Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ormény 36D6 radar megsemmisítése
Sz-300 üteg része
S-300 kaputt (?)
A kérdés csak az, hogy mennyi B3 van náluk? Egyet se láttam harcérintkezésben, de még képet se találok róluk az interneten. B-ről meg B-1ről igen, de 3ról nem.A reguláris ormény hadsereg T-72-ei modernizálva voltak a T-72B3 szintre, de erre nem minden T-72 alkalmas (vagy inkább úgy mondom, pazarlás lenne).
Pár évvel ezelőtt volt ez téma (legutóbbi 2016-os harcok után) örmény részről, hogy UVZ segítségével illetve részben hazai erőkkel modernizálnák a páncélos technikájukat beleértve a B és A verziókat is (természetesen eltérő szintre), de 2018 óta szinte semmit sem hallani róla. Valószínűleg az anyagiak amik megint a szűk keresztmetszetet adják, ahogy van ez azzal a 8 darab Szu-30SzM-el amit megint csak ígérnek majd 2 éve de szerződés továbbra sincs róla. Viszont a jelen konfliktus után jelentős vásárlási kedvet érzek előre mindkét fél részéről. Azeriek még jobban rárepülnek a drónokra, örményeknek meg kb minden kellene, de főleg korszerű légvédelem (Torra tippelnék) és esetleg pár kínai támadó drón vagy az Orionból szereznek be megint orosz hitelre. Az idei Armiján 4 Szu-25 modernizációjáról írtak alá szerződést, de kevés lesz az oda.A kérdés csak az, hogy mennyi B3 van náluk? Egyet se láttam harcérintkezésben, de még képet se találok róluk az interneten. B-ről meg B-1ről igen, de 3ról nem.
Azt hittem mar par napja Fazulit bevettek... beszelnek ossze vissza...Mai térképet még nem találtam, akkor itt egy tegnapi (nagyot kavartak az Azerek a kijentéseikkel):
Kel az Azerinek egy kis elony, mivel két Ormény ul az asztalnál.
Idlibben volt a tábor és kb így üzent Grísa áttételesen a szultánnak, hogy tessék szépen nyugton maradni. Itt vannak egy másik tábor koordinátái (VK-ról vannak az adatok mielőtt még a gumitalpúak elvisznek) ez már közvetlen a török határnál van.Nem szerintem Szíriában.Az én olvasatom szerint.
Tokeletes kivitelezes.Azeri katonai konvoj megsemmisítése
A rács felszereléséig még mindig nem jutottak el???
A lánctalpat már a II. V-h-ban elterjedten használták pótpáncélként is a hk-k elején. (Jut eszembe: Mennyit ért? Van róla infó? )
Pár évvel ezelőtt volt ez téma (legutóbbi 2016-os harcok után) örmény részről, hogy UVZ segítségével illetve részben hazai erőkkel modernizálnák a páncélos technikájukat beleértve a B és A verziókat is (természetesen eltérő szintre), de 2018 óta szinte semmit sem hallani róla. Valószínűleg az anyagiak amik megint a szűk keresztmetszetet adják, ahogy van ez azzal a 8 darab Szu-30SzM-el amit megint csak ígérnek majd 2 éve de szerződés továbbra sincs róla. Viszont a jelen konfliktus után jelentős vásárlási kedvet érzek előre mindkét fél részéről. Azeriek még jobban rárepülnek a drónokra, örményeknek meg kb minden kellene, de főleg korszerű légvédelem (Torra tippelnék) és esetleg pár kínai támadó drón vagy az Orionból szereznek be megint orosz hitelre. Az idei Armiján 4 Szu-25 modernizációjáról írtak alá szerződést, de kevés lesz az oda.
Ezt találtam a harckocsi modernizációról, de ez is bőven 2018-as anyag: https://ru.armeniasputnik.am/politics/20181005/14891929/armeniya-moderniziruet-tanki-t-72.html
Minden csapat T-72B3-al versenyzett - versenyez.Még annyit erről, hogy a 2019-es Tank Biathlonon ezzel a B3-al vettek részt az örmények, de a felfestett zászló ellenére ez szerintem egy oroszoktól kölcsön kapott volt.
Tudtommal a kínaiak kivételével általában mindenkinek az oroszok adják a Tank Biatlonon a technikát. Az indiaiak próbálkoztak egyszer saját T-90-el (mert nem jó nekik amit Grísa ad), de természetesen a kiváló üzemeltetési kultúrájuknak hála le is rohadt menet közben. Illetve a beloruszok pár éve saját T-72 modernizációval futkosnak. Érdekes módon egy szem T-90-ük azért csak van az örményeknek, mert Grísától nyerték a 16-os biatlonos szereplésükért, most meg kiegészíthetik azzal a kettővel amit az azeriektől zsákmányoltak.Még annyit erről, hogy a 2019-es Tank Biathlonon ezzel a B3-al vettek részt az örmények, de a felfestett zászló ellenére ez szerintem egy oroszoktól kölcsön kapott volt.
Nem hinném, hogy a koldusszegény Örményország és Hegyi Karabah kohóba küldené a harckocsiállományuk többségét biztosító típust. Nincs ám mindenhol szokásban a kohóba küldés szokása, van ahol tudnak gazdálkodni a meglevő haditechnikával... mindent addig használnak amíg csak lehet. Egy negyedmilliós sereghez 500 harckocsi így sem túl sok.
Ugye ilyenkor azt volna jó tudni, hogy tényleg Sz-300 volt, vagy csak egy felfújhatós ugrálóvár?S-300 kaputt (?)
szovjet/ruszki iskola.
szigoru fegyelem, ott nincs improvizacio, csak ami a konyvbe be van irva, vagy meg az sem..a komunizmus legnagyobb felelme az vot hogy nehogy mar az emberek elkezdjenek gondolkodni..
ha amcsi/zsido modra felszerelnek egy ketrecet, mehetnek a tisztek is meg a katonak is egy 10 jelentest kifirkalni meg egy hetig wct pucolni..
nem lehet az uj, modern haborukat megvivni a 1960 beli utasitasokkal...