[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
es ettol szerinted abbamarad a fosztogatas, ha Trump szepen megkeri oket? Bagoly, nem tudom mit dolgozol, de fomok ne legyel. Ezek itt fenn szolamok, talan a 4. pont az ami erhet valamit. Amugy meg azt irtad nem regen, hogy ez ehseglazadas, szoval a szep szo nem erdekli az ehezo tomeget. Ezzel a programmal sikerulne teljes kaoszba taszitani az USA-t. Ha nagyon hamarosan nem fog elszantsagot es (most mar sajnos) DURVA erot mutatni a karhatalom, akkor amerikanak lealdozott, visszasullyed Afrika szinvonalara, harmadik vilagbeli orszag lesz belole sajnos.

Nem értek véget a pontjaim, ez csak néhány ötlet volt, amihez nekem 5 másodperc se kellett. De majd meglátjuk mennyit fog érni a keménykedés.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Nyilván. Szélsőbaloldaliak biztosan nem csinálnának ilyet. Orosz szálat még nem fedeztek fel?

Most a NY -i rendőrfőnökkel vitázol, ő utasítására kezdeményezték az adott fiók törlését, szóval NYPD nyomozása biztos félre ment, de hát ez van...!

Aki teheti rádolgozik, kínaiak, oroszok is, nyilván a mérték a kérdés. Na meg igyekeznek a sűrűjében lenni az információszerzés miatt.
A fő csapást azonban belülről táplálják! Zuckerberg nyilván nem orosz ügynök.
..
Szép is lenne, ha már oda jutott volna az amerikai hírszerzés, elhárítás, CIA, NSA, gumitalpúak mind együttvéve, hogy kínaiaktól kapnak színes forradalmat!
Azért nem 1861-ben vagyunk...
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 525
93 803
113
itt mi volt a szitu? tilos volt a fűre lépni? valami speciális alakulatot kellett volna bevetni ezek ellen a nehézsúlyú bűnözők ellen, mert azok a csámpa, x labú Brünhildák nem túl hatékonyak és a férfi szerű társaik sem.
Passz. De törökök közt terjed.
Például 0. lépésként Trump abbahagyhatná a keménykedő üzeneteit, amivel csak olajat önt a tűzre
Sztem meg ezeket az utcán kell legyőzni. Nehogy már a fosztogatók érzékenysége kegyen a mérce. Volt egy rendőri túlkapás, de az erre adott reakció aránytalan.
Nem szabad azt érezniük, hogy ezzel bármilyen célt is elérnek, mert akkor folyamatos leszbanarchia. Bárki úgy gondolja méltánytalan sérelem érte, elkezd tombolni. Ezért karosak a tiltakozást kísérő közösségi kiállások a celebek részéről. Békés tiltakozások esetén ezzel nem lenne gond, de így erkölcsi alapot szolgáltatnak a rendőrellenes erőszakra és a fosztogatásra.
A cegekről ne is beszéljünk. Lassan ez tendencia, hogy a multik akarják nekünk megtanítani, mi a helyes. Röhej...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
persze, azt is csinálhatjátok, hogy jól odavertek az amerikai népnek, csakhát abból lesz az a szituáció, amikor az USA 4 részre szakad és Anglia megy menteni a menthetőt...
Szerintem meg első körben mondjuk a békés tüntetőknek kellene elítélni a fosztogatást, majd második lépésként nekik fellépni ellene hisz ha ügyüket tisztának vélik, akkor pont nekik árt a legjobban. Na utána lehet mit tárgyalni és engedményeket tenni a tüntetések megtartásában. De amíg nem választódik el élesen a kettő, addig egyként kell kezelni és addig nem szociális probléma, hanem karhatalmi. (Az más kérdés, hogy a rendőrségnek is hatékonyabban kellene külön kezelni a tömeget, de látszik, hogy mennyiségi, minőségi és létszámhiányban vannak.)

Mellesleg a jogállami gépezet működik, aki(k) hibáztak, annak felelősségre vonása elkezdődött -ezek után mit kell cirkuszolni? Ha a bűnnek nincs színe, akkor se a rendőrnek, se az áldozatnak nincs és pont. Ha az egyik rasszizmus, akkor a másik is.

Egyébként az elmúlt időszakban volt demokrata elnök, két cikluson keresztül, ráadásul fekete is, akkor itt most mi is a feketék problémája? Egyrészt oldotta volna meg, másrészt ott a példa, hogy lehet érvényesülni. Obama, meg a demokrata vezetés sem oldott meg semmit, nem változtatott az USA kül és belpolitikáján, sőt, talán még jobban rontotta mint Trump, pedig őt sem kell félteni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 112
82 835
113
Már megint az oroszok…
Barack Obama egykori nemzetbiztonsági tanácsadója és a CNN a minneapolisi rendőri túlkapást követő zavargások mögött is Moszkva kezét látja.

https://moszkvater.com/mar-megint-a...2IXqd0MWbcw__DPJLEcZ8cfNU2aejW9or_5pbkZlM5KkQ

Marija Zaharova, az orosz KM szóvivője Facebook-bejegyzésében „piszkos információs manipulációnak” nevezete a volt amerikai tisztségviselő megnyilvánulását. Zaharova szerint az amerikai demokraták által kitalált „ostoba elmélet” értelmében mindenért, ami nem tetszik nekik, Oroszországot kell vádolni.

Az orosz külügyminisztérium vasárnap nyilatkozatban ítélte el az amerikai rendfenntartó erők által az újságírókkal szemben gyakorolt túlzott erőszakot. A tárca elítélte a könnygáz és a gumilövedékek média elleni bevetését és emlékeztette az amerikai hatóságokat arra, hogy Washington nemzetközi kötelezettségvállalásainak megfelelően biztosítaniuk kell a sajtó biztonságos és zavartalan működését.
https://888.hu/amerika-london-pariz...ElfVApAoQenjDrisN9PLf3GyH3I0T5L3Eww9H5aJuxifE
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 525
93 803
113
-2. lépésként elő sem kellett volna idézni mondjuk 2008-at (pénzügyi világválság)
-1. lépésként pedig nem kellett volna baszakodni Kínával, hogy aztán az legyen belőle, amiben most benne vagyunk
Kínával vagy most baszakszik, amíg nyerhet vagy a fejére nő és búcsúzik a világ vezető pozíciótól. Ez kényszerhelyzet. Akinek Amerika az első, máshogy nem tehet. Persze a nagy multik egy részének megint más az érdeke.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Például 0. lépésként Trump abbahagyhatná a keménykedő üzeneteit, amivel csak olajat önt a tűzre

Azért úgy tűnik nem csak üzen. Beleáll!
Ki lesz osztv néhány saller, 2021. novemberében meg lehet szavazni!
..
Azért a 2008-as válságot ne Trump nyakába varrjuk, meg ne is az Egyesült Államok állam nyakába,
amelyik ugyanúgy a szervezett magánhatalom béklyójában van! Most üzentek hadat az elnöknek egy napja nyíltan!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and b4l4g3

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 525
93 803
113
aztán
1. lépésként javaslom a helyzet hidegfejű elemzését, különösképpen a hogyan jutottunk ide kérdést javaslom alaposan átgondolni, és minél több társadalmi réteg nézőpontjából megérteni
2. lépésként javaslom végiggondolni, hogy hogyan lehetne lecsillapítani az indulatokat
3. lépésként javaslom a külpolitikai feszkó csökkentését az USA számára, amivel kevésbé motiválttá teszi az egyes rivális hatalmakat a helyzet mérgesítésére - magyarán lesznek szívesek kicsit engedni a nemzetközi porondon, ha ég a ház
Ennek semmi köze a külpolitikához. Ez USA belpolitika. @fonak9 hozott délután egy érdekes cikket. Trump alatt nem lett rasszistább, erőszakosabb az amerikai rendőrség Obamahoz képest. Ami valtozott az a konstans Trumpellenes hergelés a mainstream médiából. Ennek érett be a gyümölcse. Persze kellett a szikra, de az semmit sem ért volna az elmúlt 4-5 év nélkül.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Aki teheti rádolgozik, kínaiak, oroszok is, nyilván a mérték a kérdés. Na meg igyekeznek a sűrűjében lenni az információszerzés miatt.
A fő csapást azonban belülről táplálják! Zuckerberg nyilván nem orosz ügynök.
..
Szép is lenne, ha már oda jutott volna az amerikai hírszerzés, elhárítás, CIA, NSA, gumitalpúak mind együttvéve, hogy kínaiaktól kapnak színes forradalmat!
Azért nem 1861-ben vagyunk...

SzVR, GRU tuti aktív, bár a Putyin érdeke, hogy Trump legyen megint az elnök, főleg hogy épp tegnap v. tegnap előtt hívta fel Trampli Putyint, hogy bővítené az oroszokkal is a G7 találkozót. Szóval ők most szerintem a folyamatok tompításra játszhatnak, még ha a zavarosban halásznak is.

Viszont Kínát ki is emelik, hogy sok kínai kötődésű twitter fiók retwittelte a törölt oldal bejegyzéseit, meg hasonlók. Nagyon nem csodálkoznék a jelenlegi USA - Kína "Hidegháború" meg Hong-Kong és Tajvan kérdése körüli feszültségek fényében, ha a kínai szakszolgálatok masszívan a minél nagyobb az USA -ban a szarvihar és a társadalmi káosz, az nekünk rövidtávon annál jobb, mert Trump addig is a hazai válságával van lekötve vonulat mentén nem ügyködnének aktívan, még ha csak online is ráépülve az adott eseményekre.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Szerencse, hogy most Trump az USA elnöke. Ha van egy kis esze, akkor a kemény rendcsinálás után átfogó reformokba kezd. No nem a demokraták délibábos stílusában, de az USA-ban még mindig van annyi erő és bizalom, hogy a szegényebb fehérek, az afroamerikaiak és a latinók között egy hazafias programmal, ami ösztönzi a tanulást, az önképzést, bázist teremteni a gazdaság átalakításához. Mert akárhogy is nézzük, az amerikai gazdaság igen nagy mértékben a fegyvergyártásra épül. Ami régen húzta az USA gazdaságát, az ma már egyrészt leépült, másrészt ázsiába települt.... dettó Ny.-Európa...

Trump egyébként nem csinálta rosszul, mert a lépések a következők:

1. ész nélküli bevándorlás leállítása
2. ipar hazatelepítése

Mindkét lépés keményen fáj a kapitalistáknak, mert ugyanis a munkaerő kizsigerelése miatt a nép nem szaporodik (fehér lakosság csökken) és ezért volt szükség az ész nélküli bevándorlásra is, vagy az ipar kivitelére is olyan országokba, ahol még van szaporodó lakosság - ezek viszont tönkretették az amerikai középréteget.

Namármost Trump ezeket a folyamatokat akarta megfordítani, a gond csak az, hogy ahhoz, hogy egyben tudja tartani a Birodalmát, még egy dolog hiányzik:

3. az amerikai geopolitikai érdekszféra önkéntes csökkentése és az USA belenyugvása egy többpólusú világrendbe (USA, Kína, Oroszország, EU)

Ez két dolgot tenne lehetővé:

1. a hazai viszonyok rendezését, a világcsendőrösködés helyett
2. kevesebb támadási felületnek lenne kitéve az USA nemzetközileg a rivális hatalmak részéről, mert lekötné őket a saját érdekszférájuk kialakítása

Ezt viszont Trump nem fogja megcsinálni, mivel teljesen beleállt Kínába.

Innentől kezdve viszont teljesen más sztori pörög, mert az (USA, Kína, Oroszország, EU) helyett egy teljesen más világrend jöhet (Eurázsia, Kína, Angol Birodalom) vagy akár a teljes megsemmisülés, mert ez is benne van a pakliban.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
4. lépésként javaslom szociális mentőcsomagok nyújtását azoknak, akik a covid-19-ben elveszítették a munkájukat
5. lépésként javaslok néhány kedves szót is a néphez
6. lépésként a világháborús fenyegetésnél kicsit kedvezőbb jövőkép nép elé tárását

Nálam az az 1.pont, hogy ki kell belezni és beszántani azt a megnevezhetetlen háttérhatalmat (kopirájt Bogár László), amelyik a világ fejére nőtt az elmúlt évtizedekben!
Putyin, Trump ebben szövetségesek szerintem!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 525
93 803
113
Szóval a modern Hibrid Hadviselés a mostani események kapcsán is zajlik. Nem minden az aminek elsőre látszódik, de ezzel lehet a lelkes hülyéket tüzelni, szervezni, stb.!

Szélsőjobboldali anarchista csoportok szélsőbaloldali anarchista csoportoknak álcázott Twitter fiókon keresztül szervezik az adott államon kívüli fizetett provokátorokat. Az ilyen jellegű legnagyobb Twitter oldalt tegnap törölte a szolgáltató.
https://www.nbcnews.com/tech/securi...-protest-disinformation-bot-behavior-n1221456

https://www.axios.com/twitter-suspe...sts-b387f109-2bfd-4326-a60f-a4d398a191c3.html
A twitter ebben a játékban nem kívülálló. Több nagy céghez hasonlóan heccel és a tüntetők, fosztagatók oldalán aktív szerepet jatszik, mikozben elbújik a fuggetlen, támadhatalan közösségi platform álcája mögé. A new yorki polgarmestert bíráló szakszervezeti fiókot törli, de ő maga felveszi a Black Lives rinya jelképeit központilag.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Trump egyébként nem csinálta rosszul, mert a lépések a következők:

1. ész nélküli bevándorlás leállítása
2. ipar hazatelepítése

Mindkét lépés keményen fáj a kapitalistáknak, mert ugyanis a munkaerő kizsigerelése miatt a nép nem szaporodik (fehér lakosság csökken) és ezért volt szükség az ész nélküli bevándorlásra is, vagy az ipar kivitelére is olyan országokba, ahol még van szaporodó lakosság - ezek viszont tönkretették az amerikai középréteget.

Namármost Trump ezeket a folyamatokat akarta megfordítani, a gond csak az, hogy ahhoz, hogy egyben tudja tartani a Birodalmát, még egy dolog hiányzik:

3. az amerikai geopolitikai érdekszféra önkéntes csökkentése és az USA belenyugvása egy többpólusú világrendbe (USA, Kína, Oroszország, EU)

Ez két dolgot tenne lehetővé:

1. a hazai viszonyok rendezését, a világcsendőrösködés helyett
2. kevesebb támadási felületnek lenne kitéve az USA nemzetközileg a rivális hatalmak részéről, mert lekötné őket a saját érdekszférájuk kialakítása

Ezt viszont Trump nem fogja megcsinálni, mivel teljesen beleállt Kínába.

Innentől kezdve viszont teljesen más sztori pörög, mert az (USA, Kína, Oroszország, EU) helyett egy teljesen más világrend jöhet (Eurázsia, Kína, Angol Birodalom) vagy akár a teljes megsemmisülés, mert ez is benne van a pakliban.

Szerintem viszont a 3.-at is elkezdte. Szíria, arcvesztés Irakban, "Afganisztánban elfogyott a célpont".
Evo Moralest szedték csak le, és ez előre is vetít egy új 21. századi Monroe-doktrínát szerintem...
Dél-Amerikát kapják a visszavonulásrt cserébe, a világháború meg elmarad.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Ezt viszont Trump nem fogja megcsinálni, mivel teljesen beleállt Kínába.
Biztos, hogy ő? Ne feledjük, hogy az USA égisze alatt működnek olyan erőcsoportok, amik nem a központi irányítás alatt állnak, és akár azzal ellentétesen tevékenykednek.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 570
15 518
113