1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nahát, nem birták az ezer éves oszmán uralmat? A rohadékok képesek voltak kihalni.
  A magyar hóldoltságnak mekkora is volt a lakossága? Pedig csak 150 évet tombolt itt a muszlim horda.
   
  fip7 and Galthran like this.
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez az amit nem lehet tudni
  Legjobb pelda ra a kunok.
  Amikor mentek az osztrakok felmerni a terepet lakatlannak minositettek. Aztan koderult hogy tele van kunnal. /vissza kellett vasarolniuk a szabadsagukat./
   
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  De ugyan ez igaz a rac sokac bunyevac falvakra is. Elvileg lakattlanok voltak kalocsa kornyeken kipusztultak. Kozben ma meg mindig tartjak magukat. A potakrol sem tudtak az osztakok a pota falvak is lakatlanna lettek nyilvanitva. /azok pl ittmaradt torokok./en amelyik faluba szulettem pl magyar falu de a trok nem sok hatassal volt ra./ ahonnan apai aggon szarmazok ott janicsartabor volt de szamos magyar csalad elt ott es a mai napig is megtalalhatoak a neveik a telepulesen./
   
 4. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  silurusglanis likes this.
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Off de a torok megszallas centralizalt azert szunt meg szamos telepules mert 3-4 csalados szallasok azelott falunak minosultek /altalaban egy nemes tulajdonaba allo par haz./ egy kozponti falu korul... Na a torok ezeket a nemesi birtokokat szamolta fel es zavart mindenkit a kozponti faluba... Egyebkent a lelekszam az adozasi adatokbol kitunik nem volt gyerenlakott. /persze pusztitott a torok amikor bejott de a nep ugyan ugy beneoesitette a szabadda vallo teruleteket mint maskor vagy mashol./belaktak. / az alfold tolgyeseit se tudtak volna leirtani ha nem lett volna ember./
   
 6. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Akinél az erő annál van a jog is, 40 ezer évre is vissza lehet menni ki volt előbb valahol mikor még gyűjtögettek meg vadásztak az emberek de nem releváns. Amint legyőzik a muszlimok a zsidókat még 5000 zsidó se fog maradni, de lesz helyette állandó törzsi háború a területen meg éhezés és szemetez zsák a nőkön. Kint ugató kicsi kutyát nem érdekli az igazságunk,csak az erőnk. Így van ez a zsidókkal is, ha én zsidó lennék, azért jártatnám a számat hogy minden muszlimot el kell üldözni, és még Libanon megszállása esetén is így eljárni hogy legyen egy keresztény ország a szomszédba akik mindig jobbak mint a muszlimok.

  Igazából a frontvonal évtizedekig állt egy helyben aztán eltolták és ismét beállt, ha csak simán megszálltak volna minket egy hadjárat alatt akkor nem lett volna érdekük a terület pusztítása. De inkább annak a pártján vagyok hogy valamelyik Hunyadi Konstantinápolyig megy és kipucolja a rongyfejűeket a kontinensről.
   
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  A románok a palesztinok.
   
  Morishima and Fennek like this.
 8. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Hát pont nem a muszlimok távolították el a zsidókat, hanem rómaiak a templom lerombolása után(i.u. 70). A kereszténység államvallásá tétele után se voltak szívesen látottak a zsidók a térségben. Amúgy is csak 400 évig volt oszmán uralom alatt(1517-1917).

  Hódoltság, hát nem egyértelmű és kizárólagos oszmánok felelőssége a hódoltság elnéptelenedése. Hazánkon keresztül húzodott két birodalom frontvonala, ahol a nagyobb háborúkat leszámítva folyamatosan folyt a kis háború is. Felelősek az oszmánok és vazallusaik(krími tatárok, az oláh fejedelemségek), felelősek a magyar földbirtokos nemesek, végváriak, hajdúk, valamint a Habsburg uralkodó idegen csapatai (németek, olaszok, vallonok stb) is egyaránt. A legfőbb felelőség azé a 13 főúré és főpapé, akik 1526 végén Szapolyai Jánossal szemben Habsburg Ferdinándot tették meg ellenkirálynak.
  Ezzel ismét csak vitába szállnék, a Csau-érában 1 millió telepest hoztak a regátból Erdély földjére, hasonlóképpen Izrael is az őslakosság elűzésével és telepesek betelepítésével változtatja meg az etnikai összetételét a területnek.
   
  Rotten878 likes this.
 9. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Igaz, a mamelukokkal jön össze az ezer. De mindegy, magad is leírod, hogy ők voltak ott csak elüldözték őket. Mindegy, hogy római, mameluk vagy oszmán. 1500 évvel megelőzték a palesztínokat.

  Izrael az őslakos, az arab hódítások alatt költöztek be a muszlimok így igen a palesztín a román. Az izraeli telepesek a visszatelepülő őshonosok. Kb mintha Erdélybe visszatelepülnének a 90-es években elüldözött székelyek.
   
  LMzek 2.0, fip7, Leonidas and 2 others like this.
 10. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  A mamelukok csak 1260-tól. :D

  Nem teljesen, nem volt számottevő bevádorlás az arab félszigetről, a palesztinok az őslakosság iszlamizált leszármozattjai.(Amúgy hasonló a helyzet szinte az egész közel-keleten, az iszlám arabizálta a szintén sémi szír, arameus lakosságot. Ezzel szemben a zsidóság 80%-t kitevő askenázik kelet-európai eredetűek, nem sok közük van az ókori héberekhez. Azon az alapon, ahogy a zsidók visszatértek, mi is magunknak követelhetnénk a sztyeppe övezetet a Csendes-Óceánig. Egyértelműen gyarmatosok, pont mint a oláhok Erdélyben.
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A mai Izrael lakossaganak vajon hany szazaleka lehet Karpat medencebol valo? Csak azert kerdem mert az ember lepten nyomon a kulonfele csatornakon magyar nevu vagy eredetu zsidokba botlik.
   
 12. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  A kérdés jó! Állítólag izraelben a héber nélkül egyes területeken éveket el lehet lenni: Vannak állítólag nagyobb magyar, orosz nyelvvel teljes értékben élhető közösségek.
   
  fip7 and antigonosz like this.
 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Visszamennek arra a földre, amin több ezer éves történelmük van. Nehéz ott igazságot tenni, ez biztos. De én azért nem vitatnám el a jogukat izraelhez. Jeruzsálem is állandóan a hajtépés középpontjában áll, és ott sem lehet igazságot tenni a vallások között, mert mindegyiknek joga van hozzá. A szélsőségeseket egyik vallásnál sem bírom, amúgy azok a melegágyai a háborúskodásoknak. Az tény, hogy Jeruzsálemben és környékén és a közel-keleten egy éles túlélési gyakorlat megmaradni minden népcsoportnak.

  Azért ez messze nem ugyan az. Három ábrahámi vallás, a zsidó, a keresztény és a muszlim közös gyökerekkel rendelkezik, és mindegyik tisztában van vele, hogy azon a földön a zsidók több ezer évig éltek. Egyébként anno Mohamed sem űzte el őket, akkor még voltak zsidók az arab területeken is Medinában és Mekkában, csak később kezdődött az ellenségeskedés velük. Akkoriban egy darabig (már Mohamed halála után) tudtommal a zarándokhelyet is látogathatták a muszlimokkal együtt. A kitiltások később kezdődtek.

  Fordítva jobban lehet tudni a helyzetet. Genetikai kutatások szerint Izrael után a lakosság arányaiban (ezt kihangsúlyoznám) Magyarországon van a legtöbb zsidó vagy részben zsidó származású a világ többi államához képest. Kb. 1 vagy 2 éve végezték a kutatást ?? Megjelent a sajtóban is több helyen nálunk, rá lehet keresni nyugodtan.
   
 14. megazez

  megazez Well-Known Member

  Galíciából, pontosabban amikor felosztották elsőnek vagy másodiknak lengyelországot 1700-as évek vége fele, akkor megkaptuk az ott élő igen nagy számú zsidóságot akik betelepültek hozzánk az 1800-as évek legvégén 1900-as évek legelején, viszont öröm az ürömben, hogy ebben az időben nem csak mi kaptunk belőlük hanem amikor a német egyesítést sikerre vitte Bismarck mentek oda is, sőt akkoriban nagy divat volt kiutazni a tengeren túlra így oda is jutott belőlük szép számmal.
   
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Kardigán álma:
  [​IMG]
   
  tong djagbu and KoviUbi like this.
 16. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Nincs az a nagyhatalom, ami ezt támogatná, ehhez meg önerőből kevés lesz a mai Törökország.Ennél durvábbat is láttam már, ahol Azerbajdzsán is Törökország része, de még Kréta is. Szeret sokat aludni Erdogan, az tuti.
   
 17. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Hú, vazze...

  Libanon, Bejrút. Hatalmas robbanás a kikötőben

  [​IMG]
   
  fishbed, borisz, fip7 and 2 others like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Hatalmas robbanás rázta meg Bejrút kikötőjét.   
  antigonosz, fishbed, borisz and 3 others like this.
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Magyarorszagon 1. Nek ismet itt jott a hir
   
  antigonosz and silurusglanis like this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Ělőben Bejrút

   
  Szittya likes this.

Ezen oldal megosztása