[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
Ha amerikai katonai célpontokat keresnek, akkor kb bárhova lőhetnek a környéken (kivéve északra), szinte célzás nélkül is, földön vizen, levegőben, mert valószínűleg el fognak egyet találni. Nem kell oda elérni az USA szárazföldjét.
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
Reméljük <a title="" rel="nofollow">F1End</a> hozzászólása után végre továbbléphetünk a "középkor" problémán.

Sokkal érdekesebb nézegetni a <a title="Profile" rel="nofollow">Python</a> által belinkelt első fotósorozatot: http://www.theatlantic.com/infocus/2013/03/north-korea-puts-its-war-machine-on-display/100481/

Szinte megsajnáltam szegény ÉK csaj katonákat, ahogy ott vonszolják a "Nebelwerfer"-üket a 20-as fotón. Inkább "felszabadítani" :) kéne őket, mint lebombázni.

Van az a miniszoknyás díszalakulatuk, azt is inkább felszabadítanám:)

Viszont felhívnám a figyelmet, hogy vajon milyen fejlesztést nézeget a legjobban táplált vezető a 25-ös képen? Milyen eszköz az?

A másik érdekesség a 26-os képen látható "Bren" szerű fegyver, amit ezek szerint még használnak. Mi az? Tényleg Bren?

Az első képen látható asztal(i) számítógép elég vicces, de azért a legjobb mégis a 31-es kép, amikor a katoncsajok vallásosan körbeimádják a legjobban táplált vezetőt. (vagy szerintetek mi folyik ott?)
 

drone

Member
2012. március 18.
35
0
6
Üdv Mindenkinek!

 

Ha már ÉK!

 

Észak-Korea még szerdán este értesítette hivatalosan a Fehér Házat és a Pentagont: engedélyt adott hadseregének az Egyesült Államok elleni támadásra atomfegyver bevetésével.

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/04/04/05/Atomfegyver_bevetesevel_fenyegeti_az_USA_t_Phenjan.aspx
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
A képeken felvonultatott fegyverek a potenciális ellenfelek számára nem túl vészjóslóak. Kiváncsi vagyok, hogy mi lehet az atomfegyverükkel. Vane új, kisebb-e, mint egy busz, be lehet-e könnyebben üzemelni, mint egy hónap +100 mérnök, túléli-e a szállítás legalább aszfaltúton ha rakétával nem is, a 0 - 1kt -- > 7kt -- > szakaszon tovább mozdult-e vagy sem, stb.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 349
113
Itt az észak-koreai "csúcs" fegyverek a pilota nélkuli gépek :)

 

http://news.sina.com.hk/news/20130327/-12-2929116/1.html
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 543
113
Type, bocsi! 
sf-laugh.gif
sf-laugh.gif
sf-laugh.gif
 
A

altx

Guest
Halottatok már ezt?

Az Usa eladd 60 korszerű harci repülőgépet Dél-Koreának. F-15 vagy F-35 lesz.

 

http://www.reuters.com/article/2013/04/ ... 0220130403
 
A

altx

Guest
jah elfelejtetem..

ezt kerem ne tekintsetek SPAM-nak..

Egyszeruen kivancsi vok, csinaltam egy kis szavazast arol ki kezdi a 3ik vilaghaborut, ha valaki akar voksolni akor kerem tegye meg. 

Nagyon erdekel az emberek velemenye. Koszonom.

 

(ha meg spamnak nezitek akor kerem a moderatort hogy torolje ki az uzit)
sf-wink.gif
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 518
15 010
113
Altx...................

Montezuma indított egy kérdéssort a "lesz-e világháború?" javaslom, nézd meg....

Azt pedig, hogy ki fogja elindítani, azt úgysem tudod meg. A kérdés helyesen: a médiák által befolyásolt világ közvéleménye kit tesz felelőssé egy világméretű konfliktus kialakulásáért?
 

omega

Member
2011. december 9.
35
2
8
ÉK fenyegetéseit  egyre komolyabban kell venni:  a keszongi zárlattal  megfosztotta magát  az egyetlen - évi 2 milliárd dollárt hozó - valutabevételi forrásától  !

Az amcsi hírszerzés szerint szerint  8 atomtöltettel rendelkezhetnek !
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
omega said
ÉK fenyegetéseit  egyre komolyabban kell venni:  a keszongi zárlattal  megfosztotta magát  az egyetlen - évi 2 milliárd dollárt hozó - valutabevételi forrásától  !

Az amcsi hírszerzés szerint szerint  8 atomtöltettel rendelkezhetnek !
Keszongban 53000-en dolgoznak, amiből kb 1000 a déli alkalmazott, a többi az szarér-húggyér dolgozó északi. A déliek alkotják úgymond a menedzsmentet, az északiak a munkásokat. Jelenleg a déliek vannak kitiltva Keszongból, az északiak ott vannak és termelik a Hyundaiodba az alkatrészeket dollárért, csak most épp déli menedzsment nélkül. Ők sem hülyék, hogy levágják az arany tojást tojó tyúkot, a termelés szerintem egy percre sem torpant meg.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
altx said
Halottatok már ezt?

Az Usa eladd 60 korszerű harci repülőgépet Dél-Koreának. F-15 vagy F-35 lesz.

 

http://www.reuters.com/article/2013/04/ ... 0220130403
Vicces lenne ha (legalább részben) F-22 -esek lennének. Kiváncsian nézném, hogy hány tucat országnál verné ez ki a bíztosítékot
sf-laugh.gif