Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudatos provokáció volt...Az azért komoly bazzeeg! Mondjuk én ebben az esetben pont megértem a törököket. A NATO se tudom hogy mi a túrót képzelt, mert a Norvégok tuti hogy leadták előre a tervezetet, sőt ha rosszindulatú vagyok, még az is felmerül bennem hogy valaki sugalmazta feléjük hogy ez jó móka lenne. Nagyon ügyesen haladunk arra felé hogy teljesen magunkra vadítsuk a törököket!
Kizártnak tartom hogy eltávolítani akarnák őket tudatosan, ők meg akarták puccsolni Erdogant, és egy hithű atlantista amerikabarát Güllent a helyére. Ez nem jött össze, és beszopódtak valóban, de tudatosan eltávolítani mi értelme lenne azt a Törökországot, aki azért tényleg az egyik legerősebb tag, ÉS nem is olyan jelenleg jelentéktelen helyen vannak, mint mondjuk pl. a Csehek.Tudatos provokáció volt...
https://www.defensenews.com/trainin...urkeys-president-shown-as-enemy-during-drill/
Azt írják hogy training anyagokat készítő külső beszállító egyéni akciója volt, ami ugyebár megmosolyogtatóan ostoba kifogás...
Jó kérdés hogy a Törökök elvadítása tényleg tudatos? (ha igen, akkor jól csinálják)
Nem az alapján alkotok véleményt a migránskérdésről hogy a Breitportal mit ír róluk. Ezt a cikket megint azért hoztad ide hogy belénk lehessen kötni/rúgni.na... gondolom ugyanez a breitbart amikor megmondja a soros féle migráncsikról a frankót, ugyemilyen tuttikirály egy oldal?
Igen, ez mind igaz, de az elég világosan látszik hogy jelenleg a Török és az USA politika ütközőpályán van.Kizártnak tartom hogy eltávolítani akarnák őket tudatosan, ők meg akarták puccsolni Erdogant, és egy hithű atlantista amerikabarát Güllent a helyére. Ez nem jött össze, és beszopódtak valóban, de tudatosan eltávolítani mi értelme lenne azt a Törökországot, aki azért tényleg az egyik legerősebb tag, ÉS nem is olyan jelenleg jelentéktelen helyen vannak, mint mondjuk pl. a Csehek.
Nyilván, Török vezetőként én sem tűrném el hogy besorolnak a nagy vizen túlról Izrael, meg Szaud Arábia + a kis háreme mögé úgy, hogy konkrétan még meg is akartak gyilkoltani és buktatni a rendszerem. Erdogan ahhoz képest még konkrétan úriember eddig, amennyire én megsértődtem volna egy ilyenért .Igen, ez mind igaz, de az elég világosan látszik hogy jelenleg a Török és az USA politika ütközőpályán van.
A Törökök saját magukat - Iránnal és SZ.A.val versenyben - a K.Kelet vezető hatalmaként próbálják pozícionálni. Ez teljesen szembe megy az USA érdekeivel.
Az USA-nak első helyen Izrael volt, van és lesz az igazi stratégiai szövetségese a térségben;
a második helyen a SZ.A. - és a többi öböl miniállam - az olaj miatt;
aztán a többiek (Irán, Törökország, Irak, Szíria) akiket - ha elfelejtik hol a helyük - akkor meg kell fékezni hogy ne veszélyeztessék az előbbiek pozícióit.
A Törökök - na jó nem az összes, csak Kardigán - éppen ezt a sorrendet próbálják megkérdőjelezni...
Na ja, a politikában mindig fontos a személyes elem...Nyilván, Török vezetőként én sem tűrném el hogy besorolnak a nagy vizen túlról Izrael, meg Szaud Arábia + a kis háreme mögé úgy, hogy konkrétan még meg is akartak gyilkoltani és buktatni a rendszerem. Erdogan ahhoz képest még konkrétan úriember eddig, amennyire én megsértődtem volna egy ilyenért .
Mindenben fontos a személyes elem, mivel emberek irányítanak még, s nem gépek, kevés olyan van mint Putyin, aki ahogy én látom kívülről talán a leginkább közelít egy érzelemmentes AI-hoz. A legtöbb politikus/vezető nem ilyen, sőt...Na ja, a politikában mindig fontos a személyes elem...
Mindenesetre jelenleg teljes erővel rázza a pofonfát, amiről már kezdenek hullani a levelek, és szerintem nemsokára valami komolyabb dolog is a fejére esik róla.
Várom meddig engedi repülni Törökországban a Kurdoknak katonai utánpótlást szállító USA gépeket....
Azok már vagy egy éve nem arra röpködnek. Erdogan szomorú is, hogy ez (se) nem jött be.Várom meddig engedi repülni Törökországban a Kurdoknak katonai utánpótlást szállító USA gépeket....
Nekem határozottan nem úgy tűnik, hogy a törökök ellen támogatnák a kurdokat.nyíltan támogatják az amúgy NEM NATO tag kurdokat ellenük
Nem ártana megemészteni, hogy az olajkérdés ma már teljesen más, mint 10 éve. Olajból az USA ma már közel önellátó. A többivel pedig az érdekei szerint kavar.USA-nak a saját kis olajbiznisze
Szerintem ebben a történetben az eredendő OK hogy Erdogan olyan politikai pályára állította Törökországot (ld.: fenti sorrend az országok között), ami teljességgel szembe megy az USA érdekeivel.Mindenben fontos a személyes elem, mivel emberek irányítanak még, s nem gépek, kevés olyan van mint Putyin, aki ahogy én látom kívülről talán a leginkább közelít egy érzelemmentes AI-hoz. A legtöbb politikus/vezető nem ilyen, sőt...
Amúgy én komolyan azt látom, és ebben ezek szerint TE és én nem értünk egyet, hogy nem is Ő rázza durván a pofonfát, hanem a NATO és mondjuk ki, az USA baszik ki vele/velük most már nem is először. Az hogy megpróbálták jó eséllyel megpuccsolni egy dolog, de nyíltan támogatják az amúgy NEM NATO tag kurdokat ellenük a kérés, könyörgés, fenyegetésükkel szemben is, majd most ez az Erdogan a fő ellenség a gyakorlaton ahol ott van egy török delegáció is, ez azért mondjuk olyan dolog, ahol szerintem kiugrik a skáláról a szopatásmérő... Én úgy érzem, hogy bőven volt dolog az előtt, hogy a törökök berendelték az Orosz SAM-et az amcsi helyett, tehát nem feltétlen ők kezdték. Egyszerűen azért nem értem, de komolyan, mert a jelenlegi helyzetben SZERINTEM sokkal nagyobb szüksége lenne a Törökökre a NATO-nak (mind az EU-nak a migráns kérdés miatt, mind az USA-nak a saját kis olajbiznisze, és a közel kelet feletti kontrollja miatt) mint a Törököknek a NATO-ra.
Ez szerintem giga nagy baklövés, bedobni a Kurdokért a Törököket, akik azon nyomban el is kezdtek cimborálni Iránnal és az Oroszokkal. Még két ilyen jól sikerült okosság, és az USA kb. le is térdel a térségben.
A szíriai kurdokat továbbra is Incirliken és Kobani mellett épült reptéren keresztül látják el...Azok már vagy egy éve nem arra röpködnek
Mindenben fontos a személyes elem, mivel emberek irányítanak még, s nem gépek, kevés olyan van mint Putyin, aki ahogy én látom kívülről talán a leginkább közelít egy érzelemmentes AI-hoz. A legtöbb politikus/vezető nem ilyen, sőt...
Amúgy én komolyan azt látom, és ebben ezek szerint TE és én nem értünk egyet, hogy nem is Ő rázza durván a pofonfát, hanem a NATO és mondjuk ki, az USA baszik ki vele/velük most már nem is először. Az hogy megpróbálták jó eséllyel megpuccsolni egy dolog, de nyíltan támogatják az amúgy NEM NATO tag kurdokat ellenük a kérés, könyörgés, fenyegetésükkel szemben is, majd most ez az Erdogan a fő ellenség a gyakorlaton ahol ott van egy török delegáció is, ez azért mondjuk olyan dolog, ahol szerintem kiugrik a skáláról a szopatásmérő... Én úgy érzem, hogy bőven volt dolog az előtt, hogy a törökök berendelték az Orosz SAM-et az amcsi helyett, tehát nem feltétlen ők kezdték. Egyszerűen azért nem értem, de komolyan, mert a jelenlegi helyzetben SZERINTEM sokkal nagyobb szüksége lenne a Törökökre a NATO-nak (mind az EU-nak a migráns kérdés miatt, mind az USA-nak a saját kis olajbiznisze, és a közel kelet feletti kontrollja miatt) mint a Törököknek a NATO-ra.
Ez szerintem giga nagy baklövés, bedobni a Kurdokért a Törököket, akik azon nyomban el is kezdtek cimborálni Iránnal és az Oroszokkal. Még két ilyen jól sikerült okosság, és az USA kb. le is térdel a térségben.
Kérdés, hogy az USA-nak érdeke-e a NATO fennmaradása?
Nem vagyok benne biztos, hogy nem jönne elő Newton III. törvénye, miszerint: Ha odaadod azokat a gépeket amiket a törököknek szántál a görögöknek, akkor ezzel egyenes arányban de ellentétes irányból fog érkezni haditechnika a törökökhöz.Vagy véletlen a görögöknek lesz leszállítva az a néhány F-35 és akkor majd lehet azokkal kergetőzni a szigetek felett! Vagy esetleg mégiscsak le lesz szállítva az a bizonyos 400 db Abrams. Szóval lehet keménykedni a törököknek, de nem érdemes szerintem. Azt meg hogy mennyire erős hadsereg azt láttuk mit össze szerencsétlenkedtek az Isis ellen. Ha hirtelen elkezdenének fegyvert szállítani az amcsik ciprusra a görög oldalra akkor mi lenne a következő lépés? Sok lenne az nekik, nem?
De milyen orosz technikát tudnak azonnal kezelni a törökök? Meg milyen mennyiségben kapnának? Nem lehet csak úgy leszállítani hadseregre való modern orosz technikát mert még maguknak az oroszoknak sincs! Szvsz a törökök nem biztos, hogy jól járnának egy NATO szakítással!Nem vagyok benne biztos, hogy nem jönne elő Newton III. törvénye, miszerint: Ha odaadod azokat a gépeket amiket a törököknek szántál a görögöknek, akkor ezzel egyenes arányban de ellentétes irányból fog érkezni haditechnika a törökökhöz.
Nem Oroszra gondoltam kizárólag, Kína is szállítana nekik bármit, tegnapra. Annyi lesz megtanulni nekik az új Orosz vagy Kínai technikát, mint a Görögöknek az új Amerikait. A Törökök semmiképpen sem járnak jól a NATO szakítással, de én úgy nézem hogy őket akarják kirúgni, nem ők akartak szakítani feltétlenül. Egyszerűen NEM őket választották, hanem a kurdokat, és mondjuk meg is próbálták öletni a jelenlegi vezetőjüket gyanúsan, hogy egy saját protezsált vigye utána tovább a boltot. Annál meg a jelenlegi vezetés szemüvegén keresztül nézve minden jobb, még a NATO-n kívüli élet is.De milyen orosz technikát tudnak azonnal kezelni a törökök? Meg milyen mennyiségben kapnának? Nem lehet csak úgy leszállítani hadseregre való modern orosz technikát mert még maguknak az oroszoknak sincs! Szvsz a törökök nem biztos, hogy jól járnának egy NATO szakítással!
Igen, hirtelen ennyi, de ezzel pont minket mondjuk nagyon meg tudnak pipáztatni. A többivel is egyet értek, teljesen.A NATO óriási politikai és katonai kudarca lenne Töröko. leválása a szervezetről.
1, Stratégiai helyen fekszik.
2, Igen jó haditechnikai iparuk van. Izrael után 2. helyen van a térség védelmi ipari között. (Volt idő hogy összeborultak Izraellel) Esetleg elkezdik szétszórni az általuk gyártott technikát a nem kimondottan NATO barát országoknak, fegyveres csoportoknak
3, Ha nem a NATO akkor MÁS (fenti hozzászólások elemezték)
4, Migráns kérdésben már szorongatja Európa golyóit, bármikor megcsavarhatja
hirtelen ennyi