Ugyan, szabad ország, szabad a vélemény. Engem ez nem zavar, magát minősíti, a szakmájában ettől még lehet kiváló, a cancel culture tőlem messze áll.Szégyen a magyar hadseregre nézve,hogy ilyenek egyenruhát hordhatnak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugyan, szabad ország, szabad a vélemény. Engem ez nem zavar, magát minősíti, a szakmájában ettől még lehet kiváló, a cancel culture tőlem messze áll.Szégyen a magyar hadseregre nézve,hogy ilyenek egyenruhát hordhatnak.
A civil áldozatok kérdése szerintem jelen esetben ugyanaz a dilemma, mint ami a második vh. idején a Lusitania és társai elsüllyesztésének esete volt. Az igazság rétegei. Egy német tengeralattjáró megtorpedózott egy civilekkel teli kereskedelmi hajót - ez az egyik réteg. A következő réteg, hogy ez a hajó tudottan hadianyagot szállított. A következő réteg az, hogy a német parancsnokoknak meg lett tiltva, hogy az egyezmények szerint mentse a kilőtt hajók személyzetét/utasait, mivel ezek az ártalmatlannak kinéző hajók valójában fel voltak fegyverezve, meg mellesleg alkalomadtán le is gázolták a hatályos egyezmények szerint eljárva felemekedő, figyelmeztető lövést leadó és a hajó elhagyására figyelmeztető U-Boatokat. A következő réteg pedig, hogy amerikai újságban a németek adtak le figyelmeztetést, hogy célpontnak tekintik ezeket a hajókat.
Ezeknek a rétegeknek ma ugyanúgy megvan a megfelelőjük, a különbség annyi, hogy ez esetben minden civilhez bizonyosan eljutott a figyelmeztetés.
Hogy jár el helyesen a kapitány, kötelessége-e futni hagyni a hadianyaggal megrakott és fel is fegyverzett hajót a rajta lévő civilek miatt az összes réteget figyelembe véve? Ki a felelős a civilek halálásért?
A világért sem akarlak megbántani,de a Lusitania elsüllyesztése emlékeim szerint 1915-ben történt,ami inkább az első világégés idejére esett.
Nem is tudom,de ez inkább olyan román stílus. Bár az is lehet,hogy könyvtáros,vagy raktáros.Ugyan, szabad ország, szabad a vélemény. Engem ez nem zavar, magát minősíti, a szakmájában ettől még lehet kiváló, a cancel culture tőlem messze áll.
És most ugyanez megy, csak egy másik oldalról.Igen, a II. vh-ból inkább a Laconia-parancsot lehetne felhozni példának. Persze angolszászék ugyanazt a szemenszedett képmutatást művelték akkor is, mint az elsőben.
Egy torok képviselo az mondta, hogy Izraelre le fog sujtani az Isten haragja. Erre az Isten reakciója gyors volt ...
Úgy látom nem vagy nagyon othon az Újszovetségben. Pótold be:Tudjuk, a zsidó Yahwe egy rosszindulatú, bosszúálló valaki - hmm, vajon miért is lett helyette az Újszövetség kereszténysége és Istene a világvallás, nem is értem...
Az ugye megvan, hogy a keresztényeknek, zsidóknak és mizulmánoknak ugyanaz az Istenük?Tudjuk, a zsidó Yahwe egy rosszindulatú, bosszúálló valaki - hmm, vajon miért is lett helyette az Újszövetség kereszténysége és Istene a világvallás, nem is értem...
Exen már átmentünk párszor, fogalmad nincs az egész témáról, ha ennyit sikerült leszurnod (bár kétlem, hogy valaha hallgattál ilyesmi szakon bármit).Az ugye megvan, hogy a keresztényeknek, zsidóknak és mizulmánoknak ugyanaz az Istenük?
Úgy látom nem vagy nagyon othon az Újszovetségben. Pótold be:
Szent István Társulati Biblia - Apostolok Cselekedetei - ApCsel 5
Egy Ananiás nevű ember feleségével, Szafirával együtt eladta az egyik földjét. ...szentiras.hu
Nem mindenki terrorista csak azért mert rámondják, és nem mindenki szabadságharcos csak azért mert épp azt aggatja rá a média. Te a Hamaszt terroristázod miközben a földjükre erőszakkal betelepülők ellen harcolnak, és felszopod az ukránokat akik a földjükre erőszakkal betelepülők parancsára elkezdték ölni a civileket és elnyomni a kisebbségeket.Nem mindenki terrorista csak azért, mert a Hamasz az...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..