Végigolvastam az utóbbi 11 oldalt.
1, Tanulságos, hogy mennyire a világnézete, tudatállapota, előítélete és/vagy tapasztalata szerint látja minden hozzászóló ugyanazokat a képsorokat és híreket teljesen máshogy.
2, Próbáltam magamban véleményt megfogalmazni, de rájöttem, hogy soha nem ismerhetem meg teljes spektrumában ezt az eseménysort, így esélyesen téves lesz a következtetésem.
3, Persze egyszerűbb lenne a dolgom, ha egyszerűsítenék, skatulyáznék ( mint jó pár fórumtárs), de akkor lásd megint az előző következtetés.
4, Bármilyen vehemensen is hangoztatnám és védeném a (valamennyire kialakított) véleményemet, az az eseményekre innen nem lesz befolyással.
5, Így - fekete-fehér (hi-hi) látásmódot igyekezvést kerülve, remélhetőleg szemellenző nélkül - különösen érdekes várni az eseményfolyamot, a folytatást.
Amit tippelni mernék - na hiszen, nagy bátorság - hogy eddig minden ilyen zavargás kimerült az USA történelmében ("...Előbb-utóbb megunják, hazamennek..." elnézést az idézett személyért...).
Persze van az a zavargásnagyság ami khm. minőségből átcsap mennyiségbe, de az attól tartok, fájni fog a világ konszolidáltabb részeinek is.
Hogy a történések lecsillapodtával milyen hatással lesz az USA jövőjében, annak társadalmára, hogy milyen folyamatokat indít el, (szabadságjogok, rendfenntartás, az igazságszolgáltatás működése, fegyvertartás, alkalmazás, precedensnek) az még egy érdekes kérdés.