A történelmünk folyamán azért mi is aprítottuk az ellent katonástul, civilestül még ha nagyobb genocide nem is volt.. A portyázások idején nem csak kifosztottuk az ellenséget, de volt amikor komplett városokat semmisítettünk meg.
Az általánosítás jó és hasznos dolog, az ember eddigi túlélésének egyik alapeleme, annak ellenére, hogy szitokszónak számít liberáliséknál, de mindezek ellenére amit írsz az hülyeség. Nincs nagy közös lelkiismeretünk.. ezek csak jól csengő nagy szavak, amik tökéletesen behelyettesíthetőek a mai világban divatos facebookos avatarcserékkel. Most a blm-et támogatom ezért fekete az avatar, most a buzikat úgyhogy szivárványos, had lássa mindenki. De attól még üres marad tartalom nélkül. Neked van lelkiismereted, nekem is van. De nekünk kettőnknek nincs.
Igazából ezért kezdtem írni a kommentet. Ha komolyan azt gondolod, hogy te magasabb erkölcsi szinten vagy mint egy tömegből véletlenszerűen előhúzott német, vagy török akárki, csak azért mert évtizedekkel ezelőtt lemészárolt egy csoport egy másikat akkor neked valami nagyon nem stimmel odabent. Vajon hány ártatlan halt meg akár csak Európában, a közel-keletet nem is számolva, az avatarodon viselt kereszt miatt? Az egyház nevében hány nőt égettek halálra, fullasztottak tavak aljára? Hány embert kínoztak halálra, öltek meg eretnekség miatt? Micsoda erkölcsi magaslatok...
Az emberiség több mint százezer istenséget talált már ki magának a történelme alatt, de persze a te képzeletbeli barátod odafönt az igazi.
Ez így van... ez egy korábbi vitám témája volt, aminek a kérdése az volt, hogy ki terrorizálta a másikat, ki kezdte? A bajorok a honfoglaló magyarokat vagy fordítva... szerintem is fordítva. Biztos jó pár város lángolt a portyázások alatt. És ez a jópár lángoló város adott ürügyet Augsburgra...
Nem értek egyet...
A Magyar Királyság az államalapítás után nem igen volt hódító természetű, nem nyomtunk el másokat, nem zsákmányoltunk ki másokat a nem létező gyarmatainkon.. voltak a kárpáton kívüli érdekeltségei a Királyságnak, de lényegében magát védte és a túlélésért küzdött az 1000 év alatt. Hogy ez a történelmi események következtében alakult így, vagy tudatos volt, nem tudni... Szent István intelmeiből lehet következtetni a tudatosságra, de egyértelműen nem kijelenthető. Ami biztos, nem akartuk meghódítani a világot, mint a németek, britek, törökök, mongolok..
Időben ne korlátozd be a magasabb erkölcsi szintet és nem magamra, hanem a magyarokra értettem.
Példa rá: https://hu.wikipedia.org/wiki/Újvidéki_vérengzés_(1942)
"1942 januárjában egy eredetileg a partizánok ellen indított razzia kiterjesztése során magyar katonai alakulatok az 1941 tavasza óta visszafoglalt Bácskában (Újvidéken és környékén) etnikai alapú tömeggyilkosságot követtek el, amelynek körülbelül 3300-3800, főként szerb és zsidó nemzetiségű polgári személy esett áldozatul, de voltak közöttük magyar nemzetiségűek is. Szombathelyi Ferenc vezérezredes, a m. kir. Honvéd Vezérkar főnöke vizsgálatot indított az ügyben. A második világháború idején egyedül Magyarország indított el polgári személyek ellen elkövetett atrocitás miatt eljárást a saját hadseregének, csendőrségének emberei ellen."
/.../
"A fő felelősöket a tárgyalás során halálra ítélték. A halálos ítéleteket azonban nem tudták végrehajtani, mivel az elítéltek egy része Németországba menekült."
Az egyház által elkövetett bűnöket már kitárgyaltuk... Róma ma sem követi az Újszövetség tanításait, még a saját katekizmusát sem.. elég a pápa egy-két megnyilvánulását, nyilatkozatát elolvasni.
Azt gondolod, hogy az enyém az igazi ? Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom...viszont valóban az enyém.