Ugyanez kis kiegészítéssel:
"Magára maradt": Karabah elnöke árulásról beszélt.
Arayik Harutyunyan, a hegyi-karabahi elnök a Facebook-közvetítésben elmondta, hogy az örmény különleges erők nem voltak hajlandók elkísérni az egyik útjára. Megjegyezte, hogy a legerősebb és legelitebb egységekkel kellett Echnikerhez mennie, és ezek nem voltak hajlandók vele menni. Harutyunyan hangsúlyozta, hogy szó szerint egyedül maradt.
"Kértem, könyörögtem, mondtam, hogy megyek előre, de nemleges választ kaptam!" - mondta Karabakh feje. Harutyunyan azt mondta hogy nyugodtan kérdezzék meg a történetről az Örmény Nemzetbiztonsági Szolgálatot.
Harutyunyan hozzátette, hogy Örményországban 10 000 önkéntes állomásozott katonai egységekben. De soha nem kerültek a frontra. Az örményeknek azonban nem szabad árulókat keresniük. - Ezzel elárultuk a 18-20 éves gyermekeinket. Mindegyiket együtt árulták el ”- mondta az Artsakh vezetője.
Harutyunyan hozzátette, hogy azok a politikusok, akik most árulásról beszélnek, mondják már el, hogyan vettek részt a háborúban, és hogyan vettek részt rokonaik. Állandóan azt mondta, hogy nincs elég ember. A győzelemhez Karabahnak katonára lett volt szüksége, de azok nagyon hiányoztak.
Harutyunyan azt is megjegyezte, hogy az ellenség sokszor felülmúlta az NKR hadseregét, és valós veszély fenyegetett Stepanakert bekerítésétvel.Karabah vezetője ezzel együtt felszólította a köztársaság lakóit, hogy ne vegyenek részt Jerevánban tüntetéseken.