Szerintem ez nem annyira humor. Pasinyjan azzal kezdte a politikai vezetői pályáját, hogy nekiugrott az oroszoknak. Putyin meg bár bármilyen hihetetlen is, de nagyon türelmes sok egyéb élvonalbeli orosz politikushoz képest. Csak amilyen az adjon Isten, olyan lesz a "fogadj Isten" is nála. Pasinyjan folyamatosan keresztbe tett Oroszországnak, amennyire a lehetőségei engedték. Aztán amikor beütött a baj, akkor meg rögtön futott hozzá. Engem Pasinyjan magatartása azon "okos" magyarokéra emlékeztet akik folyton köpködik a rendőrséget, és a határvadászokat(!), hogy "buzi Kádár-huszár, csak kussoljon és túlórázzon! Mit képzel magáról, hogy magasabb fizetést akar?, Úgyis csak traffipaxozni, meg kilakoltatni tud. A határvadász meg zöldsapás bohóc, aki másra nem jó, aztán elmegy, oda. Sosem süllyednék oda, hogy ott dolgozzak" Viszont ugyanezek, ha beüt a baj(kirabolják őket, felgyújtják valamilyüket,stb.) az elsők, akik üvöltve, hisztiznek, hogy hol volt a rendőr, vagy épp, ha a migrik csináltak valamit, mert a határ közelében élt, akkor hol voltak a "buta" határvadászok,akik elkapták volna őket? "Hát az lett volna a dolguk, azért vannak fenntartva az adómból". Sem határvadász sem rendőr nem vagyok, bár vannak rendőr barátaim. Viszont engem nagyon idegesít ez a magatartás. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a rendőr és a határvadász is adózik, nem csak, mi civilek.
Visszatérve az eredeti témára, Pasjinyan pontosan ezt műveli, mint ezek a majmok, aztán meg van lepődve a végeredményen. Azt hiszi, hogy majd Putyin térden csúszik előtte, hogy" jaaj, nem baj, persze, barátkozz csak a nyugatiakkal, köpködd nyugodtan Oroszországot, akár hetente, ha jól esik. Ettől még persze továbbra is kapni fogod az olcsó árképzésű energiát,amit csak a szövetségeseinknek adunk, és a békefenntartóink pedig örömmel halnak meg a népedért". Nagyon el van tévedve a pali. Ha oldalt vált, akkor vállalja csak szépen a hátrányos következményeket is! Ne hisztizzen, hogy például drága lett az orosz energia. Ha a nyugathoz akar tartozni és Oroszországgal meg bevallottan gyengíteni kívánja a kapcsolatokat, akkor fizessen csak nyugati árat az energiáért!
Ez így működik. Nem tudom, hogy miért hiszik azt egyes ex szovjet tagállamok vezetői, hogy majd ott és akkor basznak ki az oroszokkal ahol akarnak, de cserébe továbbra is elvárhatják az orosz kapcsolat minden előnyét. Mintha az nekik alanyi jogon járna?! Ezek az emberek barlangban laknak? Nem tűnt föl nekik a kollégáik (Szaakasvili,Juscsenko,Porosenko,Zelenszkij) példája, hogy ez nem működik?! Hogy ennek a következményeit az örmény nép szívta meg, arról nem elsősorban Putyin tehet, hanem pont a csodás, nyugatosdemokrata Pasinjan. Ha úgy áll Oroszországhoz, ahogy az elődei túlnyomó többsége,tehát megbízható szövetségesként, akkor Putyin (Lavrov) is több követ megmozgatott volna Örményország érdekében a béketárgyalásokon. Így meg pont annyira érdekelte a dolog, mint Pasinjant a térségbeli orosz gazdasági-geopolitikai érdekei. Mert Pasinjan nem úgy állt, hozzá mint egy szövetséges, hanem már a hatalomra kerülése óta szakítani akart Oroszországgal. Sikerült. Ennek pedig egy következménye lett az, hogy Hegyi-Karabahhal is szakíthatott, még ha nem is akart.
Hidd el, sajnálom, hogy így jártatok, de erről elsősorban az örmény vezető tehet.