[BIZTPOL] Kína

Mindenkinek ajánlom azt a közel 7 perces videót amit az előbb belinkeltem.

Mindenkinek ajánlom azt a közel 7 perces videót amit az előbb belinkeltem.

Nem nagy szám, a Sárvár-Pápa vonalnak és állomásainak mellé se állhat.:)

A BP-Belgrád közé tervezett is ilyen lesz? Vagy az csak olyan projekt a kínaiaktól mint a váti reptér?

Nem sokat tudok a BP-Belgrád dologról. Szerintem olyannak építik amilyenre a megrendelő akarja, ez csak pént kérdés.

Mackensen
január 22., 17:46 Feljelent

A 4 képet elnézve a demokratikus Indiába évtizedek múlva lesz ilyen vagy sose.

kivultagasabb.blog.hu/2014/06/21/kesz_horror_a_kutyaevo_fesztival

5_135.jpg

Amúgy vajon itthon is eszik a kutyákat a kínaiak? Pár éve hallottam hogy keresik a nagyobbakat de csak pletykának tartottam.

Egy haverom volt ázsiában és evett. Szerinte finom, csak kicsit büdös. Az ember riták eszik ragadozókat.

Látom szeretitek a vonatokat. Itt egy kísérlet aminek keretei közt elértek 486 km/h. Ez mondjuk nem olyan egetrengető dolog, mivel a franciák a TGV-vel elértek 570-et is. A különbség, hogy a franciák egy kísérleti vonattal érték el ezt a sebességet amit kimondottan erre alakítottak ki, a kínaiak meg egy szériapéldánnyal, amit naponta használnak. Egyszerűen kipróbálták, hogy mennyivel megy.
http://youtu.be/FBGCus9zZ30

A különbség, hogy a franciák egy kísérleti vonattal érték el ezt a sebességet amit kimondottan erre alakítottak ki, a kínaiak meg egy szériapéldánnyal, amit naponta használnak. Egyszerűen kipróbálták, hogy mennyivel megy.

A franciák az új AGV rendszereit tesztelték egy TGV POS motorvonat bázisán. A rekord csak mellékes volt.

Akkor rosszúl tudtam, de azért a rekorddöntögetés sem lehtetett mellékes. Nagyon jó reklám az egész iparágnak.

Ha már nagysebességű vonatok:
Nekem a legmeghatározóbb benyomásom nem is a sebességük, hanem az az üzemeltetési kultúra, ami körülöttük kiépült. Ezek a járatok pontosak, és a lehető leghatékonyabban, gyakorlatilag 0 uresjarattal üzemelnek. Kb. mint egy lift egy felhőkarcolóban.

A jegyárak pedig nem vészesek. Persze most a gyenge forint miatt nagyobbnak látszanak, de még igy se veszesek. Az egyik legdragabb 100 km-es szakaszra pl. 3000 forint korul vannak, ami igazán jutányos a szolgáltatás minoseget tekintve. Plusz az út igy csak 30 perc, mig autóval orakba tellne ugyanezt megtenni meg az autoalyan is.

Mondjuk a nagy dobás a CRH500 lesz, ha meglesz. Ezt mág 500 km/h üzemeltetési sebességre tervezték és próbautakon túl lépte mág a 600 km/h-át.
Mintha kicsit leálltak volna vele, lehet ennél a sebességnél már nem gazdaságos az üzemeltetés. Kíváncsi vagyok, mi lesz?
346164d1324895383-china-launches-super-speed-test-train-train.jpg

Sok kép itt:
http://www.pakwheels.com/forums/aircrafts-trains/183418-china-launches-super-speed-test-train
http://defence.pk/threads/china-launches-new-hefei-bengbu-high-speed-railway.213716/page-6

érdekes, hogy sima sinen van, nagysebességüek, legalábbis ahol 250+km/hval mennek ott beton és nem kavicságy.

mack: gondolom itt is megvannak a hol előnyös, hol nem tényezők. Japán, Kína, Europa, US... sürübben lakott részein gondolom a vasút. Nagyobb távolságokban a repülő.

érdekes, hogy sima sinen van, nagysebességüek, legalábbis ahol 250+km/hval mennek ott beton és nem kavicságy.

mack: gondolom itt is megvannak a hol előnyös, hol nem tényezők. Japán, Kína, Europa, US... sürübben lakott részein gondolom a vasút. Nagyobb távolságokban a repülő.

Ez egy állomás keresztje, itt még szoktak fa talpfát használni. De elnézve ez egy igazán régi pálya.
A videókon látszódik, hogy milyen, és mekkora beton talpfákat használnak.

Egy kis összefoglaló a CRH hálózat jelenéről, jövőjéről, a vonatok típusáról, paramétereikről:
http://ob121.blog.hu/2014/01/07/a_kinai_szuperexpresszek

Fade, pontosan. Interregionális távokon a vonat sebességben versenyképes a repülővel szemben. Ez mondjuk enyén relatív, mert több tényezőtől függ, de számolj kicsit utána.
A repülőterek néhány kivételtől eltekinte a városokon kívül vannak, jó messze a központtól. A legtöbbször csak autóval lehet oda kijutni. Nos városban, főleg csúcsforgalomban jó egy óra autózást is rá lehet szánni, míg valaki kiér a reptérre. A becsekkolás is beletelhet jó egy órába. Ez már két óra, csak hogy felülhess a gépre.
A legtöbb állomás mivel kb. 100-200 éve épültek, gyakorlatilag a városok központjában vannak, vagy azokhoz viszonylag közel (néhány km) és a tömegközlekedéssel is nagyon könnyel el lehet érni őket pl. metróval. A vonatra pedíg csak fel kell szállni. Ez már kb 2 óra előny a vonatnak, ez pedíg 300+ sebességnél jó 600 km.
Mikor a vonat megérkezik, szintén a város szivébe érkezik, nem annak peremére, megint egy kis előny. Szóval 1000+ vagy akár 2000 km belüli távolságokon a vonat komoly vetélytársa a repülőnek. Nem is beszélve a jegy áráról, ha nem sakkozod ki, hogy előre akárhány hónappal megveszed.
Egy ilyen hálózat európa esetében nagyon jó lenne. Ajánlom mindenkinek, hogy googleearthban kezdjen el távolságokat méricskélni. Pl. Párizs-Kíev 2000 km:), ha netalán lenne 500 km/h vonat, az elméletileg 4 óra (persze több mivel valszeg megáll pár helyen), repülővel meg olyan két és fél óra, viszont ha beleszámolod azt a pár óra pöcsölést ami elmegy a repülőút előtt és után, akkor ezen a távolságon is sebességben versenyképes lehet a vonat (árban nem is beszélve). Ez persze 500 km/h esetében, 300 km/h-nál kétlem, hogy összejön.