Már csak egy UB-blokk kellene az An-2-re, az még talán nem volt rajta.Akkor mindenre is jó lenne
Helyette volt bennük egy FAB-250 vagy egy FAB-500 -as bomba, azért is robbantak olyan nagyot a becsapódásuk után, nem csak a repülőbenzin miatt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már csak egy UB-blokk kellene az An-2-re, az még talán nem volt rajta.Akkor mindenre is jó lenne
Az erős leegyszerűsítés, hogy semmilyen kultúrával nem rendelkeznek, de valóban, sehol sincsenek egy ókori Mezopotámiához, Egyiptomhoz, Rómához, antik Görögországhoz... filozófia, tudomány, művészet, építészet... nem sok köze van ezekhez a nomád civilizációknak és kultúráknak. Ne értsétek félre, értem én ezt az újpogány, nomád romantikát, bugac kurultáj meg minden, de azért kezeljük a helyén.
Az a baj,hogy neked ez a sztyeppei kérdéskör nem több bugac kurultájnál és újpogány nomád romantikánál,de a sztyeppei népek sokkal komplexebb társadalommal,kultúrával,művészettel rendelkeztek mint ahogy te azt feltételezed,és erre vannak például konkrét tárgyi bizonyítékok.Én megnéztem 2013-n a szkítákról szóló "emberek aranyban" című kiállítást olyan művészi finomsággal (bizonyítottan a szkíták által készített) készített lélegzetelállító ötvösmunkák voltak bemutatva,hogy azok bármelyik nagy civilizációnak a becsületére váltak volna de én nem akarlak meggyőzni semmiről te ezt így látod.
Mit jelent az hogy sehol nincsenek ?Az erős leegyszerűsítés, hogy semmilyen kultúrával nem rendelkeznek, de valóban, sehol sincsenek egy ókori Mezopotámiához, Egyiptomhoz, Rómához, antik Görögországhoz... filozófia, tudomány, művészet, építészet... nem sok köze van ezekhez a nomád civilizációknak és kultúráknak. Ne értsétek félre, értem én ezt az újpogány, nomád romantikát, bugac kurultáj meg minden, de azért kezeljük a helyén.
Rendesen beakadt neked ez a Kurultáj.Ezeket nem is tagadom és el is hiszem, hogy fent maradtak ilyen finom munkák abból a kultúrkörből, hogy nekik is volt mondaviláguk, hogy jó harcmodoruk volt ami által sok más népet leigáztak... de gondolom azt te is belátod, hogy ez a szint nem mérhető egy ókori görög vagy római civilizációhoz amelynek kiváló tudósainak, orvosainak, építészeinek munkásságára még így 2000-2500 évvel is csodájára járnak az emberek és hozzájárultak a civilizációnk fejlődéséhez. Mondj egy szkíta tudóst, filozófust, csillagászt.. mondhatsz mongolt is, vagy türköt... a Hun birodalom hatalmas volt.. mi maradt belőle? Mert azt, hogy mi maradt a római birodalomból, civilizációból, azt megtudom nézni, elmegyek Rómába, de nem kell oda elmennem, elég Aquincumig, sőt, oda se, felütöm Marcus Aureliustól az Elmélkedéseket, amelynek egy részét ezen a földön írta, amelyen most én élek és olvasom egy 1900 éve élt császár gondolatait.. Hippokratészi eskü? Minden orvos ősatyja.. szóval ne haragudj, de a nomád az bizony csak annyi.. bugac meg kurultáj, meg égő kifosztott városok... és nincs ezzel baj, ha ott éled ki magad, vagy ettől a nomád romantikától vagy kerek egész, felőlem áldásom rá, de ne hasonlítsuk a trabantot a mercédeszhez, mert teljesen külön kategória.
Szerintem....
1. Iránnak qrvára nincs szüksége arra, hogy okot adjon bármilyen megtorlásra. Ezért tehát max. átenged ezt-azt, de kimarad a buliból, kivéve ha konkrét támadás éri, de akkor az önvédelem.
2. Változatlanul az a véleményem, hogy amit látunk, az a török-orosz sakkmérkőzés része.
3. Érdekes, hogy Kínával senki sem számol.
4. Ha az oroszok igazán szeretnének segíteni, egyszerűen átmennének Grúzián. Nem mennek át, így hatékony segítség sem lesz Örményországnak. TÉNYLEG az az érdek, hogy MINDKÉT állam orosz vazallus legyen. NE TÖRÖK.
Ezzel egyetértek.
Nem volt számomra világos, hogy Haubagoi miből gondolja azt, hogy az iráni azeri kisebbség felakar szabadulni ? Sztem teljesen jól elvan az azeri meg az iráni egymás mellett. Ez nem indok egy oroszok által felbújtott azeri támadásra irán ellen.. szerintem ez butaság, megint túlkombinálja.
Tehát marad a pántürk tenger létrejöttének megakadályozása, akár orosz, akár iráni részről... persze csak óvatosba, a háttérből, ha van is ilyen szándék.
A 1990-es években sem tudtak átmenni Grúzián, mégis hatékonyan tudták segíteni az örményeket. Most is fognak tudni segíteni, ha a szükség úgy hozza.
A többivel egyet értek. Kínával nem foglalkozik senki, mert ők itt nem játszanak.
Oroszok mindkét országgal jó viszonyt ápolnak, jelenleg nincs okuk beavatkozni, hiszen Hegyi Karabah egy szeparatista állam tulajdonképpen és nem része Orményországnak. Azerieknek nem érdeke Orményországot támadni, hiszen azzal kockáztatná a totális háború kirobbantását és ami már más országok beavatkozását is magával vonja.
Vagy éppen bakui tüntetés mellettünk:
Azért a cikkben szereplő Székelyisztántól bexartam...
Ez hiányzik a magyar toborzásból. Feltámasztani a NOX-ot, matyóhimzéses egyenruhát rájuk, meg egy jó hipnotikus zene és tánc.Az azeriek mindent bevetnek,hogy a morált javítsák
Részben igazad van azért, mert a világ nem fekete-fehér. Alapvetően az a hivatalos közmegegyezés a világ országai közt, amit mondtam. Népek önrendelkezési joga lexarva ,a nemzetközi határok "kőbe vannak vésve". Persze tudjuk, hogy nem. DE ez csak akkor változik, ha az USA, mint a világ vezető hatalma, érdeke úgy kívánja. Ha ők nem ismernek el egy határmódosítást, akkor az kérdéses marad. Ha más lesz a világ vezető hatalma, akkor az ő jóváhagyására, ha több az ő beleegyezésükre kell várni.Valamikor Erdély is Magyarország része volt a világ nagy része szerint, aztán úgy gondolták Románia része.Fogadjuk el, mert ezt kívánja a stabilitás? Az első világháborút lezáró határrendezés vezetett el a második világháborúhoz. A határok nem elmozdíthatatlan vonalak, ember alkotta őket. Ugyanúgy hozhatnak háborút, mint ideiglenes békét.
De az azért mégis csak vicces lenne, ha Koszovó megint Szerbia része lenne, a Krím meg Ukrajnáé, nem? Nyilván az ottaniak is örülnének neki, más se hiányzik nekik.De legalább stabilitás lenne.Mert hát ez az érdek.Kérdés, hogy milyen áron.Nem minden mérhető USD-ben, még akkor sem, ha egy pénzbuzi világban élünk.
Nem hiszem, hogy a stabilitás kulcsa az, hogy eltérő etnikumú emberek egy országba legyenek kényszerítve (főleg, ha utálják egymást). Jelen esetben ez még annyira se lenne jó ötlet, tekintettel arra, hogy türk barátaink vadállatok szintjén léteznek és nem egyszer bizonyították már ezt.
Nem biztos, hogy egy régen meghozott rossz döntés mellett kell kiállni, mert az egyszerűbb.Rövidtávon talán, de mondjuk az elmúlt 30 évben hányan haltak már meg egy rosszul húzott határ miatt?Megérte?Szerintem nem.