[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Szerintem rossz kiindulópont alapján vonsz le itt-ott helyesnek tűnő, de leginkább téves következtetéseket.

Egyfelől személyes bosszú vezetné? Egy olyan "bosszú biznisz", amit a fia is visz tovább? Más oldalról közelítve tulajdonképpen a fiatalkorában történtek folyományaként lett gazdag és befolyásos ember. E nélkül egy senki maradt volna - ugye nem saját erőből/fifikából/akármiből lett az ami.

Az utolsó mondatból is következik tulajdonképpen maga a lényeg. Ő önmagában nem a dolgok alfája és omegája. Ő csak egy stróman. Azaz amennyiben éppen kell egy "arc" a dolgok mögé avagy valakinek éppen egy kicsit "ki kell jönni a fényre", akkor az Ő lesz. Alábecsülni nem szabad - különösen a miatt akik mögötte állnak - de persze túlbecsülni sem, mert akkor nem értjük a lényeget. Emlékezzünk csak az elmúlt időszakokban az is része volt, hogy kicsalogassuk minél többször a fényre Őt is meg a nagyon "kedves" szervezeteit (nem a plakát kampányokra meg hasonszőrű dolgokra gondolok). Néhányszor megtette azt a szívességet (hibát), hogy meg is tette. Azért valamennyire Ő is szeret szerepelni ... :)

Másfelől gondoljunk bele - milyen szavakkal jellemeznéd a palit? Én például: jéghideg, számító, kegyetlen. Ez nem egy egyszerű sima bosszúhadjárat.

Ő tulajdonképpen függetleníti magát a hagyományosan gondolt viszonyrendszerektől. Sokszor kérdezték Tőle, hogy minek tartja magát (akár részben). Pl. magyarnak vagy zsidónak? Nem. Az Ő szavaival - amennyiben nemzeti hovatartozást mindenképpen erőltetnénk ezt a vonalat, akkor kis részben USA állampolgárnak tartja magát, de az igazi identitása - "világpolgár" ... Azaz az a feltételezett identitása mely alapján gondolhatnánk a bosszúhadjáratra, mint lehetséges okra gyakorlatilag sokadlagos Nála. Sőt, ha belegondolunk, hogy milyen a viszonyrendszere azokkal az emberekkel, hát - akkor az sem "rózsás" ...

Nagy általánosságban két nagy rendszer csatározása van tulajdonképpen. Az egyik a hagyományos értelemben vett politikai rendszerek és "valami más". Az előbbinél beszélhetünk ugye legitimációról (demokráciákban pl. választások, mint az átlag polgár politikai kényszert alkalmazó eszköze), szuverenitásról, transzparenciáról, jogszabályok által szabályozott működésről stb. Az a "valami más" esetén ugye ezek közül néhány nincs vagy teljesen máshogy valósul meg. Az oldalukon az állam, mint lehetséges korlátozó tényező léphet fel itt-ott - talán inkább innen jön az ellenségkép. Ami az elmúlt évtizedekben "megpuhított" (sok szempontból) átlag emberekkel kapcsolatban pedig félig-meddig pont e miatt is terjednek (terjesztik) a különböző anarchia eszméiket. Tulajdonképpen amennyiben az állam megbukik, az nekik nem rossz - sőt. Akkor jöhetnének akár némileg "direktebben" is ...

És mindezzel nem mondtál ellent nekem.

Szedd csak össze,mit tudhatunk Soros "tevékenységéről az EU-ban (és nem utolsósorban az EU parlamentben hozzá köthető kvázi tömeget),Ukrajnában. Afrikában, Közel-Keleten - és nem utolsó sorban az USA-ban. Azt is,hogy az Izraeli "álláspont"milyen közel van, és milyen hatással van az USA mindenkori kormányzására. Vedd hozzá Az USA demokraták nem túl távoli kapcsolatát Sorossal. Vedd hozzá azt a gyakorlatilag egész világra kiterjedő média és "civilszervezetek" kapcsolatrendszert,amit a cikkek ,hírek, magas beosztású és gyakran a hatalom legfelső csúcsain lévő politikusok elmondásaiból tudhatunk. És azt a hatalmas gazdasági befolyást, amit közvetlenül vagy közvetve birtokol, és használ, nem utolsó sorban politikai/társadalmi "vélemény formálásra".

Egészen nyilvánvalóan hatalmas hatással van (többek közt) az EU politikusaira.
Nézd meg,mit tesz a "migráns" helyzet Nyugat Európával. Különös tekintettel Németországra,Olaszországra,Franciaországra. (Igen érdekes az is ,hogy Ukrajna jelenének és közel múltjának két meghatározó "személye Kolomojszkij és Soros György, az is,hogy mikor és vajon miért is fordultak szembe az ottani orosz ajkú döntő többséggel - és ez milyen gyorsan és drámaian tette tönker Ukrajnát - és Soros György milyen politikai gazdasági befolyással bírt Turcsinovékra/Porosenkoékra is)

Érdekes az is,milyen befolyással lehet Soros az ENSZ-re.

Ezeket rakd egy katonai stratégiai nézőpontba.


Nyilvánvalóan napokig lehetne sorolni az összefüggéseket, Soros elmúlt évtizedek óta folytatott "tevékenységeivel".

Aztán lehet azon vitázni, hogy "csak "megtisztítani akarja Európát az antiszemitizmus mételyétől, egyfajta Népnevelő, tisztán csak bosszút akar e, vagy magának is bebeszélte már,hogy mindez amit tesz a világ javát szolgálja, a korát megelőző nagy gondolkodó.. világpolgár, aki azért van a nemzetek ellen hogy Nemzetközivé legyen a világ, és mindenki egyenlő legyen... Meg akarja e menteni a muszlim és fekete tömegeket a közelgő katasztrófáktól...

Mindebbe persze kissé belerombol (többek közt ) az , hogy Európában több Országban nagyarányú lakosság csere történik, ott pedig, ahol ennek megálljt mondanak, a hírek alapján Soroshoz is köthető szervezetek, "politikusok",médiák... gazdasági egységek...


Hogy Soros szíve megszakadt, személyisége milyenné vált- az tragikus.
És Akkor most mennyire fontos kérdés az,hogy a bosszú hadjáratnak tűnő cselekménysorozatát másnak címkézzük, vagy egyáltalán bárminek címkézzük (ami már önmagában feloldozása annak ami történik cselekedetei folyamán) mint aminek látszik, és főleg amilyen hatása van elsősorban Németországra, Olaszországra,Franciaországra (és Ukrajnára)

Az USA jelenlegi társadalmi összeomlásában való közvetlen vagy közvetett részvételéről,esetleges ráhatásáról meg tele van az USA sajtó.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Azt azért meg kell hagyni , hogy ez idáig ő a leghuligánabb President ! LOL
baszus..

mostma orulni kell annak mint a majom ha egy elnok meg tud inni egy pohar vizet.

elege ...hm...alacsonyak lettek az elvarasok a vilag egyik nagyhatalma elnoke irant.

lassan, mivel ott minden politikus vagy venoreg vagy felhalott, esetleg tokhulye, orulnek majd a szavazok ha a jelolt bir majd 2-3 szot mondani.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 455
10 362
113
baszus..

mostma orulni kell annak mint a majom ha egy elnok meg tud inni egy pohar vizet.

elege ...hm...alacsonyak lettek az elvarasok a vilag egyik nagyhatalma elnoke irant.

lassan, mivel ott minden politikus vagy venoreg vagy felhalott, esetleg tokhulye, orulnek majd a szavazok ha a jelolt bir majd 2-3 szot mondani.

Nem akartam szólni emiatt az állandó Trump fikázás miatt mert egyáltalán nincs jelentősége, mivel ez egy magyar fórum és szerintem a látogatóknak kevesebb mint 1% ha szavazhat az USA elnökválasztásán, tehát tolni a propagandát....
De ha fejen állós videóban magyarázod is hogy Trump mekkora barom se fogja a többséget meghatni mivel ez az ember Magyarországnak még egy rossz szót nem mondott hanem tisztelettel beszél róla pedig csak egy tintafolt vagyunk a térképükön. És bizony a többségnek itt egy ilyen amerikai elnök a jó elnök mert nem nagyon szeretjük ha lábtörlőnek vagyunk jók az aktuális amcsi vezetés szemében, mert nekünk meg Magyarország az első
 
T

Törölt tag 1711

Guest
baszus..

mostma orulni kell annak mint a majom ha egy elnok meg tud inni egy pohar vizet.

elege ...hm...alacsonyak lettek az elvarasok a vilag egyik nagyhatalma elnoke irant.

lassan, mivel ott minden politikus vagy venoreg vagy felhalott, esetleg tokhulye, orulnek majd a szavazok ha a jelolt bir majd 2-3 szot mondani.

Trump egy kurva nagy troll, játszik a sajtóval mert tudja mire ugranak...
Mutass még egy elnököt aki bekerül az országa összes hírműsorába azzal, hogy megiszik egy pohár vizet

Mellesleg 2016-os kampány alatt ~5 milliárd $-nyi ingyen hírveréshez jutott ehhez hasonló mutatványokkal.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Trump egy kurva nagy troll, játszik a sajtóval mert tudja mire ugranak...
Mutass még egy elnököt aki bekerül az országa összes hírműsorába azzal, hogy megiszik egy pohár vizet

Mellesleg 2016-os kampány alatt ~5 milliárd $-nyi ingyen hírveréshez jutott ehhez hasonló mutatványokkal.


Magyarázhatod a született vaknak a napfelkelte szépségeit ő csak a saját gondolatait tudja ismételni !
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
baszus..

mostma orulni kell annak mint a majom ha egy elnok meg tud inni egy pohar vizet.

elege ...hm...alacsonyak lettek az elvarasok a vilag egyik nagyhatalma elnoke irant.

lassan, mivel ott minden politikus vagy venoreg vagy felhalott, esetleg tokhulye, orulnek majd a szavazok ha a jelolt bir majd 2-3 szot mondani.



Látom nem érted ! Ő a harmadik elnök aki szembe mer menni a háttérhatalommal és ezt óvatosan már már művészien teszi ! De a 2 elődjét hamar likvidálták . Ö viszont az első aki az üzleti életből jött , maga építette saját magát tehát qrvára xarik a mainstrem gondolatokra . És igen Ő komolyan gondolja , hogy Amerika az első ! Bohócnak tartják az ostobák pedig ő egy igazi Sirano . És Ő még nem rúgott belénk se okkal se ok nélkül . Az meg , hogy egy igazi oldschool hooligan az csak azért jó mert könnyen pukkasztja az ellenfeleit !
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
És mindezzel nem mondtál ellent nekem.

Szedd csak össze,mit tudhatunk Soros "tevékenységéről az EU-ban (és nem utolsósorban az EU parlamentben hozzá köthető kvázi tömeget),Ukrajnában. Afrikában, Közel-Keleten - és nem utolsó sorban az USA-ban. Azt is,hogy az Izraeli "álláspont"milyen közel van, és milyen hatással van az USA mindenkori kormányzására. Vedd hozzá Az USA demokraták nem túl távoli kapcsolatát Sorossal. Vedd hozzá azt a gyakorlatilag egész világra kiterjedő média és "civilszervezetek" kapcsolatrendszert,amit a cikkek ,hírek, magas beosztású és gyakran a hatalom legfelső csúcsain lévő politikusok elmondásaiból tudhatunk. És azt a hatalmas gazdasági befolyást, amit közvetlenül vagy közvetve birtokol, és használ, nem utolsó sorban politikai/társadalmi "vélemény formálásra".

Egészen nyilvánvalóan hatalmas hatással van (többek közt) az EU politikusaira.
Nézd meg,mit tesz a "migráns" helyzet Nyugat Európával. Különös tekintettel Németországra,Olaszországra,Franciaországra. (Igen érdekes az is ,hogy Ukrajna jelenének és közel múltjának két meghatározó "személye Kolomojszkij és Soros György, az is,hogy mikor és vajon miért is fordultak szembe az ottani orosz ajkú döntő többséggel - és ez milyen gyorsan és drámaian tette tönker Ukrajnát - és Soros György milyen politikai gazdasági befolyással bírt Turcsinovékra/Porosenkoékra is)

Érdekes az is,milyen befolyással lehet Soros az ENSZ-re.

Ezeket rakd egy katonai stratégiai nézőpontba.


Nyilvánvalóan napokig lehetne sorolni az összefüggéseket, Soros elmúlt évtizedek óta folytatott "tevékenységeivel".

Aztán lehet azon vitázni, hogy "csak "megtisztítani akarja Európát az antiszemitizmus mételyétől, egyfajta Népnevelő, tisztán csak bosszút akar e, vagy magának is bebeszélte már,hogy mindez amit tesz a világ javát szolgálja, a korát megelőző nagy gondolkodó.. világpolgár, aki azért van a nemzetek ellen hogy Nemzetközivé legyen a világ, és mindenki egyenlő legyen... Meg akarja e menteni a muszlim és fekete tömegeket a közelgő katasztrófáktól...

Mindebbe persze kissé belerombol (többek közt ) az , hogy Európában több Országban nagyarányú lakosság csere történik, ott pedig, ahol ennek megálljt mondanak, a hírek alapján Soroshoz is köthető szervezetek, "politikusok",médiák... gazdasági egységek...


Hogy Soros szíve megszakadt, személyisége milyenné vált- az tragikus.
És Akkor most mennyire fontos kérdés az,hogy a bosszú hadjáratnak tűnő cselekménysorozatát másnak címkézzük, vagy egyáltalán bárminek címkézzük (ami már önmagában feloldozása annak ami történik cselekedetei folyamán) mint aminek látszik, és főleg amilyen hatása van elsősorban Németországra, Olaszországra,Franciaországra (és Ukrajnára)

Az USA jelenlegi társadalmi összeomlásában való közvetlen vagy közvetett részvételéről,esetleges ráhatásáról meg tele van az USA sajtó.

Igen, de nem is állt szándékomban ellentmondani. Ugyanakkor két - igen lényeges pontban - igazítottalak ki, melyet fontos megérteni vele kapcsolatban (nem megismételve a korábbi posztomban vagy éppen Általad leírtakat):

- nem személyes bosszú vezeti. Fontos érteni, hogy Őt illetve akik mögötte állnak mi vezérli valójában.
- Ő egy stróman. Nem magának köszönheti amit elért az életben illetve amiket Te is felsoroltál tök egyedül nem lett volna képes megvalósítani. Ő az arca annak a dolognak ami - többek között - a hatalom forrása is melyekkel az Általad leírt dolgokat (és még sokminden mást is) elért.

Ami szintén fontos, hogy nem "nagyívű" eszmékben gondolkozik. Nem is úgy, mint egy "magányos farkas" - semmilyen tekintetben. Maga a "lakosságcsere" is hideg számító gondolkozás terméke. Úgy vélték, hogy egy homogén erős Európai országok még külön-külön is okozhatnak "fejtörést" - ráadásul a kultúrális eltérések miatt igen jelentős befektetést igényelne. E miatt is tart(ott) olyan sokáig. Persze a recept máshol is beválik - így alkalmazzák. Ráadásul pont magyarként észrevehetnénk, hogy még amennyiben annak idején más is állt a háttérben (pl. Habsburg Birodalom) azért ennek a dolognak a "fő próbáját" pont velünk játszották el (ugye letörendő a "rebellis magyar vért") ... Eredmények (2 világháború, Trianon stb. - ezek halálos- és egyéb áldozataival) ismertek ... Ugye pont ezért is számít telitalálatnak amikor mások emlegetik, hogy ott Nyugaton hamarosan megélik a saját Trianon -jukat majd hamarosan (legenyhébb lehetséges forgatókönyv alapján is idegenekké válnak a saját hazájukban) ...

Látom nem érted ! Ő a harmadik elnök aki szembe mer menni a háttérhatalommal és ezt óvatosan már már művészien teszi ! De a 2 elődjét hamar likvidálták . Ö viszont az első aki az üzleti életből jött , maga építette saját magát tehát qrvára xarik a mainstrem gondolatokra . És igen Ő komolyan gondolja , hogy Amerika az első ! Bohócnak tartják az ostobák pedig ő egy igazi Sirano . És Ő még nem rúgott belénk se okkal se ok nélkül . Az meg , hogy egy igazi oldschool hooligan az csak azért jó mert könnyen pukkasztja az ellenfeleit !

Ugye a kiindulóponttal kapcsolatban (fél kézzel ivás, meg az sem mindegy, hogy milyen vizet iszik stb.) az a "legenda" terjed (pl. az ide is felrakott YouTube sorozat), hogy Ő a "Q", aki majd megmenti a világot ... Ehhez nagyon fontos szempont, hogy nem is kell csinálni semmit - csak hátradőlni és élvezni a műsort.

Igen, a múltban az említett 2 elődre (Lincoln, Kennedy) rá lehet mondani, hogy szembeszállt "ezzel-azzal". Nekem azért van egy belső félelmem ezzel kapcsolatban. Nehogy úgy járjunk, mint a birka a vágóhíd bal és jobb oldali bejáratán ... Azaz mindegy melyiken megyünk be - az eredmény ugyanaz lesz ... Ki tudja mennyi ebből a színjáték és egy Trump -hoz hasonló figura akkor kerül elő, amikor "ott fennt" úgy gondolják, hogy éppen aktuálisan "egy megfontoltabb haladásra" vagy "gőzleengedősebb" elnökre van szükség ... Az viszont tény, hogy nekünk és a világnak is általánosságban Ő most jobb, mint kb. bármi más alternatíva ami most kinéz ...
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 455
10 362
113
Mondjuk a DCA-t és a Krk LNG-t keresztbe tolta le a torkunkon, megtorpedózta a déli áramlatot és ránkkényszerítette az orosz szankciókat.
Ettől függetlenül tény, hogy eddig ő a kissebbik rossz nekünk.

De nem is Magyarország miniszterelnöke hogy a mi érdekünk legyen az előrébb való a saját országáénál. Viszont küldhetne egy Jóbarátot vagy asztalszélre görnyesztethette volna Orbánt mint a lengyel kollégát, önmagában nem csak a republikánusoknak köszönhetjük hogy ekkora a mozgásterünk hanem annak ő hogy tiszteli Orbánt. McCain ha elnök lett volna akkor se lett volna nyugtunk pedig hiába republikánus volt.
Mellesleg az LNG nem rossz, nem tudhatjuk mit hoz a jövő reméljük sose kell a drágábbat vennünk de Putyin sem fog örökké élni,hiába olcsó az orosz gáz nem biztos hogy mindig így maradnak a dolgok.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Látom nem érted ! Ő a harmadik elnök aki szembe mer menni a háttérhatalommal és ezt óvatosan már már művészien teszi ! De a 2 elődjét hamar likvidálták . Ö viszont az első aki az üzleti életből jött , maga építette saját magát tehát qrvára xarik a mainstrem gondolatokra . És igen Ő komolyan gondolja , hogy Amerika az első ! Bohócnak tartják az ostobák pedig ő egy igazi Sirano . És Ő még nem rúgott belénk se okkal se ok nélkül . Az meg , hogy egy igazi oldschool hooligan az csak azért jó mert könnyen pukkasztja az ellenfeleit !


hahahahaha

egyiket sem talaltad el.

nem a hatalom ellen van, mert o is epp abbol a gazdag mocsarbol szarmazik mint a tobbi. ott nem a deep state elleni haboru van, hanem a ket gazdag frakcio kozzot, kie lesz az amcsi nep penze.

a uzleti eletet meg a nagyapjanak es az apjanak koszonheti, ha azok nem lettek volna, kulonosen a fater aki kihuzuta a csodokbol parszor, max egy rossz autokereskedo lenne.

es persze a harmadik, neki nem amerika az elso, neki donald trump az elso. minden mas melekes.

jah sirano...nekem inkabb vmi al bundy-ra hasonlit :D
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 899
113
Gondoltam csak kitalálták már valami Síoros TB-t, vagyis inkább biztosítást ha már egy másik országba viszik gyógyítani a betegeket.
 

starkiller

Well-Known Member
2020. június 6.
92
306
53
hahahahaha

egyiket sem talaltad el.

nem a hatalom ellen van, mert o is epp abbol a gazdag mocsarbol szarmazik mint a tobbi. ott nem a deep state elleni haboru van, hanem a ket gazdag frakcio kozzot, kie lesz az amcsi nep penze.

a uzleti eletet meg a nagyapjanak es az apjanak koszonheti, ha azok nem lettek volna, kulonosen a fater aki kihuzuta a csodokbol parszor, max egy rossz autokereskedo lenne.

es persze a harmadik, neki nem amerika az elso, neki donald trump az elso. minden mas melekes.

jah sirano...nekem inkabb vmi al bundy-ra hasonlit :D
Az amcsi nép pénze 1913. December 13-a óta el van lopva egy bizonyos érdekcsoport által.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/atirnak-a-tortenelmet-a-rasszizmusellenes-tuntetok-8278011/
"Theodore Roosevelt, az Egyesült Államok 26. elnöke, előtte New York állam kormányzója, közismert természetbarát, 1940 óta magasodik bronzba öntve a New York-i természettudományi múzeum lépcsőjén a látogatók fölé. Lovas szobra oldalán két alak: egy indián őslakos és egy fekete férfi.
Mit akar mondani ez a műemlék, mi az üzenete? – firtatják már évtizedek óta a helyiek és tudós professzorok egyaránt. – Theodore Roosevelt a robusztus fehér ember, aki a hiányos öltözetű, primitívnek tűnő színes bőrűek felett áll. Aki úgy szelídíti meg a feketéket és indiánokat, ahogyan lovát is gyeplőn tartja – adtak néhányan szimbolikus megfejtést. A szobor így csakhamar a tüntetők célkeresztjébe került, előfordult, hogy rasszista feliratot írtak a talapzatára, vagy a kiontott vért jelképezve vörös festékkel öntötték le. Nyolcvan év után inkább úgy döntöttek, azzal tesznek pontot a vita végére, hogy megszabadulnak tőle.
Vasárnap a természettudományi múzeum kérvényezte, hogy távolítsák el a szobrot lépcsőjéről, arra hivatkozva, hogy rossz üzenetet küld a faji hierarchiáról és régóta zavarja a közösséget. A metropolisz demokrata polgármestere, Bill de Blasio közölte, hogy támogatja az ötletet..."



Úgy tűnik, a "Demokraták" egyik elsődleges részcélja a Republikánusok jelképeitől, hőseitől, nemzeti ikonjaitól való megszabadulás. Gyakorlatilag bármilyen indokkal.

Egyre nagyobb az esélye egy polgárháborúnak.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
hahahahaha

egyiket sem talaltad el.

nem a hatalom ellen van, mert o is epp abbol a gazdag mocsarbol szarmazik mint a tobbi. ott nem a deep state elleni haboru van, hanem a ket gazdag frakcio kozzot, kie lesz az amcsi nep penze.

a uzleti eletet meg a nagyapjanak es az apjanak koszonheti, ha azok nem lettek volna, kulonosen a fater aki kihuzuta a csodokbol parszor, max egy rossz autokereskedo lenne.

es persze a harmadik, neki nem amerika az elso, neki donald trump az elso. minden mas melekes.

jah sirano...nekem inkabb vmi al bundy-ra hasonlit :D


Hát ezt mondod te és hallgatom én de ettől még nem lesz igaz csak a te kis Trump ellenes fikciód . És mond amúgy Dzsúlia , hogy viseli a tiltást ? Gondolom a céges büfében vagy legalább skyp konferenciákon beszéltek ! LOL
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/atirnak-a-tortenelmet-a-rasszizmusellenes-tuntetok-8278011/
"Theodore Roosevelt, az Egyesült Államok 26. elnöke, előtte New York állam kormányzója, közismert természetbarát, 1940 óta magasodik bronzba öntve a New York-i természettudományi múzeum lépcsőjén a látogatók fölé. Lovas szobra oldalán két alak: egy indián őslakos és egy fekete férfi.
Mit akar mondani ez a műemlék, mi az üzenete? – firtatják már évtizedek óta a helyiek és tudós professzorok egyaránt. – Theodore Roosevelt a robusztus fehér ember, aki a hiányos öltözetű, primitívnek tűnő színes bőrűek felett áll. Aki úgy szelídíti meg a feketéket és indiánokat, ahogyan lovát is gyeplőn tartja – adtak néhányan szimbolikus megfejtést. A szobor így csakhamar a tüntetők célkeresztjébe került, előfordult, hogy rasszista feliratot írtak a talapzatára, vagy a kiontott vért jelképezve vörös festékkel öntötték le. Nyolcvan év után inkább úgy döntöttek, azzal tesznek pontot a vita végére, hogy megszabadulnak tőle.
Vasárnap a természettudományi múzeum kérvényezte, hogy távolítsák el a szobrot lépcsőjéről, arra hivatkozva, hogy rossz üzenetet küld a faji hierarchiáról és régóta zavarja a közösséget. A metropolisz demokrata polgármestere, Bill de Blasio közölte, hogy támogatja az ötletet..."



Úgy tűnik, a "Demokraták" egyik elsődleges részcélja a Republikánusok jelképeitől, hőseitől, nemzeti ikonjaitól való megszabadulás. Gyakorlatilag bármilyen indokkal.

Egyre nagyobb az esélye egy polgárháborúnak.


Neked nincs de ja vu-d? Pont az a céljuk mint Mária Teréziának a Labancokkal , megfosztani a nemzetet öntudatától , büszkeségétől , történelmétől ! Káoszba taszítani majd uralkodni rajtuk !
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 982
113
Nem akartam szólni emiatt az állandó Trump fikázás miatt mert egyáltalán nincs jelentősége, mivel ez egy magyar fórum és szerintem a látogatóknak kevesebb mint 1% ha szavazhat az USA elnökválasztásán, tehát tolni a propagandát....
De ha fejen állós videóban magyarázod is hogy Trump mekkora barom se fogja a többséget meghatni mivel ez az ember Magyarországnak még egy rossz szót nem mondott hanem tisztelettel beszél róla pedig csak egy tintafolt vagyunk a térképükön. És bizony a többségnek itt egy ilyen amerikai elnök a jó elnök mert nem nagyon szeretjük ha lábtörlőnek vagyunk jók az aktuális amcsi vezetés szemében, mert nekünk meg Magyarország az első
Így van. Trump lehet hogy igazi barom, lehet hogy csak megjátsza, leszarom! Egy a lényeg nekünk, Ő a kínaiakba, irániakba, koreaiakba, sorosba, antifába állt bele, ha nem ő vanhanem egy demokrata az meg az oroszokba állt volna, lehet mostanrafegyverben lennénk Ukrajna miatt, a háttérben meg tombolna az antifa, lmbtq és jóbarát.