Amikor nekikezdtek ennek az egésznek be voltam sz*rva rendesen de kb az egész iparágra pánikhangulat volt, már maga az upu körüli ügy is olyan volt hogy gondoltam jól fogunk szívni mert rendesen apasztja majd a profitot, meg a vámok is és rövid távon igaz is volt, de ezalatt a pár hónap alatt egész jól fellendültek az US bázisú ellátók. Olyan gyártósorokat szereltek fel pl ruhánál ahol jóformán nincs alkalmazott, le lehet adni rendelést teljesen egyedi designra és nagyon hamar az elosztóraktárakba kerül elkerülve a vámkezelést+ az egyéb költségeket, és mehet a marketing rá arra hogy pár nap alatt kézhez a termék és a profit nem csökkent jelentősen.
Rövidtávon fájni fog nekünk is mert ez eddigi üzleti model átalakul, de hosszú távon nem volt fenntartható az a pénzelszívás amit kina csinált, azt kell mondjam Trump legjobb döntésének tartom a kereskedelmi háborút, mert a kinaiak hiába kapálóznak ez nyert amerikai helyzet, és ez nekem jó, és a többségnek jó, amerikai nyílt hely, kina nem az, ott nagyon nehéz érvényesülni külföldiként. Tényleg mindent legyártanak, gyógyszertől kezdve űrlénydildóig... és ezt úgy hogy csak az elképzelést küldted előzőleg meg nekik.
Jól van az szorongassák csak a töküket, jó velük üzletelni, korrektül csinálják de csak addig amíg te vagy az erősebb kutya, és nem fordul meg hogy ki függ kitől, ez legalábbis amit én tapasztalok.