Gondolom az örmények is valami hasonló módon ölték meg a rokonait.
Mi közünk hozzá? Alap esetben a gyilkosokat otthon is elítélik. Ha egy civilizált országról van szó, és Azerbajdzsán civilizált ország, és ennek ellenére felmentik, ott beza a másik fél nagyon nem bűntelen.
De miután Jereván ezek után magyar zászló égetést rendezett, így el is dőlt, hogy a két oldal közül nekünk ki az, aki valós ellenségünk.
Mert diplomáciai tiltakozást bejelenthet, kijelentheti, hogy hát ez azért nem volt szép. De a zászló itt erre fele picit többet jelent. Azt tudtad, ha egy gyalogezred elvesztette a zászlaját, akkor feloszlatták?
Én még azt gondolom, hogy semmilyen rokonát nem ölték meg az örmények. Irreleváns mit gondolunk, mert ez csak feltételezés, a gyilkosság meg valóban megtörtént.
Azerbajdzsán ezek alapján nem civilizált ország, bár a jogász próbálja menteni országa becsületét:
"
Azerbajdzsáni tisztviselők nyilvánosan elítélték, ám magánbeszélgetésekben dicsérték Səfərov tettét. Zardusht Alizade azeri politológus szerint Səfərov nemzeti hős lenne, ha tettét nem ismernék el köztörvényes bűncselekménynek, amelyért büntetést érdemel. Elmira Suleymanova, Azerbajdzsán emberi jogi ombudsmanja azt nyilatkozta, hogy Səfərov büntetése túl szigorú és hogy
„Səfərov az azeri ifjúság hazafias példaképévé kell, hogy váljon.”[3][11] Fuad Agayev prominens azeri jogász azt mondta, hogy az azeriknek „...sürgősen abba kell hagyniuk kampányukat Səfərov nemzeti hőssé nyilvánítása mellett. Ő egyáltalán nem hős.”
Én teljesen megértem az akkori örmény reakciókat, a zászlóégetést is...nem haragszom miatta, mert ott egy igazi haszonleső féreg oldalát mutatta a magyar külpolitika.
(Az ég világon semmi hátrányunk nem származott volna belőle,ha azt mondjuk az azeri félnek,hogy csak akkor adjuk ki safarovot, ha teljesen letöltötte a büntetését, talán még az azeri fél is tisztelte volna a határozott magyar álláspontot...de mi inkább piros pontokért eladtuk a becsületünket.)