Én úgy látom hogy a Kurdokat becsibészelték, elhitették velük hogy ott van a fény az alagút végén, s közben az a gyorsvonat ami szembe jön! Sajnálom őket, mert nekik fog nagyon fájni ha nem elégednek meg kb autonómiával és azzal a nagyon fontos ténnyel, hogy élhetnének tovább békében ha nem erőltetik ezt a Kurdisztán dolgot.
Többször leírtam már, hogy reálisan nincs esélyük Törökország/Irán/Irak/és a most győztesnek látszó Asszadita Szíria tengelyében. Ezek az országok, főleg Törökország/Irán regionális nagyhatalmak. Külön külön is komoly ellenfelek még az USA-nak is abban a térségben/odahaza.
Annyit az USA-nak nem fog érni Kurdisztán, hogy beleálljanak egy nyílt sisakos küzdelembe velük, mert meg is viccelődhetnének ha ezek ketten együtt odateszik magukat. Egy ilyen lehetőségnek meg erős a gyanúm, nem bírna ellenállni Oroszország/Kína/Észak Korea sem, hogy belemászik az USA otthonról távol egy erőforrásait elszívó és igazából megnyerhetetlen szituációba.
Izraelnek meg minden mindegy, csak lehetőleg ne kelljen megint háborúzni náluk sokkal nagyobb lélekszámú össz arab tömegek ellen. A mostani kavarást a kurdok mellett is azzal a céllal csinálják, hogy addig se velük foglalkozzanak. Lassítani és elszigetelni Iránt a céljuk, nem az hogy egyszerre háborúzniuk kelljen velük, meg még másik 3 országgal is... Őket ebben teljesen megértem.
Pár nap vagy hét és látni fogjuk mi lesz. Én személy szerint remélem hogy leülnek velük tárgyalni, de nem spekulálok tovább mert fogalmam sincs hogy mi lesz. Néhány nap, talán két hét és nyilvánvaló lesz a dolog.