1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. melampo

  melampo Well-Known Member

  A gazdasági tevékenységek optimalizálása a mai növekedési tempóval globális feladatokat, globális problémákat szül amire csak globális válaszok adhatók. Az összeütközések oka egyszerűen csak az, hogy azok akarják megfogalmazni a mindenki számára kötelező válaszokat akik a problémákat okozták.
   
  gergo55, Pogány and b4l4g3 like this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az a gond hogy valóban csak a legkissebb közös többszörös alapján működhet a dolog. Vagyis van egy szűk elit amit egy jól felszerelt ellátott réteg kiszolgál és a több milliárd ostoba lebutított nyomorgó tömeg. Abban pillanatban, hogy egy ország magasabb szinten van ez már nem működik, mert ő nem fogja lejjebb adni.

  Azzal nekem sincs bajom, ha a kommunisták az űrben vannak.....lehetőleg egy messzi messzi galaxisban :D

  Jól látod.... a mai növekedési tempóval. A gond, hogy feléljük a földet...egyre gyorsabban. Világkormány helyett világnyomor lesz. :(
   
  Pogány and b4l4g3 like this.
 3. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Eeegen. Most így van-így tűnik... És ez gáz.

  Annak a sok milliárdnak nem sok értelme van. És egyre kevesebb lesz. Hogy is van állítólag? 500 millió? Amúgy nem rossz ötlet, csak ne tömeggyilok, háború legyen, hanem születésszabályozás.

  Az a Star-Wars, teeeeeeeeeeee... :mad::hadonaszos::D  Nem szükségszerű. Viszont valószínű.
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Azért a tagországok kormányai sem kutyák...:D
   
  zsolti likes this.
 5. koppany

  koppany Well-Known Member

  Üldözèsi mániás van, èn ezt nem szeretnèm erősìteni.
   
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Talán igen, talán nem. Ezt csak az SzVR tudhatja. ;) :D
  De köszi a megértést. :)
   
 7. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  huhh, Dinamo, szerintem atnevezhetned a nickedet erre a "tudsz adni egy linket"-re. Mindenrol linket kersz, amikor meg kuldenek akkor ignoralod. Meg veletlenul sem keresnel utanna a dolgoknak. Lassan azt hiszem te egy szcientologusba oltott fizetett provokator vagy :D
   
  gergo55, dragonette, Pogány and 2 others like this.
 8. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  A kapitalizmus meg vajon hova vezet? Szárnyas fejvadász?
   
  Pogány likes this.
 9. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Egyszerű szerkezet. Az Almaznak két teszje is van. Az első napokban közzétett fénykép alapján az orr rész oldaláról nyilvánvaló volt, hogy ukrán rakéta volt. Tudod /nem tudod/ az oroszok pálcikás harcirészt használnak, más s sérülés jellege a fémen.
  De, nem tudod és utána se jártál. Elég elővenni a katalógusokat. Az USA katalógusa is írják. :)
  Másik dolog az indítási ablak. Ennél a típusnál az ukránok által adott koordinátákról nem a szárny és az orr közt lenne a robbanás. Alaptudás a szakmából.
  De, szakmai analfabétáknak és hívőknek minden jó, csak a papja mondja.
   
  antigonosz likes this.
 10. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Empire Akták: Az izraeli hadsereg veteránjának vallomása - „Én voltam a terrorista”
   
  dragonette likes this.
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Ez így leírva egy szép nagy maszlag, mert most ezt mire érted? A mai világot összemosod a 70 évvel ezelőttivel és a múltat meg szépen leegyszerűsíted. Ma 2019-ben egyetlen uniós országban sem fog visszajönni a nácizmus - mondjuk sehol máshol sem -, és pár száz örültön kívül senki nem akarja Dunába vagy más egyéb folyóba belelőni a zsidókat (eltekintve az Európában élő radikális muszlimoktól). Ami meg a múltat illeti, hát utólag így visszatekintve könnyű okosnak lenni és megmondani a frankót nagy bőszen, mellet verve, hogy micsoda őrültség volt a németekkel tartani. Nem fogok a részletekbe bele menni mert ez nem az a topik, de az egy nagyon, nagyon durva és abszolút hamis elképzelés, hogy anno ez az ország puszta antant gyűlöletből állt a németek mellé. Ha annyira le akarom egyszerűsíteni a dolgot ahogy te tetted, akkor azt írom, hogy míg az antant nem adott vissza területet ennek az országnak, addig a németek igen. De ez az állításom egy totális fél igazság, csak ismételten, ez nem az a topik ahol ezt ki lehet (kell) fejteni.
   
  dragonette and Pogány like this.
 12. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 13. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Nekem, ebből a linkből az tűnik, hogy le akarnak lövetni v. milyen igaz/modva csinált akárkikkel civileket.

  mondjátok meg, hogy nem így van és remélem rosszul értelmezem!

  Ne hogy baj legyen már! Ne legyen már több áldozat!

   
 14. jani22

  jani22 Well-Known Member

 15. borisz

  borisz Well-Known Member

  Mégis mivel? Hogy levegőt merünk venni?

  Ja, "nincs megtiltva, hogy azzal a ribanc Lucával beszélj, de ha igen, akkor kettőnk között mindennek vége." Had gratuláljak elsőként!
   
  Pogány and dragonette like this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Origon van egy cikk egy evek ota a huszik vizein horgonyzo nagy tartalyhajorol ami tele van olajjal, szemelyzet nincs, eladni nem tudjak az embargo miatt. Valami 60-70 millio dollar erteku olaj, fel az ensz hogy felrobban.
   
  Pogány likes this.
 17. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "Felrobbanhat és óriási környezeti katasztrófát okozhat a jemeni partoknál 2015 óta elhagyatottan veszteglő olajszállító hajó, amelynek tartályaiban csaknem 1,1 millió hordó nyersanyag van - közölték amerikai hírforrások az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalára (OCHA) hivatkozva. Ha ez megtörténik, annak beláthatatlan következményei lennének a térségre nézve.

  A SAFER nevű olajszállító hajó a Vörös-tenger partjainál fekvő Rász Ísza kikötőjétől nem messze vesztegel, a térség a nemzetközileg elismert jemeni kormány ellen lázadó húszik ellenőrzése alatt áll.

  Szakértők szerint mivel a hajó nem üzemel, a tartályokban lévő úgynevezett inert gázok (biztonsági gázok, amelyek a nyersolajból elillanó robbanékony gázok felgyülemlését gátolják), idővel elszivárognak"

  https://www.origo.hu/gazdasag/20190...tulast-voros-tenger.html?utm_source=hirkereso
   
  fishbed, antigonosz and Pogány like this.
 18. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Valami gubanc van a gépezetben, talán még beszélgetni is tudnak. :)

  "Egy öszvér elmenekült a faluban a Ben Gurion repülőtér közelében, és éjszakai sétára ment a terminál csarnokában"

   
  fishbed likes this.
 19. rudi

  rudi Well-Known Member

  Úgy tűnik Török S400 / F35 ügyben Trump fog meghátrálni (ismét…:mad:)
  Trump kérésére Lindsey Graham szenátor felhívta Mevlut Cavusoglu Török külügyminisztert hogy elmondja, a Törökök akkor is elkerülhetik a szankciókat és megkaphatják az F35-ket ha nem "aktiválják" az S400 rendszert ("..just don’t activate the Russian-made S-400 missile defense system...")

  Nem aktiválni pedig ugyebár jelenthet bármit…
  Simán belefér hogy a Törökök használják - sőt esetleg gyártják is - a rendszert, csak nem kapcsolják össze a NATO közös légvédelmi rendszerével.
  Szerintem ez az jelenti hogy ebben a vitában Törökök győztek és az USA pedig ismét meghátrált.

  Bennem ez súlyos kérdéseket ébreszt az USA világpolitikai helyzetét illetően. Úgy tűnik a birodalom túllendült a tetőponton és elindult a lejtőn…
  Ehhez azt hiszem kell valami teátrális kísérőzene.
  Wagner - Gotterdammerung (Az Istenek alkonya..)
   
  fishbed, zolkas, antigonosz and 3 others like this.
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szerintem meg csak a lobbisták kisírták nála hogy csak kéne az ára annak a 100 db F-35 nek, meg drága lenne azt a néhány alaktrészt máshol legyártatni.
  Így nem is marják el TELJESEN maguk mellől a törököket, geopolitikailag sem biztos hogy rosszabb ez nekik hosszabb távon így.
  Az USA meg már véleményem szerint úgy kb. az utolsó Obama adminisztráció alatt túllendült a tetőponton, csak a lendület viszi őket tovább, no meg az évről évre elfogadott újabb rekord csillagászati költségvetési hiány. Ez pont addig fog még nekik menni, amíg meg nem unja a világ többi része hogy fizeti az eladósodásukat, s át nem állnak valami más tartalék valutára/aranyra, bármire a dollárról. Ez a folyamat is elindult.
  Az USA lejtőn van, ez tény.
   
  Littlejohn likes this.

Ezen oldal megosztása