Beégtek a kipások?
Valahogy minden balulsül el. Irakiak is csemegéznek
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Beégtek a kipások?
Valahogy minden balulsül el. Irakiak is csemegéznek
Az biztos! Én tegnap lejáratam fel Szombathelyt mert bexart fel éve a villanypasztorom. Tok egyszerű szerkezet, egy Sokol rádió is bonyolultabb nála. Túl hosszú ideig letestelt a drótkeritesre. 7 helyen voltam, nézték rám mint egy ufora, vegyek újat azt mondják, meg a, ez nem tv de tv-bol se javitunk már csak Samsungot. Mondom neki itt régebben hutoszekrenyt is javítottak. Elfáradtam, feladtam, majd beviszem a cégbe aztán újra kimerem, veszek egy forrasztó és kicseréltem azt a 100 forintos gerjesztot vagy akármit rajt.
És ez a nyugat gyongyszeme, megyei jogú város, Szombathely. Most akkor állj neki gyártás le egy atombombat.
Még szép, hogy elhajtottak a girnyó villanypásztoroddal!Az biztos! Én tegnap lejáratam fel Szombathelyt mert bexart fel éve a villanypasztorom. Tok egyszerű szerkezet, egy Sokol rádió is bonyolultabb nála. Túl hosszú ideig letestelt a drótkeritesre. 7 helyen voltam, nézték rám mint egy ufora, vegyek újat azt mondják, meg a, ez nem tv de tv-bol se javitunk már csak Samsungot. Mondom neki itt régebben hutoszekrenyt is javítottak. Elfáradtam, feladtam, majd beviszem a cégbe aztán újra kimerem, veszek egy forrasztó és kicseréltem azt a 100 forintos gerjesztot vagy akármit rajt.
És ez a nyugat gyongyszeme, megyei jogú város, Szombathely. Most akkor állj neki gyártás le egy atombombat.
...Hangot adott véleményének, hogy az arról szóló spekulációk, hogy Teherán atomfegyvert akar, arra kellenek, hogy eltereljék a figyelmet a Gázai övezetben zajló eseményekről.
Ezt úgy kellene vizsgálni szerintem, hogy összehasonlítjuk Izrael és Irán (most hülyén fogom írni), költség és hozam arányát a támadásokban mert ha így nézem akkor technikailag lehet, hogy precízebb volt az izraeli támadás, ha anyagilag nézem hogy az a 350 eszköz amit említessz mennyibe került vajon Iránnak, és ennek elhárítása mennyibe került Izraelnek, akkor már lehet, hogy nem lesz ilyen pozitív a mérleg, és azt sem tudjuk pontosan, hogy ebből a 350 eszközből ténylegesen mennyi volt az, ami potenciális támadófegyvernek minősül és mennyi volt az ami csaliként csak arra szolgált, hogy kiürítse az IDF légvédelmi ütegeit, ami viszont nagyon helyesen nem válogat (hiszen nem is tudja, hogy csalira vagy élesre van indítva), csak teszi a dolgát.RCC
Beérkeztek az első nem minősített műholdfelvételek (UMBRA SAR) az iszfaháni katonai repülőteret ért támadás következmenyeiről.
Az S-300as légvédelmi rendszer radarjait megsemmisítette a támadás.
Ergo Izrael, egy nagyon szűkösre méretezett csapásmérő erővel, nagyobb kárt okozott mint a 350 eszközt számláló iráni légi-cunami.
Hogy Iránnak sikerül lenyelnie ezt a békát vagy pedig további eszkalációra számíthatunk, az még a jövő zenéje.
Izrahellnek meszetek.Ha igaz, hogy az izraeli gdp jelentösen csökkent ösz óta, akkor az veszélyes lehet. Turizmusnak annyi, sok helyen bojkott izraeli cuccok ellen, hadi kèszültség fenntartása elvonja a munkaeröt a termelésböl stb. Egyidejüleg magas katonai kiadâsok. Ezt nem lesz könnyü hosszabb távon fenntartani.
Irán óriási ország, 80 mio lakóssal, évtizedek óta tartó szankciókhoz szokva, azok ellenère jelentösen fejlödve katonailag is.
A demogrâfia is Izrael ellen szól.
Nem drukkolok egyiknek sem. Csak az látszik, hogy Izrael a régi katonai sikerekböl nem tudott ( akart?) politikai sikert kovâcsolni. Most meg már a katonai siker sem olyan biztos, atom vagy nem.
Addig kell politikai megoldâdokat keresni, amig egy erös pozicióból tudsz tárgyalni. Ezt Izrael elmulasztotta. Ellene szól a multipoláris világ lassú, de biztos létrejötte is. Szóval, hosszabb távon nem rózsâs a helyzet. Szerintem.
Azt látom, hogy hiányoznak eszközök, de nem kéne látni a robbanások helyeit? Középről is hiányzik valami, ott is sérülésmentesnek tűnik a talaj.RCC
Beérkeztek az első nem minősített műholdfelvételek (UMBRA SAR) az iszfaháni katonai repülőteret ért támadás következmenyeiről.
Az S-300as légvédelmi rendszer radarjait megsemmisítette a támadás.
Ergo Izrael, egy nagyon szűkösre méretezett csapásmérő erővel, nagyobb kárt okozott mint a 350 eszközt számláló iráni légi-cunami.
Hogy Iránnak sikerül lenyelnie ezt a békát vagy pedig további eszkalációra számíthatunk, az még a jövő zenéje.
szeritnem Iránnak több a lehetősége proxy-téren mint Izraelnek,hiszen elég ha sokkal modernebb eszközök jelennek meg mondjuk a jemenieknél, vagy libanonban esetlega Hezbollah is hozzá jut egy-két dologhoz,amihez eddig nem,Elkezdődött valami korlátozott szinten, de szerintem csak idő kérdése, hogy az eszkaláció folyamatosan emelkedjen. Eddig csak a háttérben harcoltak proxi módon egymással, most már nyíltan. Mindenkinek az erősségét fogja támadni a másik, Izrael az iráni légvédelmet, Irán pedig az Izraeli repülőtereket, légvédelmi rendszert, azután majd kiterjesztik az infrastruktúrára és lesz belőle egy nagy adok kapok, amibe mások is be fognak majd szépen csatlakozni, mivel a két ország egymással nem szomszédos. Mi meg majd foghatjuk a fejünket.
Irán lehetőségei:
1. A hadi szállítmányait nem a szíriai légibázisokra viszi, hanem a védettebb Szíriában lévő orosz bázisokra, ahonnan könnyebben terítheti szét.
2. Már Szíria és Irak légterében megpróbálja megsemmisíteni, megtizedelni az izraeli repülőgépeket, rakétákat.
3. Oroszországból, de főleg Kínából, Észak-Koreából feltölteni, növelni a pótolni a megsemmisített készleteket, újakat beszerezni.
4. A hadi ipart felpörgetni
5. Szövetségeseket toborozni és bevonni őket a konfliktusba
6. Gazdaságilag meggyengíteni Izraelt
Izrael lehetőségei:
1. Az USA-t, Angliát, ám blokk a nyugati országokat aktívan bevonni a konfliktusba
2. Blokkolni az arab világot, hogy egységesen fellépjenek, ehhez meg kell őket félemlíteni
3. Maximális készlet feltöltés, amennyi csak elérhető
4. Elkerülni a többfrontos harcot, amennyire lehetséges
Szerintem felhúzták a függönyt a III. világháború szimpadán, a kérdés csak az, hogy hány felvonásos lesz.
![]()
![]()
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..