Szerintem ha bármelyik fél biztos tudatában van az elsöprő fölényének, akkor megindítja a támadást a másik fél ellen. Ennek felmérése volt ez az előre bejelentett "kakaskodás" is. Most a felmérést eredményét hamarosan láthatjuk. Vagy totális háború jön ott (terjedése sem kizárt) - vagy marad ez az állapot, mely évtizedeken át tűzfészekké tette közel keletet a reális, és ezért betartható, megállapodások hiányában.Izrael helyében nem gondolkodnék semmiféle megtorláson. A hivatalos jelentések szerint nem keletkezett semmilyen számottevő kár (már ha igaz, de állítólag ez a hivatalos). A drónok nem lakóépületeket vettek célba, nem a lakosság ellen indították az összes repülő eszközt. Izrael maradjon nyugton. Ez csak egy jelzés volt, hogy Izrael nem bombázhat a világ bármely táján. (Beleértve a két izraeli repülőt is évekkel ezelőtt; azok ugyan nem bombáztak de a ferihegyi restartot a magyar hatóságok értesítése nélkül csinálták). Maradjanak tehát nyugton a seggükön és örüljenek, hogy lyuk van a szájukon. Kész. Ez nem antiszemitizmus. Ha viszont úgy gondolják, hogy az F-35 gépeikkel leradírozhatják Iránt, ahhoz szerintem várniok kell az F-45-re. Vegyék már tudomásul, hogy olyan környezetben élnek, ahol két vonallal lejjebb kellene csavarni a hangerőt a saját érdekükben is.
Milyen jó a nagyhatalmaknak, ha a határaikon kívül bármikor háborúzni akarnak, akkor szándékosan világszerte néhány tucat ilyen gócpontot kell csak létrehozniuk, ahol az előző konfliktus hamuja alatt izzik a vérig sértett nemzetiségi parázs, és az bármikor belobbantható, és robbantható konfliktus lesz belőle - lehet beleavatkozni, és tetszés szerinti előnyt profitot gyártani a helzetből, de főleg a helyiek véráldozatával.
Ilyen esetekben én míndíg az előre letervezést , az ördögi szándékot látom, lehet hogy az elmúlt évtizedek hatására már látszik - rajtam is.. Ez már a második gyermekkor? Ahogy egy régi barátom mondaná, ez nem szégyen, csak kellemetlen,.. (Korral együtt jár).