• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 347
9 688
113
A cuccuk az tényleg jó, bár az a katyvasz ami a fegyverekre pakolt kiegészítőkön látszik az számomra megfejthetetlen. Azt tudom elképzelni, hogy maguknak veszik.
Városi harcban simán helye van. Ha a lámpára, lézerrel, red dot-ra gondolsz.

• Tetszik
Reactions: rappali_

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 705
26 190
113
'még ha a halál árnyékának völgyében járok is nem félek a gonosztól mert te velem vagy'
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Zsoltárok 23:4. Pöpec kis duma, ismertem olyat, akire ez fel volt rakva, aztán afgánba az egy szem Blackhawk bakancsán kívül semmit nem találtak meg belőle…

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 313
16 210
113
Nincs 2 egyforma. Nem az a katyvasz, hogy van, hanem az, hogy kb az egész IDF-ben nincs egyforma "készlet".
Gondolom szokás/preferálás kérdése is; nyílt red dot gondolom ott jó, ahol a környezetet is jobban kell figyelni (két szemes célzás), zárt kültérre, stb.

• Tetszik
Reactions: PFZ

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113

Fordítàs (egész jól fordít már a google)

A Hezbollah egyik magas rangú tagjának meggyilkolásáról és annak jelentőségéről az ultraortodoxok számára Egy héttel a Bejrút külvárosa elleni támadás után egy izraeli drón újabb célzott csapást mért az ország déli részén fekvő Kherbet Selm ellen.

Ez a rakétatámadás a Hezbollah Rezvan különleges erőinek egyik magas rangú parancsnokának, Haj Jawad al-Tawilnak a halálát okozta.

Koordináták: 33.22942155964798, 35.42385068265549

A bejrúti rakétacsapást, majd a kermani terrortámadást és most ezt a támadást tekintve nyilvánvalóvá válik, hogy az izraeli ultraortodox kormány milyen elszántan provokálja az Irán és a Hezbollah által képviselt úgynevezett „ellenállási tengelyt” a megtorlásra. .

A kermani tragédiáról szóló vitánkban rámutattunk arra, hogy az ultraortodoxok csak akkor tudják megőrizni hatalmukat, ha a háború folytatódik, lehetőleg (de nem feltétlenül) az "áldozat" szerepében. A maihoz hasonló támadások a Hezbollah fontos tagjai ellen pontosan ezt a célt szolgálják.

Ebben a helyzetben nem kell heves reakciót várni a Hezbollahtól, hiszen az ultraortodoxok pontosan ezt kívánják. Katonai kérdésekben az egyik alapvető szabály az ellenség céljainak meghiúsítása. Ha valakinek a kísértése támad, hogy a saját feltételei szerint szálljon szembe az ellenséggel, pontosan mit kell kerülnie, fontos, hogy saját feltételeket szabjon. Hassan Nasrallah jól érti ezt, annak ellenére, hogy a válasz hiánya miatt elszenvedi a hírnevét.

Nagyon megkérdőjelezhető lépésnek tűnik, ha egy személyért sokat kockáztatnak megtorlásként (bár tiszteletben tartják és jelentősek a síiták számára). Ez különösen igaz, ha figyelembe vesszük azt a több ezer civilt, akik már életüket vesztették Palesztinában és Libanonban. Furcsa módon tragikus sorsuk senkit sem érdekel.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 182
113
'még ha a halál árnyékának völgyében járok is nem félek a gonosztól mert te velem vagy'
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Akarod mondani, mert ők ott a leggonoszabbak.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 925
86 460
113
18+ Az IDF mesterlövésze agyonlőtt egy fehér zászlót tartó palesztin nőt

A fehér zászlót tartó palesztin civilek egy csoportját láthatóan evakuálták egy aktív bombázás alatt álló területről. Egy izraeli katona az úton átkelés közben agyonlőtt egy nőt, aki kéz a kézben sétált egy gyerekkel.

p.s. Na ezért utálják Izraelt- a zsidókat világszerte

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 572
18 966
113

A fehér zászlót tartó palesztin civilek egy csoportját láthatóan evakuálták egy aktív bombázás alatt álló területről. Egy izraeli katona az úton átkelés közben agyonlőtt egy nőt, aki kéz a kézben sétált egy gyerekkel.

Nem látjuk sajnos...hiba-a hozzéférés korlátozott. Ezt írja, pedig fent vagyok a VK-n, csak lehet nem csoporttagok nem látják

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 897
37 190
113
Micsoda empátia!
#ENSZfel6almazás#
Tréfarépát ettek...

• Tetszik
Reactions: Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 448
113

Engedelmeskedett a parancsoknak fehér zászlóval a kezében? Mert, ha nem akkor nem véd a fehér zászló.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 778
4 238
113
Én sokat jártam Erdélyben, sok emberrel beszélgettem. Csonkahoni vagyok. Ragozzam még?
Ui.: Nem azt írtam, hogy jártam Erdélyben, hanem azt, hogy sok emberrel beszélgettem. Ez nem 1-2 alkalom volt. Mindegy. Nem ide tartozik, nem is számít.
Az 1086-os oldalon található mindkettő mondat. o_O

• Tetszik
Reactions: Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 448
113
Te érted egyáltalán,hogy miről beszélek,vagy csak a szokásos okoskodás megint?
Igen értem, csak a gondolatod butaság. Honna a retekből kapnának az USA-tól izraeli gyártmányú minden szart a fegyverükre?
Mert ha értenél egy kicsi is hozzá feltűnt volna, hogy a fegyverek döntő többségén (olyan 80%+ a reguláris erőknél) izraeli cégek eszközei vannak.