<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="mcsaba">
Az orosz verzió szerit egyáltalán nem volt légtérsértés.
Plusz az orosz verzió szerint meg sem próbáltak kapcsolatot létesíteni. Ahhoz képest már fent van a neten a felvétel.</blockquote>
Aki szándékosan átküldi a légierejét a szomszédos Irakba és Szíriába az ISIS ellen harcoló kurdokat bombázni, az ne legyen már ilyen érzékeny egy 17 másodperces véletlen légi határsértésre, amikor ellene nem is történt támadás. Inkább azt próbálja már megmagyarázni, miért nyújt Törökország légi támogatást az ISIS-nek NATO-tagként, vagy esetleg az ISIS-t már felvették a NATO-ba, csak én lemaradtam valamiről?!</blockquote>
Csak az gond ezzel, hogy a türkmen felkelők nem az ISIS-hez tartoznak. Értem én, hogy mostantól ez lesz a propaganda, hogy Törökország = ISIS, de azért ez nem ilyen egyszerű. Miközben tényleg lehetne beszélni a törökök olajbizniszéről ezt teljesen el fogja fedni ez a leegyszerűsített narratíva, hogy ők maguk az ISIS.
És ennek a leegyszerűsített propagandának a másik oldala az lesz, hogy Oroszország meg az ISIS elleni küzdelem élharcosa, de persze ez sem ilyen egyszerű és ha ebben a szerepben akarnak tetszelegni akkor minimum azt kéne megmagyarázniuk, hogy a szeptember óta ledobott bombáiknak miért nem ment az 5%-a sem az ISIS ellen.
Fokozódik a propagandaháború, jönnek a egyszerű narratívák ahol a jók nagyon jók, a rosszak nagyon rosszak, és szépen különválaszthatók, ezek a narratívák a tökkelütöttek számára készülnek, akinek van esze és megkapargatja őket láthatja, hogy ez soha nem ilyen egyszerű és a jók eleve messze elkerülik Szíriát, aki ott van az hazudik és öl az összes oldalon, miközben mindenki a hős szerepében tetszeleg.