Itt év elején amikor eldőlt hogy CSAK 4 db "C"- t veszünk, itt sokan csalódásként éltük meg , ha ezzel vkit/ vkiket megbántottam bocsánatot kérek , de nekem ez jött le!Azóta már kijelentető hogy szinte biztos a negatív anyagi spiral állhat mögötte.Pedig még 10 gép , 2"D"/8"C" kellene nagyon, akkor itt mókus csepegtett infókat a váltótípusal kapcsolatban , KOREA az írányvonal , igen elismerem hogy néha elbízonytalanít 1-2 két cikk , de mostmár csak szinte a KF-21 - el kapcsolatos hírek érdekelnek , na jó egy kis Gripen is.Nekünk , a személyes meglátásom alapján az elkövetkező 10 év a döntő , addig talán lesz a koreai gépből már sorozatkész belső teres példány.A gripenhez és a koreai géphez lehetőleg minnél több izraeli fegyvert integrálni hogy az amcsiktól a függőségi viszonyt minimalizálni lehessen.Mondjuk nem baj ha az ex iráni miniszterelnököt soha többet nem hívjuk meg!Mert úgy néz ki hogy képesek vagyunk egy jó külkapcsolatot elcseszni.Méghogy Peti nem tudott róla..... hagyjuk már!Nyílván nem én döntök , de a 35-st hagynám a pi...ba , a koreai gépre feküdnék rá !
Tudom, hogy a Boramae-t egy elég vonzó 5G alternatívának tartja a fórum többsége; és sokak véleménye szerint K2-t / K9-t kellett volna vásárolni a német nagyvasak helyett is, de én úgy hiszem értem az óvatosságot a részünkről.
Mindenki Tajvan-nal foglalkozik, de senki nem beszél az elefántról a szobában, nevezetesen, hogy sokkal nagyobb az esélye egy koreai proxinak, mint annak, hogy Kína bemenjen Tajvanra. Ha nagyon rá lesz szorítva, akkor majd embargózza Tajvant, legvégső esetben tengeri blokád alá veszi, de tudják, hogy csapda, nincs miért bemenni oda.
Dél-Korea esetében viszont a számos területen elért sikerei a
barátai közt is ellenérdekelteket szültek. Valójában majdhogynem senki nem sírna, ha a
Jobbik Korea bedarálná a déli társaságot (talán az egy US-en kívűl, de az is csak azért mert stratégiai fontosságú katonai bázisa); de sem az Apple, sem az autógyártók vagy a MIC nem szomorkodnának, mint ahogyan az Eu (németek), vagy a japánok sem, nem is beszélve természetesen a kínaiakról.
Észak-Koreát meg közben ugye soha nem látott mértékben tápolja az orosz-kínai páros (techtranszfer, kereskedelem, diplomácia tekintetében egyaránt).