[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Hiryu
Kár, hogy ezt nem minden párt használja... Rögtön nem lenne probléma, hogy "Úristen, mi köze van a "románoknak" Magyarországhoz"...
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Nocsak szép is ez a barátság. Úgy tűnik az enyhülést érezve az Oroszok is üzletet akarnak.
http://www.irna.ir/PhotoDetail.aspx?NID=080867272
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Nocsak szép is ez a barátság. Úgy tűnik az enyhülést érezve az Oroszok is üzletet akarnak.
http://www.irna.ir/PhotoDetail.aspx?NID=080867272

Ebből csak pár kép jön le, de semmi értelmes szöveg. A fordítósem tud kezdeni vele semmit. Miről van szó?
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Minden esetre érdekes megnézni a többi képet is, nem semmi ez a nagy sürgés forgás. És mi az hogy pilótaképzést szeretnének együttműködésként. Ezt Irán azt eddig nélkülük is megoldotta. Meg aztán felmerül a kérdés ,mire meg kit. Gondolom nem az oroszokat akarnak kandúrra kiképezni Iránban.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Én látom a képeket, de a szöveges infót nem értem honnan olvasod. Leher ha kapnak T-50-est tesztelni vagy a sorozatgyártott utódból pár export darabot, ahoz meg nem árt a képzés.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
english.farsnews.com a hírügynökségük angol nyelvű oldala. rendszeresen lehozza az iráni védelempolitikai híreket, többek között ma feldobtak oroszokkal a fenti pilotaképzés mellett Sz-200 korszerűsítési programról, flottafejlesztésről híreket.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Talán mert ilyen hírek mellett akarják az oroszok támogatását a politikában:
http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13920728000499
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Tehran, október 20 - parancsnoka az Iráni Iszlám Köztársaság Air Force (IRIAF) dandártábornok Hassan Shah- Safi és a látogató az orosz légierő altábornagy Viktor Nyikolajevics Bondarev megbeszélést folytatott a pilóták képzése címén vasárnap a hivatalos közlemény szerint.
http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Bondarev
A képen valóban Ő látható. Az aktuális főparancsnoka az orosz légierő. Az Iráni fogadó pedig a légvédelem főparancsnoka. Hozzá tartoznak a rakéta és vadászgépek fontosabb részei.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 239
67 931
113
Nekem fordítja a perzsát, bemásolom:

Irán-Oroszország tárgyalások légvédelmi
kísérleti őrnagy "Victor Nyikolajevics Bvndrf" orosz légierő parancsnoka dandártábornok vasárnap "Farzad Esmaili" légvédelmi parancsnoki központja Khatam (SAW) találkozók és párbeszéd mondta.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Szóval az perzsa, gondolhattam volna, nekem nem ismerte fel és reflexből betetem arabnak, aztán meg nem történt semmi.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Talán mert ilyen hírek mellett akarják az oroszok támogatását a politikában:
http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13920728000499

Hát azért ez nem ilyen egyszerű. Itt valami másról van szó. Igazándiból az Iráni fogadó fél, és a képek alapján itt valami konkrét kézzel fogható dolognak kel lenni. Azért szankciók ide vagy oda az Irániak rengeteg dolog gyártását vették meg az oroszoktól. És nem gagyi dolgokat hanem azt ami nekik kellett vagy beleillett a taktikájukba. Itt valami ütős készül és a rapülőgépekkel kapcsolatos az biztos. Fegyverzet, radarok, de akár gépek eladása is szóba jöhet. Mondjuk a Jak–130 licencgyártása is szóba jöhet. Vásárlással vegyesen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 239
67 931
113
Hát aki kihámozza a lényeget:

Politikai riporter IRNA , Staff dandártábornok Amir " Farzad Esmaili " a vasárnap , miután találkozott vezérkari az Air Force és az Igazgatóság az orosz katonai bázis ebben a történetben a riporterek azt .
Dandártábornok Amir Esmaili a kérdésre válaszolva a kérdésben rakéta rendszer S - 300 hozzá a politikai konfliktusokat , hogy a kormányok az elszámoltathatóság és az ezekkel az esetekkel .
Azt mondta, Irán védelmi képességeit : egy légvédelmi egység, amely teljes körű használatának és optimalizálta a lokalizációs rendszer él a központja ez a rész komolyan.
Parancsnoka az Air Defense Command Khatam ( SAW ) mondta rakéta rendszer S - 300 egy komplett rendszer, a szankciók és egyéb ügyek esetében a kibocsátást , és nem tartja magát , valamint az orosz fél nem .
Dandártábornok Amir Esmaili azt mondta, hogy néhány esetben vannak viták megoldását , miután a rendszer vagy hasonló rendszerek fogják bevinni az országba .
ez a gyakorlat azt mutatja, hogy az ország légvédelmi erejét.
Parancsnoka az Air Defense Command Khatam ( SAW ) rámutatott , hogy egy közös találkozót a hadsereg vezetője az orosz légierő és a kísérő delegáció elmondta a találkozón, a problémákat és a kapcsolódó kérdések védelmi együttműködés és a tapasztalatcsere és a tudás az országok alapja közös érdekek párbeszéd és .
Dandártábornok Amir Esmaili azt mondta : még a találkozó technikai kérdések a két ország között , összhangban a légvédelmi és légvédelmi rendszerek , elektronikus megfigyelés , radar és rakéta rendszerek kerültek megvitatásra.
Parancsnoka Khatam Air Defense Command ( PS) értékelték pozitívan , míg az orosz - iráni katonai tisztviselők szerint a mai találkozó : A találkozón mindkét fél úgy vélte, hogy a védelemhez való nemzeti érdekeket a két ország közelebb egymáshoz , annál nagyobb a politikai a régió stabilitásának és a tanú .
lehet . ** Rakéta RENDSZER S - 200 Rakéta Sayyad 2 szinonimája A. Általános Esmaili továbbá kifejezte , hogy a Rakéta RENDSZER S - 200 Jó RENDSZER , Orosz céljából Stratégiai Hosszú távú tervezést mondta ma rendszer a rakéta rendszer " Sayad két" egyet jelent az átlagos magassága a lehetséges konfliktus . Rámutatott : UPS rendszerek , légvédelmi gyakorlatok tartott 200 , mielőtt az öt tartomány területén a műszaki és operatív tesztelése légvédelem , a mostani kísérletek sikeresen megtartott . parancsnoka a Bázis Légvédelmi Khatam ( SAW )
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Másrészt nagy a mozgolódás az Iráni légierő körül, amultkori hozzászólások után az ukránokra is figyelni kell. Vannak olyan dolgok amikre talán mások nem is gondolnak. Például a "Layout ukrán rakéta "611""
http://militaryrussia.ru/blog/topic-685.html
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Nem értem ezeket az Irániakat hogy miért nem Kínához fordulnak .
Az oroszoktól ne várjanak semmit még maguknak sem tudnak leszállítani semmit se nem hogy másoknak plussz még módosított változatba :HÁÁÁT!!!!
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
khmm... azért: angol nyelvű iráni sajtót olvasva szinte mindennapos, valami hasonlóan bombasztikus fegyverrendszer ígérete. asszem két napja saját fejlesztésű tengeralattjáró volt a hír, holnapi rendszerbeállással, azelőtt vmi tank, azelőtt hadihajó, azelőtt meg már közölték a néppel hogy 35 évet nyert a repülőgépiparuk mert már le is másolták az xB-47-et...vagy mi is esett ott le?
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Ezt az irániak is tudják, de ők nem is csak venni akarnak hanem gyártást átvenni. És ez nagy különbség. Egyébként "RENDSZER S - 200 Rakéta Sayyad 2 szinonimája " ez nem igaz, a két rendszer teljesen más. Továbbra is azt állítom hogy üzlet köttetett, esetleg úgy hogy az oroszok elnyomtak valamit melléje. Ez nem kicsinyíti a dolgot ellenkezőleg, éppen hogy fontosabbá teszi. Lehet hogy ez virágnyelven azt jelenti letesztelték az Iránban legyártott S300 rendszereket a hadgyakorlaton.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 561
5 230
113
Ezzel kapcsolatos hogy már egy hete légvédelmi hadgyakorlat van Iránban. Ennek ellenére semmi jelentősebb videó vagy képanyag nem jelent meg. Ami előkerült az akár ez előzőről is készülhetett volna. Pedig ígértek új fejlesztéseket is levegő-levegő rakéták, valamint légvédelmi rakéták próbáját.