem lett volna szabad, ezért egy mocskos náci "white privilege".
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
159
111
43
Én azt vártam, Obama majd azzal jön elő, hogy ezután a demokraták mindent törvényesen és etikusan csinálnak, nem lesz semmi takargatnivalójuk, a hekkelőknek ez majd micsoda pofáraesés lesz, hiába űzik bűnös üzelmeiket, nem találnak semmi terhelőt, amivel aztán csapást mérhetnének az amerikai demokráciára. Sajnos nem ez történt, de ha ez lenne, hát nem szeretnék Putyin bőrében lenni :))
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
SPUTNIK

Rendkívül kínos eredményt hozott az a nagy izgalommal várt amerikai hírszerzési jelentés, amelynek célja az volt, hogy bebizonyítsa: Oroszország támogatta Donald Trumpot. Az ehhez csatolt melléklet olyan tényanyagot tartalmaz, amelyet 2012 decemberében szedtek össze, azaz Barack Obama újraválasztása után.

A melléklet alján „eltemetve”, de látható a szöveg: „This annex was originally published on 11 December 2012 by the Open Source Center, now the Open Source Enterprise”, vagyis „Ezt a mellékletet eredetileg 2012. december 11-én a Nyílt Forrás Központ – ma Nyílt Forrás Vállalkozás – állította össze”.

A jelentés még két olyan Russia Today műsort is vádol azzal, hogy Trumpot segítette, amelyek a 2016-os választási kampány előtt megszűntek.

http://lovasistvan.hu/2017/01/07/so...kat-obama-megvalasztasa-idejen-szedtek-ossze/
Ebből vajon mi igaz?