Őszintén szólva nem hiszem el, hogy tényleg gyűlölöd, sőt szerintem még lehet sosem éreztél egyáltalán ilyet senki iránt. Azt elhiszem, hogy megveted, de amikor tényleg gyűlölsz valakit akkor hidd el nem foglalkozol olyan dolgokkal amiket felsoroltál. A gyűlölet lényege, hogy dögöljön meg a másik, és szenvedjen minél többet. Nem akarsz neki esélyt adni az önvédelemre. Nincs benne semmi romantika, hősiesség, nem kell igazságosnak, fairnek lennie. Persze ezek mind szimpatikus dolgok nekem, sőt szerintem mindenkinek, még a baltás gyilkosnak is, de minden emberben van egy fontossági sorrend, és a gyilkosnál az ellenség iránt érzett sötét gyűlölet egyszerűen erősebb volt minden másnál benne.
Egy példa: mondanád-e ugyanezt egy székely emberről amit írtál, ha egy olyan románt ölne meg, aki korábban megerőszakolta majd utána megölte a székely feleségét és lányait? Én biztosan nem, sőt még mosolyognék is a rohadék halálán. Máris relatívvá vált a dolog. Amikor esélyt adunk a másiknak, és igazságos küzdelemre törekszünk azt sportnak hívjuk. Az ember pedig még a sportban is képes csalni. Akkor mit várhatunk egy háborúban? Ezek pedig ellenségek akik el akarják pusztítani a másikat.