[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Akadozik a puccs, egyelőre úgy tűnik.
---
"Az Egyesült Államok képviselőházának republikánus tagjai megakadályozták hétfőn, hogy a testület határozatban szólítsa fel Mike Pence alelnököt Donald Trump elnök elmozdítására.
..
Pence-nek az alkotmány 25. kiegészítése alapján lehetősége van arra, hogy a kormányzat tagjait megszavaztassa az elnök alkalmasságáról, illetve alkalmatlanságáról feladatainak ellátására. Ha a többség alkalmatlannak minősíti Trumpot, akkor az elnöki hatalom az alelnökre ruházódik át.
..
A demokraták a kiegészítés alkalmazására szólító határozatot kíséreltek meg elfogadtatni a házban, de a republikánusok ezt egyelőre megakadályozták.

..
Nancy Pelosi demokrata párti házelnök közölte, hogy a blokkolás után is fontolgatják a 25. kiegészítés alkalmazását, majd pedig az úgynevezett impeachmenthez (alkotmányos felelősségre vonási eljáráshoz) folyamodnak."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...d-trump-elmozditasat-az-elnoki-szekbol-464866
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
A bigtech védhetetlen, de sztem nem az a megoldás, hogy ha a blm nácik őrjönghetnek, akkor a qtardok is hadd őrjönghessenek. Jogos a kritikád amúgy, sztem is rengeteg erőszakos szennyet engednek balról. De ez addig így lesz, amíg fáklyás parasztok fel nem dúlják a szerverfarmokat.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus
G

Galthran

Guest
Azért, ha valaki Salma Hayek mellett kisfiúkra vágyik, akkor az egy mérhetetlenül beteg valaMi!
vizuális típusoknak:

salma-hayek-bikini-z.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
  • Tetszik
Reactions: zeal

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Csak üzleti? Nem, ezt az előző posztban is írtam. Ettől függetlenül üzleti értelme is van, hisz az ilyen elemeket akármilyen felületen engedélyezni Jan 6. után PR öngyilkosság az őket hostoló cég számára - kivéve ha az direkt erre specializálódik - de ilyen cégek meg amúgy is vannak, és oda is migrálnak éppen. Persze ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy egy parler típusú színtisztán turbójobber, konteósokkal teli szolgáltatást úgy dob ki a kezéből az Amazon, mint az izzó vasat.

Na de akkor, kérlek sorolj nekem pár olyan "normális amerikai konzervatívot" aki most bannolva lett, de
-nem támogatta vehemensen Trumpot a legitim választási eredmény elutasításában
-nem uszított erőszakra, vagy szított demokrácia ellenes indulatokat
-nem támogatta a capitolium ostromát
-nem összeesküvés elmélet hívő
-nem volt nyíltan vagy burkoltan fasiszta megnyilvánulása

A 70 millió Trump szavazó meg még azelőtt volt, hogy a faszi 2 hónapot töltött egyhuzamban a legdurvább konteók kitalálásával és az abszolút nyilvánvaló hazudozással. Ráadásul erre a tortára felfújta habnak a capitolium ostromát. Abban biztos lehetsz, hogy ma jóval kevesebb támogatója van, mint a választás napján.

A cégek PR-esei kiszámolták, hogy Trumpot összességében sokkal többen utálják, mint szeretik, és az őt támogató tábor mérete csak csökken ahogy egyre több őrült f_szságot csinál a hatalma után kapkodva. Megállapították, hogy mindent összevetve azzal jönnek ki pluszban, ha kihajítják, mint cicust a dolgát végezni.


Kevered a cancel culture-t a deplatforming-gal, ami már nagyon régóta szokás. A cancel culture az egy politikai blokkon belüli eseményekre vonatkozik. A balosok meg progresszív liberálisok állandóan egymással cicaharcolnak a bolhaf_sznyi hülyeségeken, de a turbójobberek közt is történt már olyan, hogy valakiről kiderült h zsidóbérenc, mert háborúpárti.

Vannak olyan balos értelmiségiek, akik nem "alacsonyodnak le", vannak, igen - de összességében teljesen nyilvánvaló, hogy Amerikában a "konzervatív" elemek vannak intellektuális hátrányban. Ezért van az, hogy az összes "Epic liberals BTFO MAGA 2020 compilation" típusú internetes videó gyakorlatilag tele van az egymondatos megmondásokkal, meg pódium mögül a nézőtérről kérdező huszonéves egyetemistát lealázó véleményvezérekkel. Ha moderált környezetben normális érvelést kell folytatni, mint mondjuk a Zizek / Peterson vitában, akkor meg általában kopp van.

Nem véletlenül tudtak olyan nímandok mint Ben Shapiro több könyvet írni ilyen címekkel:
-"How to Debate Leftists and Destroy Them: 11 Rules for Winning the Argument"
-"How To Trump SJWs: Using Alinsky’s ‘Rules for Radicals’ Against Liberals"
-"Rules for Radical Conservatives: Beating the Left at Its Own Game to Take Back America"


Megvan rá az igény - ez egy egész kategória az internetes könyvboltokban. (Juj, pont az Amazon! Mennyire antikonzervatív! :)) Ugyanakkor ha mondjuk arra keresek rá hogy "How to debate a nazi/fascist/conservative/republican/trump supporter" akkor meg jön maximum 1-2 találat.
Csak rá kell keresni a youtubeon egy Ben Shapiro vagy Richard Spencer "debate"-re. Spencernek csak az uszítás, megfélemlítés és náci trollkodás a taktikája, míg Shapiro legalább okos, de egyszerű sémákkal és trükkökkel "érvel". A legtöbb twitteres konzerv megmondó meg egyszerűen buta mint a föld.

(Ja, amúgy a "kulturmarxizmus" is csak egy fasiszta konteó amit az amerikai jobberek a náci német propagandából vettek át, csak akkor még "Kulturbolschewismus" volt a becses neve. Kb egy kategóriaként kezelendő.)

Nem arról beszélek, hogy most épp kiket bannoltak, csak úgy általában az elmúlt évekről, de igazad van a deplatforming, defunding a jó kifejezés. Peterson pl. jó példa, több helyen megakadályozták az előadásait, a könyvének kiadásától idegösszeroppanást kaptak a kiadó libsi alkalmazottai, vagy Stefan Molyneaux, aki Petersonnal együtt utazott ha jól emlékszem Új-Zélandra, aztán a helyi libsi kormány egyszerűen kvázi betiltotta a rendezvényüket azzal, hogy megzavarják a köznyugalmat vagy vmi hasonló bullshit kifogás (persze a balosok készültek a rendezvényt megzavarni valójában nyilván). Lehet, hogy ez már Tarrant-eset után volt, és arra is hivatkoztak. Csak emlékezetből, nem néztem most utána konkrét eseteknek. Mindenesetre Petersont is nem egyszer fasisztázták le (Trumpot nem támogatta, de nem is volt hajlandó gyalázni), pedig ő inkább egy centrista arc, alt-right körökben Petersteinnek hívták csak, és "irányított ellenzéknek". Ő nem kultúrmarxizmusról beszélt, hanem posztmodern neomarxistákról, de kb. ugyanazokat értette alattuk (pontosabban már a későbbi generációjukat). De gondolom akkor mégiscsak ő is fasiszta lehet...
A Zizek-Peterson vitát szerinted Zizek nyerte? Inkább csak elbeszéltek egymás mellett. Mondjuk érdekes, hogy Zizeket hozod fel, aki mostanában már csak szinte csak az RT-n jut platformhoz, kiesett a pixisből Nyugaton, gondolom volt pár nem eléggé PC megnyilvánulása. Vagy már azóta megbocsátást nyert?
Idióta persze van jó sok, minden oldalon, amióta bárki megnyilvánulhat a netnek köszönhetően milliós közönséget is elérve.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Joe Biden egyetlen egyszer mondott igazat a nemrég lezárult választási kampány időszakában, akkor, amikor elmesélte, hogy az USA történetének legnagyobb választási csalási gépezetét hozták létre a demokraták. És pont ezt az egyetlen igaz kijelentését hiteltelenítette el a neoliberális médiagépezet, mert ez rájuk nézve nyilván életveszélyes volt. Azt mondták, nyelvbotlás volt. No igen, de nyelvbotlással az ember legfeljebb egy rossz szót mond ki, nem pedig egy gondolatgazdag összetett mondatot. De vajon az amerikai demokráciának nevezett bohózat túléli-e saját brutális meggyalázását, akkor, amikor önnön jó híre lenne a túlélés legfontosabb záloga?
Forrás: https://kuruc.info/r/7/223085/

Ez kb az antifa tetoválós fakenews szintjén van, Biden arról beszélt hogy a világ legnagyobb csalás megelőzési rendszerük van.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
President Trump Speaks in Alamo, TX 1/12/20

...és Pompeó is már vagy 2 óraja élőben nyomatja a fehér zajt a Szíriuszról

Donald Trump állítólag kedden a texasi Alamoba látogat megtekinteni a határvédelmi falat, írja az AP.
..
"Trump will travel to the town of Alamo, Texas. He will mark the completion of 400 miles of border wall and his administration’s efforts to reform what the White House described as the nation’s broken immigration system."
..
"The visit will likely be the president’s first public appearance since he addressed supporters on Wednesday riling up a crowd that later staged a violent siege of the U.S. Capitol."

..
Lehet, hogy a korábbi Dyass AFB információ nem kamu...(?)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Úgy látszik még győzködik Trumpot, hogy mondjon le. Bár nem tudom ez hogy érintené az impícsment eljárást.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
A nagy lecserélés csak annyit jelent a gyakorlatban, amit sose tagadtak: az EU is 34 millió bevándorlót akar, "mert az elöregedő Európának ez kell". Az USA-ba is folyamatos a bevándorlás, illegálisan és legálisan egyaránt. Ez nem "náci összeesküvés-elmélet", mindössze tény.
Tény nem attól lesz valami, hogy rámondod. Azért náci konteó, mert természetesen a fehér emberre értik, és szinte mindig a zsidókat látják a háttérbe.
Mondjuk még ha 34 millió bevándorlót akarnának is, az hogy "replace-elné" a 800? milliós fehér európai társadalmat, mikor statisztikailag igazolt tény, hogy egy vagy két generáción belül ezeknek a bevándorlóknak vagy megegyezik az adott ország átlagával, vagy alá esik a szülési rátájuk. Na ez tény.
Az meg, hogy majd a fekete és a fehér melós összefog a burzsoázia megdöntésére, majd létrehozza az anarchoszindikalista önigazgató szocializmust, életidegen marxista dogmarágás, már Antonio Gramsci is felismerte, hogy első körben a kultúrát kellene ehhez megváltoztatni. Nem sikerült, a kultúrmarxizmus sem tudta ezt elérni.
Nem beszéltem semmilyen anarchoszindikalizmusról, azt, meg hogy "életidegen" hogy a n_gger meg fehér nem utálja egymást pont hogy náci dogma.
Az új kultúra megteremtéséből identitáspolitika lett (lehet persze, hogy ennek hasznosságát a "melósok megosztásában" tudatosan felismerték az elitben).
Nem felismerték - ők kreálták mert ez volt érdekük, és a mai napig az.
a törzsi, kulturális tudat sokkal ősibb, erősebb "ösztön", mint az osztálytudat, osztályellentétek persze léteznek, de alapvetően kulturálisan homogén társadalmakon belül.
Megint náci retorika és dogma.
Ezért találták ki a kultúrmarxisták, hogy akkor előbb meg kell teremteni az új kultúrát, a régiek helyett.
A kultúra nem statikus dolog. Folyamatosan változik - vagy azt hiszed hogy a 300 évvel ezelőtti ember ugyanazt gondolta a világról mint a mai?
Nyilván a következő logikai lépés, hogy ösztönözni kell a keveredést, a homogén nemzetállamok felszámolódását. Utána jöhet csak a marxi utópia gyakorlatba ültetése, mert ha ez nem történik meg, nacionálkommunista rendszerek jönnek létre, a Szovjetunió is ilyenné változott végül.
Az első mondat ugyanaz a konteó mint előbb, a második meg irgalmatlan baromság. A szovjetunió azért jött létre, mert abból a véres forradalomból csak a teljesen gátlástalan és totalitárius bolsevikok jöhettek ki nyertesen, miután az Entente elengedte a fehérek kezét. Nem ilyenné változott, az elejétől kezdve egy totalitárius rezsim volt.
Szóval az újmarxista baloldal ebben talál egymásra a tőkével, nem feltétlenül azonos a cél, de alkalmi szövetségesek lehetnek. Pillanatnyilag mindkettő akadályként látja a nemzetállamokat, az "őshonos" dolgozó osztályokat. Az első világbeli munkásosztály számára persze érdekalapon sem lehet igazi szövetséges az egyetemi marxista baloldal, mert óhatatlanul a globalizáció vesztese, míg a marxisták a globalizáció szövetségesei.
Beszéltél te már igazi, élő balos emberrel életedben, vagy csak a jobberek leírásai alapján határozod meg, hogy az mi? A durva balosok kézenfekvő okból rühellik a neoliberalizmust, a progresszív liberálisokat meg takonygerincűnek tartják. Semmi bajuk nincs a "nemzetállammal" és "őshonos" munkásosztályokkal.