1. Nem az Iron Dome feladata, hanem Dávid Parittyája és Arrow -é az ilyenek leszedése
(az egyértelmű, hogy nem lehetett ennyi rakétát megfogni, nem is állítja senki az ellenkezőjét.
Egyik légvédelmi rendszer se működött volna tegnap éjjel jobban)
2. Arra utaltam a nem lehengerlő sikerrel, hogy egyelőre az ellődözött eszközök nem állnak távolról
sem pariban az elért eredménnyel. Ahogy egyelőre kinéz, a wishful thinkinggel ellentétben sem repülőterek, sem
pl a Mossad HQ sem semmisült meg.
Eddig nem szóltam még hozzá a témához, de azért nekem is van véleményem róla.
Szerintem nem jó irányból közelíted meg a témát, nyilván azért, mert nem kicsit elfogult vagy.
Egy szintig még azt mondom hogy érthető, az érintettséged okán, de szerintem nagyon túltolod.
Eleve nem abban kellene mérni a hatásfokot, hogy melyik oldalon hány ember hal meg!
Először is emberekről beszélünk, nem sörösdobozokról! És sajnos túl sok a civil veszteség mindkét, de főleg az arab oldalon, amit te nagyvonalúan csak járulékos veszteségnek, kerekítési hibának veszel!
A másik fontos tényező, hogy mi volt az oka, célja a rakétázásnak?
Most ne menjünk vissza a Bibliáig, mert valószínűleg ugye vissza mehetnénk. Csak az utóbbi időszak történései, a csipogók felrobbantása nagy számú áldozattal, megnyomorított emberekkel (sok civil áldozattal), Hamász vezetők likvidálása, izraeli csapatok folyamatos bevonulgatása a környező országokba is kiprovokálta ezt a rakétaesőt!
Mi volt a célja?
Valószínűleg nem a sok emberáldozat, hanem katonai célpontok támadása. Ezért sem kellene az emberáldozatokban mérni a hatékonyságot.
Érthető módon a katonai célpontokról nem szivárogtak ki felvételek. Szóval egyik fél csak találgat, a másik pedig próbálja elbagatellizálni az eredményt.
Azt is látni kell, hogy míg Izraelt az USA tolja a legfejlettebb technológiával, haditecnikával, addig az őket körülvevő iszlám népek hozzájuk képest őskori technikával vannak ellátva.
Irán egy kicsit már fejlettebb, ami főleg az utóbbi időben lett látványos a drónok, rakéták terén.
Lehet mondani, hogy általában Izrael, egyszerre csak egy célponttal volt elfoglalva. Az, hogy ez most megváltozott annak köszönhető, hogy ezt kiprovokálta magának.
Tévedés ne essék, az iszlamisták között nagyon sok a fanatikus, talán több is mint a zsidó oldalon, de valahol egy vonalat kellene húzni mindkét félnek, hogy eddig és ne tovább a civilek gyilkolásában, kivéreztetésében!
Izrael főleg helyben, az iszlamisták pedig terrorizmus útján az Izraelt nyíltan támogató országokban is "büntetnek" civileket, a vélt vagy valós sérelmeikért.
De amit csinálnak az nem normális, egyik részről sem!
Az iszlám fanatikusok is híjján vannak a józan ítélőképességnek, nem akarják észrevenni, hogy a sokszor semmit sem érő magánakcióik a saját népük megnyomorításával jár.
A zsidó fanatikusok pedig nem kicsit rájuk licitálnak a vérontásban, mert ők az USA és Európa támogatását is élvezik.
Aztán ahogy egyre véresebbek lesznek a bosszúk, egyre több ország fog becsatlakozni, így pedig a büdös életben nem lesz vége az egésznek.
Rólad meg az a meglátásom, hogy amíg itthon az orbáni propi nem hat rád, addig a közel-keleti történéseket nagyon torz szemüvegen keresztül nézed!