Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
most ez lehet hülyeség lesz , amiket az iráni sajtó is kihoz , azon is mintha nemzetközi vizek felett lenne az a drón nem?
Mondja egy 200 éves állam egy 3000 évesnek.Trump: "
"Hétfőn további jelentős szankciókat vezetünk be Irán ellen " - mondta .
Ugyanakkor hozzátette , hogy arra a napra vár, amikor lehetséges lesz megszüntetni az iráni korlátozásokat, és ez az ország sikeres és virágzó államgá válik."
https://russian.rt.com/world/news/643559-tramp-sankcii-iran-24-iyunya
A lehozott animációk (amik persze nem mérvadóak) simán a szoros közepére jelölik a lelövést.most ez lehet hülyeség lesz , amiket az iráni sajtó is kihoz , azon is mintha nemzetközi vizek felett lenne az a drón nem?
Csak nem az ortodox anglikán neokonokra gondolsz, akik meg vannak gyözödve az ószövetségre hivatkozva, hogy kell egy Armageddon.Tenyleg olyan erzese van az embernek latva az iraniak lepeseit hogy vagy tudatosan akarnak valami okbol haborut vagy pedig ostobak. A perzsak nem ostobak egyaltalan de a vallas az korlatozotta tesz nem is kicsit.
Ne kívánom ismételgetni magam, mert a múltkori után rappali magánlevelekkel bombázott és nem túl kulturáltan, de te sem tusz semmit az iszlám vallásjogi irányzatainak különbözóségeiről.Tenyleg olyan erzese van az embernek latva az iraniak lepeseit hogy vagy tudatosan akarnak valami okbol haborut vagy pedig ostobak. A perzsak nem ostobak egyaltalan de a vallas az korlatozotta tesz nem is kicsit.
Azt se felejtsük el, hogy Iránnak az atomot Nixon adta, ő kezdte építeni az erőművet. Akkor az jó atom volt.Eddigi kommentjeid alapján te ismered szelektíven a történelmet. Kollektív katonai tudat? Ez milyen történelmi definíció? Irán nem a "lezáratlan" ügy miatt az USA ellensége, hanem más fontos tényezôk miatt, ne feledd hogy a 79es hatalomváltással az egész ország kicsúszott az USA kezébôl. No, leginkább ezt nem tudta Sam papa megemészteni.. Továbbá Irán elég nagy ahhoz hogy egy Siíta tömböt összekovácsoljon és vezessen-sok energiahordozója van, és Kína fontos partnere. És akkor még jön Izrael...
A lehozott animációk (amik persze nem mérvadóak) simán a szoros közepére jelölik a lelövést.
Nem vagyok a téma szakértője, de talán a nyilvánosságra hozott kilövési videóból az időtényezőkkel is lehetne számításokat végezni, amennyiben ismerjük a kilövés helyét, illetve az UAV magasságát, valamint a rakéta sebességét.
De továbbra sem életszerű, hogy miért egy rohadt drága fegyvertelen kísérleti felderítő drónt kockáztatnának az iráni légtérbe való berepüléssel, amikor különben is pattanásig feszült a helyzet, és nincs azonnali válaszcsapás a tarsolyban....
Arról ne is beszéljünk, hogy szerintük egy P8-as is berepült a légterükbe, de azt "nagylelkűen" megkímélték.
Nekem sokkal valószínűbb az a forgatókönyv, hogy a Forradalmi Gárda egyik begőzölt muftija meg akarta mutatni a patás ördögnek, hogy hol lakik az irániak Istene: "....meg különben is az egész szoros a MIÉNK!!!". Oszt megnyomta a piros gombot.
Én azt is el tudom képzelni, hogy jelenleg azért hivatkoznak a légtérsértésre, merthogy ők korábban deklarálták az igényüket az egész hormuzi szorosra.
Tényleg nem értem....
Persze hogy nem! Annak pedig végképp semmi értelme nem lenne, ha egy P8-ast is beengednének iráni légtérbe...A hírek alapján az is lehet,hogy az amerikai drónnak nem is volt arra szüksége,hogy berepüljön az iráni légtérbe,hogy adatokat gyűjtsön könnyen lehet,hogy elég volt neki a nemzetközi légtérben repülnie, így is tudott adatokat gyűjteni az iráni fegyveres erőkröl.
Azt se felejtsük el, hogy Iránnak az atomot Nixon adta, ő kezdte építeni az erőművet. Akkor az jó atom volt.
Te saját magadat hülyézed le kb minden hozzászólásoddal. Az atomfegyver a legkomolyabb önvédelmi fegyver, ha egy kicsit képeznéd magadat és ki akarnál törni a fake news papagályként való ismétléséből akkor tudnád, hogy amikor kifejlesztették az első atombombát akkor az volt az első kérdés: elég nagy lett? És ez azért volt fontos mert akinek van atombombája és annak elég nagy a pusztítóereje, azt nem támadják meg! Izraelnek is önvédelemből van atomfegyvere, azóta nem is támadták meg. Észak kóreának is van, őket sem támadták meg. Most nem sorolom fel, hogy kinek nincs, kb. mindnek van saját topikja itt a HTKA-n...Megkérdezhetem, hogy én téged mikor hülyéztelek le?
Önvédelemből fejleszt atomfegyvert Izrael ellen? Milyen önvédelemből? 2 országgal arrébb lévő ország ellen? Édes jó istenem!
A távcsöves puska mióta önvédelmi fegyver?
Pakisztánnak már van és kb. 1000szer veszélyesebb ország mint Irán, én Izrael atomfegyvereitől is jobban félek mint az Iránétól.Mert a legtöbben szelektíven ismerik a történelmet.
Az USA a végletekig vegzálni fogja Iránt - és főleg Izrael vagy SA miatt, hanem amiért bármely más hatalom megtenné - mert annó túszulj ejtették az állampolgárait. A nagyhatalmak pedig nem felejtenek - a Pentagon számára pedig a két legnagyobb régi seb Irán túszdrámája és a kínai támadás Koreában. A kollektív katonai tudatban azok nagyon mély sebet ejtettek.
Amíg ez az iráni rezsim van, az ellenségük lesz, mert ez egy lezáratlan ügy közöttük. Obama dealjét ezért tartották rengetegen árulásnak.
Mellesleg aki tapsikol ahhoz, hogy az iszlám bandának atomfegyvere legyen, az kezdjen el gondolkozni, milyen lesz Európa szempontjából mondjuk 2050 környéke, mikor a muszlimok már eléggé bajosak lesznek (túlszaporodás, összeférhetetlenség, környezeti bajok, jönnének erre) - és lesz mögöttük akkorra több atomhatalom (Irán és emiatt reakcióban SA), akik majd "megvédik a helyi muszlim lakosságot"...
Nagyon nem kéne hagyni, hogy ott elterjedjen az atom, mikor hamarosan ezek a népek az éghajlatváltozás miatt megindulnak északnak...
Az biztos hogy van nekik, hogy 1000 x veszélyesebb lenne mint Irán azt nem tudom. Sokáig nagyon lesújtó véleményem volt róluk nekem is, a legutolsó India-Pakisztán adok kapok hírei szerint viszont inkább nekik volt több eszük, ami amúgy nagyon meglepett. Semmivel sem rosszabbak ők sem mint India, az nekem most eléggé úgy tűnik. India meg nem muszlim ország.Pakisztánnak már van és kb. 1000szer veszélyesebb ország mint Irán, én Izrael atomfegyvereitől is jobban félek mint az Iránétól.