• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 818
24 362
113
Tényleg. Dobd ide még egyszer.
Párat már leszedtek, de
AFP__20241001__36HV7ZD__v2__HighRes__TopshotPalestinianIsraelIranLebanonConflict.jpg
625905
thumbs_b_c_22c4dac1d7c1c16481d24a9aa5ecf3b3.jpg

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and megazez

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 119
3 185
113
Molni mit szól ehhez? :rolleyes:
Molni sosem mondta hogy a MRBM-ek nem hiperszonikusak. Azt mondta hogy nem tudna érdemi kitérő manővert végrehajtani. Mint ahogy itt se tettek. Az hogy elég messzire dobj valami eléggé fel kell gyorsítani. Kb a szputnyik óta vannak hiperszónikus rakéták. A truváj modt az lenne hogy nem ballisztikus pályán közlekednek. Az a baj hogy keverik a szezont a fazonnal

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 155
10 449
113
Saját magad meg is válaszolod. Múltkor jött sok drón, CM is, amik lassúak, azokat a besegítő légierők tudták gyéríteni. A mostani BM-ek ellen túl sokat nem érsz légiharcrakétás repülővel. Szerintem nézz utána melyik légvédelmi cucc mire való, és hogyan működnek a BM-ek, hyperek. Nem nagyon tudsz olyan ország légvédelmét mondani, ami sokkal jobban teljesített volna, ha igaz ez a 180 bejövő rakéta
Oké, de néztem a videókat, szinte semmi elfogó indítást nem látni, a reptér környékén sem. Miért?
Az iráni BM indításokat esetleg látták a júeszéj felderítő rendszerek és műholdak?
Lekövették a BM-eket repülés közben?
180 db BM ezért nem egy gigászi rakétamennyiség Irán esetében, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy az izraeli légvédelem finoman szólva se brillírozzon?
Ismétlem a fő problémát: elvileg bármikor lehet a fejrészben vegyi, biológiai, vagy ne adj isten atomrobbanófej is. Mennyi ilyen töltet becsapódása kell ahhoz, hogy Izrael kérdése megszűnjön? Térkép, lakosságszám, populációs eloszlás satöbbi...

Izrael földrajzi helyzete és lélekszáma nem épp előny ebben a történetben és nem vagyok biztos abban, hogy minden hithű muszlim, akinek lesz atomfegyvere ugyanolyan logika szerint fog dönteni, mint itt bárki tenné.
Ez pedig csak idő kérdése a Közel-Keleten - innentől kezdve két végeredmény lehet: vagy megoldják és rendezik az egész zsidó-arab kérdést, vagy végül kiírtják egymást.
Valszeg sokan vannak, akik az utóbbira dolgoznának rá inkább.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 991
15 854
113
Reptér területén voltak becsapódások.De arról még semmi információ hogy a kifutót,gurulóutakat találták el vagy hangárokat esetleg parkoló gépeket.De ha volt informáciojuk a támadás idópontjáról gépek vagy levegőben,vagy megerősitett betonfedezékben voltak azok.Ahol valóban van fenyegetettség régóta nem olyan "bádoghangárokban" parkoltatják a gépeiket mint mi a gripeneket.

Nem! nem voltak, mindet elfogták.

És a feltételezések sora, ha ez, ha ez... aztán ha pont az ellenkezője?
A semmit hajtása, már bocs.
A vélt hangárokban bízni.. max az uv nem eszi ki olyan hamar a műanyag alkatrészeket, az ellen biztos jó. Ha volt...

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 364
19 232
113
"Robert C. Castelt, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját és az NKE kutatóját kérdeztük"

Azert az kemeny, hogy kozvetlenul alkalmazzak az izraeli kulugyi/titkosszolgalati hasbara hivatalos ugynoket, raadasul kozvetlenul az NKEn is nyomhatja...
Engem nem lep meg , hiszen országunk 1990 óta "erős szálakkal kötődik" Izraelhez a legmagasabb szintekig bezárólag, , és ennek a kapcsolatnak mindegy hogy ki van itt kormányon... Ha Izraelben kormányváltás - itt is.. pld.. De országunknak a sorsát illetőleg mindegy ki van kormányon, nincs és nem is lesz változás.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 163
12 518
113
"szódával", néha sok. kastélynál szerintem most hitelesebb. izraeli 13 csatorna szerint csak katonai célok voltak a célpontok a Mossad bázis is, nah az igazi hiperszonikus volt.
Thx, de borzaszto, ahogyan beszel avagy inkabb szaggatottan kantal. Nem birtam fel percnel tovabb hallgatni.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 155
10 449
113
"szódával", néha sok. kastélynál szerintem most hitelesebb. izraeli 13 csatorna szerint csak katonai célok voltak a célpontok a Mossad bázis is, nah az igazi hiperszonikus volt.
Igen láttam, korrekt kis első körös összefoglalónak tűnik. Castel és Somkuti frissei ellenben nem annyira sikerültek, Castel esetében még érthető is a dolog, de Somkuti nekiállt 95%-os légvédelmi sikerről mesélni, ami elég gáz jelen esetben. Ha már szakértőként tv kamerák elé ül a jóember, legalább nézzen meg előtte pár videót, javasolnám, hogy ne a TV híradó vágott filmetűdjeit.
(Napi szinten ütközök meg szakértőkkel és rakok össze ellenvéleményt a saját szakmámban is, valami egészen elképesztő, hova süllyedt minden.)
Na mindegy, rövidesen meglátjuk az izraeli válaszcsapást utána meg a válaszcsapásra adandó iráni válaszcsapás 2.0-t, legalábbis nagy hangon mindegyik ígérget most a médiában.

Apropó, még egy kitétel:
Az egész Közel-Keleten a siíta Irán az egyetlen, aki oda mer lépni a szunnita arabok "népességcsökkentési" kérdéseiben?
Mi van a többi szunnita/alavita államokkal?
Ezek szerint nekik nem fontos a palesztin és libanoni lakosság, csak PR szinten használják fel őket - milyen meglepő, igaz...
Simán megoldhatták volna már ezerszer az egész palesztin kérdést, ha akarták volna, de úgy látom, a gazdag arab monarchiák is csak papíron hithű testvérek..., pedig nekik a zsebpénz kategória lenne az ügy.
Szánalmas színdarab ez is, mint az orosz-ukrán meccs, de legalább jó sokan meghalnak közben.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 385
5 023
113
1. Nem az Iron Dome feladata, hanem Dávid Parittyája és Arrow -é az ilyenek leszedése
(az egyértelmű, hogy nem lehetett ennyi rakétát megfogni, nem is állítja senki az ellenkezőjét.
Egyik légvédelmi rendszer se működött volna tegnap éjjel jobban)
2. Arra utaltam a nem lehengerlő sikerrel, hogy egyelőre az ellődözött eszközök nem állnak távolról
sem pariban az elért eredménnyel. Ahogy egyelőre kinéz, a wishful thinkinggel ellentétben sem repülőterek, sem
pl a Mossad HQ sem semmisült meg.
Eddig nem szóltam még hozzá a témához, de azért nekem is van véleményem róla.
Szerintem nem jó irányból közelíted meg a témát, nyilván azért, mert nem kicsit elfogult vagy.
Egy szintig még azt mondom hogy érthető, az érintettséged okán, de szerintem nagyon túltolod.
Eleve nem abban kellene mérni a hatásfokot, hogy melyik oldalon hány ember hal meg!
Először is emberekről beszélünk, nem sörösdobozokról! És sajnos túl sok a civil veszteség mindkét, de főleg az arab oldalon, amit te nagyvonalúan csak járulékos veszteségnek, kerekítési hibának veszel!
A másik fontos tényező, hogy mi volt az oka, célja a rakétázásnak?
Most ne menjünk vissza a Bibliáig, mert valószínűleg ugye vissza mehetnénk. Csak az utóbbi időszak történései, a csipogók felrobbantása nagy számú áldozattal, megnyomorított emberekkel (sok civil áldozattal), Hamász vezetők likvidálása, izraeli csapatok folyamatos bevonulgatása a környező országokba is kiprovokálta ezt a rakétaesőt!
Mi volt a célja?
Valószínűleg nem a sok emberáldozat, hanem katonai célpontok támadása. Ezért sem kellene az emberáldozatokban mérni a hatékonyságot.
Érthető módon a katonai célpontokról nem szivárogtak ki felvételek. Szóval egyik fél csak találgat, a másik pedig próbálja elbagatellizálni az eredményt.
Azt is látni kell, hogy míg Izraelt az USA tolja a legfejlettebb technológiával, haditecnikával, addig az őket körülvevő iszlám népek hozzájuk képest őskori technikával vannak ellátva.
Irán egy kicsit már fejlettebb, ami főleg az utóbbi időben lett látványos a drónok, rakéták terén.
Lehet mondani, hogy általában Izrael, egyszerre csak egy célponttal volt elfoglalva. Az, hogy ez most megváltozott annak köszönhető, hogy ezt kiprovokálta magának.
Tévedés ne essék, az iszlamisták között nagyon sok a fanatikus, talán több is mint a zsidó oldalon, de valahol egy vonalat kellene húzni mindkét félnek, hogy eddig és ne tovább a civilek gyilkolásában, kivéreztetésében!
Izrael főleg helyben, az iszlamisták pedig terrorizmus útján az Izraelt nyíltan támogató országokban is "büntetnek" civileket, a vélt vagy valós sérelmeikért.
De amit csinálnak az nem normális, egyik részről sem!
Az iszlám fanatikusok is híjján vannak a józan ítélőképességnek, nem akarják észrevenni, hogy a sokszor semmit sem érő magánakcióik a saját népük megnyomorításával jár.
A zsidó fanatikusok pedig nem kicsit rájuk licitálnak a vérontásban, mert ők az USA és Európa támogatását is élvezik.
Aztán ahogy egyre véresebbek lesznek a bosszúk, egyre több ország fog becsatlakozni, így pedig a büdös életben nem lesz vége az egésznek.
Rólad meg az a meglátásom, hogy amíg itthon az orbáni propi nem hat rád, addig a közel-keleti történéseket nagyon torz szemüvegen keresztül nézed!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 818
24 362
113
Eddig nem szóltam még hozzá a témához, de azért nekem is van véleményem róla.
Szerintem nem jó irányból közelíted meg a témát, nyilván azért, mert nem kicsit elfogult vagy.
Egy szintig még azt mondom hogy érthető, az érintettséged okán, de szerintem nagyon túltolod.
Eleve nem abban kellene mérni a hatásfokot, hogy melyik oldalon hány ember hal meg!
Először is emberekről beszélünk, nem sörösdobozokról! És sajnos túl sok a civil veszteség mindkét, de főleg az arab oldalon, amit te nagyvonalúan csak járulékos veszteségnek, kerekítési hibának veszel!
A másik fontos tényező, hogy mi volt az oka, célja a rakétázásnak?
Most ne menjünk vissza a Bibliáig, mert valószínűleg ugye vissza mehetnénk. Csak az utóbbi időszak történései, a csipogók felrobbantása nagy számú áldozattal, megnyomorított emberekkel (sok civil áldozattal), Hamász vezetők likvidálása, izraeli csapatok folyamatos bevonulgatása a környező országokba is kiprovokálta ezt a rakétaesőt!
Mi volt a célja?
Valószínűleg nem a sok emberáldozat, hanem katonai célpontok támadása. Ezért sem kellene az emberáldozatokban mérni a hatékonyságot.
Azt ne mondd Te is, hogy direkt voltak bénák az irániak :D
Ha kilősz ennyi, nem túl pontos rakétát, akkor ott ártani akarsz, ahogy sikerül.
Nem rajtuk múlt, hogy nem haltak meg civilek.
Érthető módon a katonai célpontokról nem szivárogtak ki felvételek. Szóval egyik fél csak találgat, a másik pedig próbálja elbagatellizálni az eredményt.
Azt is látni kell, hogy míg Izraelt az USA tolja a legfejlettebb technológiával, haditecnikával, addig az őket körülvevő iszlám népek hozzájuk képest őskori technikával vannak ellátva.
Irán egy kicsit már fejlettebb, ami főleg az utóbbi időben lett látványos a drónok, rakéták terén.
Lehet mondani, hogy általában Izrael, egyszerre csak egy célponttal volt elfoglalva. Az, hogy ez most megváltozott annak köszönhető, hogy ezt kiprovokálta magának.
Tévedés ne essék, az iszlamisták között nagyon sok a fanatikus, talán több is mint a zsidó oldalon, de valahol egy vonalat kellene húzni mindkét félnek, hogy eddig és ne tovább a civilek gyilkolásában, kivéreztetésében!
Izrael főleg helyben, az iszlamisták pedig terrorizmus útján az Izraelt nyíltan támogató országokban is "büntetnek" civileket, a vélt vagy valós sérelmeikért.
De amit csinálnak az nem normális, egyik részről sem!
Az iszlám fanatikusok is híjján vannak a józan ítélőképességnek, nem akarják észrevenni, hogy a sokszor semmit sem érő magánakcióik a saját népük megnyomorításával jár.
A zsidó fanatikusok pedig nem kicsit rájuk licitálnak a vérontásban, mert ők az USA és Európa támogatását is élvezik.
Nem azért van ez így, mert ez v az támogat ezt v azt. A történelmi időktől így játsszák ezt a játékot.
Rólad meg az a meglátásom, hogy amíg itthon az orbáni propi nem hat rád, addig a közel-keleti történéseket nagyon torz szemüvegen keresztül nézed!
evvan

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 420
13 883
113
Orbánt a twetjéért gyakorlatilag szétkapták a kommentelők.Izraelért imádkozik,és elitéli a tegnapi támadást.Nem láttam volna,hogy a Magyar kormány szavát is emelni Izrael álltal folytatott népirtásra.Mivel zsarolják a zsidók Orbánt,vagy alapból ilyen?Szép kis országimázst hozott össze,érdemes a kommenteket elolvasni. https://x.com/PM_ViktorOrban/status/1841211295908942229

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 818
24 362
113
Egyébként az is fals, hogy IR előre tájékoztatta volna az USA-t vagy bárkit.
Hírszerzési infók alapján (ti. rakéták előkészítését viszont észlelték) vonták le a
következtetést, hogy támadás lesz.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 271
20 638
113
Orbánt a twetjéért gyakorlatilag szétkapták a kommentelők.Izraelért imádkozik,és elitéli a tegnapi támadást.Nem láttam volna,hogy a Magyar kormány szavát is emelni Izrael álltal folytatott népirtásra.Mivel zsarolják a zsidók Orbánt,vagy alapból ilyen?Szép kis országimázst hozott össze,érdemes a kommenteket elolvasni. https://x.com/PM_ViktorOrban/status/1841211295908942229
Nem kell ide zsarolás,alapból ilyen szar ember.