[BIZTPOL] Közel-kelet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
1 576
1 885
113
Erdogan: a török hadsereg az iszlám hadereje, ami nem elfoglal, hanem igazságot hoz.

Ááá... így már minden világos ! Ez lett volna az EU sorsa is, de szanaszét oszlott volna az egész amikor elkezdi az iszlámosítást. Így már világos az is, hogy a török szultán miért akar mindenfelé hódítani és terjeszkedni. (amíg csak én mondtam az ősszel, akkor bolond voltam, csesztettek érte (szír topic), most hogy bevallotta magától mi van ? Vagy csak én láttam át a szitán akkor ? :rolleyes::D Mee' Orbán haverja... amíg a helyzet nem alkalmas a leigázásunkra, onnantól egy pillanat alatt már csak a szolgája lenne) Ezek 500 év alatt sem változtak semmit. De a szultán a többi iszlám országot is leigázná, amint megteheti. A Nato tagságukat ezennel fel lehet függeszteni, amíg ez a góré a törököknél. És Putyin mit szól ehhez ? Azzal is szembemegy ha kell, ahogy az érdekei kívánják. A görögökkel meg tényleg tényleg háborúzni fognak, úgy hogy az EU most megmutathatja a foga fehérjét, színt kell vallaniuk. Ezek meg még a Nato-val együtt a törökök mellé álltak... Szégyen és gyalázat... (pontosan 1 éve szeptemberben még 60db atomtöltet kellett volna nekik az amiktól - most már mindenki tudja hogy mire - senki nem hitt nekem, pedig igazam volt) Erdogan kb. annyira megbízható mint mint egy 10m-es sósvizi bordáskrokodil vagy egy 12m-es anakonda, vagy egy víziló bika, vagy egy afrikai elefántbika. Ezekről sosem tudhatod, melyik pillanatban fognak támadni. Akár ok nélkül is. Erdogan most megoldotta 50 évre az EU felvételt az utódjainak is.

Ez most elmondta az igazat. Meg a pártfőnöke is. Mindenki jól vésse a fejébe kik ezek.
A líbiai helyzet valódi háttere

Valójában legalább két hónapja zárt ajtók mögött folynak a tárgyalások, amelyek célja csak egy: mit nyerünk mi ebből? Hogyan lehetne megállapodni abban, hogy ezt az országot érdekszférákra osszák fel. Nem hiába mondtam, amint a Líbiáról folytatott beszélgetés elindul, külső tényezőkről beszélünk . Törökország egyébként az egyetlen külső szereplő, amely teljes mértékben, semmit sem rejtegetve vesz részt a líbiai konfliktusban. Ugyanakkor megmutatja az európai államoknak, hogy Törökország befolyásos ország a Földközi-tenger egész területén.

Wilson !!! Most már világos, miért írtam én a múltkor, hogy a törökben nem lehet megbízni ? Semennyire ! Kiemeltem az idézetben a lényeget. Nekem mindegy milyen ártatlannak jónak festi le Erdogant és a bandáját a fickó, abból egy betű sem igaz !!! Ez a valódi arcuk amit most látsz, amikor nyilatkozgattak a hadüzenetekről, a majdan győztes háborújukról (ha elkezdik) Ez az igazi valóság. A görögök meg ismerik őket ősidők óta, azért nem is bíznak bennük soha. Mürkül meg majd felveszi őket az EU-ba... :rolleyes::eek::eek: (annál is van egy kis "defekt" a fejben, nem irányíthatna nagypolitikát, mert nem ért hozzá :eek: de itthon is van min elgondolkodni, mennyire kellenek szoros kapcsolatok velük - jóban lenni, kereskedni, aztán a többi csak olyan gesztus legyen időnként - de lakni nem kéne velük együtt az EU-ban)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
2 195
3 113
113
Az oroszok meg csak röhögnek a markukba, hogy a NATO tagok egymásnak esnek és szó szerint ölik egymást.
Miért haverkodunk mi a törökökkel? Több oka is lehet, egyrészt a balkánon majdnem a közvetlen szomszédban, értem ezalatt Bosznia Hercegovinát és Koszovót nagyon erős a török befolyás, másrészről Qatar, a törökök nagy haverja iszonyat pénzeket fektet-het be Magyarországon valószínűleg a törökök is itt vannak már üzletileg. Harmadrészt mi nagyon dörgölőzünk ehhez a törökök által szervezett Turkic Councilhoz, még csak megfigyelői státusban de haladunk a teljes tagság felé. Másrészt ennek a török magyar "barátságnak" vannak történelmi hagyományai lásd Bocskai, Thököly, Rákóczi, még az Első Világháborúban is egy oldalon harcoltunk.
Személy szerint én nem szívellem üket, Erdogán újjá akarja éleszteni az Ottomán birodalmat, ennek pedig mi is elszenvedő alanyai voltunk 150 évig, és az ország színe virága elesett a velük való csaták folyamán, rabszolgasorba hurcolták fiainkat és lányainkat és az elrabolt fiúkből janicsárokat neveltek akik kiváló harcosokként jöttek vissza és küzdöttek a magyarok ellen.
Amennyiben kitör a háború az EU és Törökország között mi valyon melyik oldalon állunk?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
1 576
1 885
113
Szerintem nem állítja be őket jónak csupán csak megállapítja,hogy egyedül a törökök azok akiknek világosak a szándékaik a térségben:).
Ezek szerint elmondta a líbiaiknak, hogy csak a nagy oszmán birodalom egy tartománya lesznek majd ? Akik fizethetik az adót olajban is a szultánnak, és kötelezettségük van janicsárokat is adni a nagy oszmán seregbe ?? "csupán csak megállapítja,hogy egyedül a törökök azok akiknek világosak a szándékaik a térségben:) "... Tényleg elmondta nekik az igazat, mi vár majd rájuk ??? Mivel kell kifizetni a szultánovics mostani "szolgáltatásait ???? :rolleyes::D:D:D:D:D:cool: Én nem hiszem ezt el ! Simlisek a törökök is, SŐŐŐT MÉG JOBBAN mint a többiek !!! :D:D:D Szóval a líbiai csávót Erdogán szultán "erősen bevitte az erdőbe", vagy ha úgy jobban tetszik "megvezette mint egy vakot", és a szerencsétlen nem látja a fától az erdőt !!! :)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
3 728
7 064
113
"Kártérítést" követel Izrael az Egyesült Államoktól, mert utóbbi F-35-ös vadászbombázókat szándékozik eladni az Egyesült Arab Emírségeknek, amellyel Izrael meg pont nem is olyan rég, augusztus közepén vette fel a diplomáciai kapcsolatot.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/217636/
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
1 576
1 885
113
Még két hét, és ha addig nem születik megoldás a török-görög szembenállásra, a törökök nem teljesítik a hónap elején meghirdetett uniós ultimátumot, a szankciókról fognak dönteni az uniós csúcstalálkozón. Ebben a hírben is szerepel, hogy az EU-ban folyamatosan terítéken van a kérdés, napi szinten is foglalkoznak vele. A legutolsó összefoglalóm óta én nem monitoroztam a kérdést a közel-keleti a görög és a török sajtóban. Fegyverhasználat nem volt, komolyabb atrocitás sem lehetett, mert szerintem akkor már hallottunk volna róla.
Uniós vezetőkkel tárgyalt ma este Orbán Viktor - MTI
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
1 576
1 885
113

Igazad van, ez Beirut a kikötő.
Itt van róla egy 5 órás video, aki szereti a tüzet nézni ! :) Most nem voltak tudtommal sem áldozatok sem robbanás, úgy hogy most egy kis lazaság is lehet a témát illetően. Ja, a video kb. 50:00 után kezdődik csak !

Ha már írok ide, Török - Görög konfliktus !!!! Már a tűzharcot emlegette Erdogan 3 napja, és hogy ne a törkök lőjenek elsőnek !!!! :rolleyes::eek: NBK !! Meg ilyeneket mondott, hogy most már eljött az ideje a cselekvésnek !!! :eek: Szóval helyzet van, csak nem volt időm írni még róla. Hirtelen annyit tudok mondani a jelenlegi helyzetről, hogy váratlanul kikötőbe vonultak az Oruc Reis és a hadihajók, de senki nem tud még semmit, hogy miért tűntelek el hirtelen. Szerintem a Nato fenyített be Erdogannak. Majd 1-2 napon belül kiderül. De hogy nem maguktól hagyták abba, az biztos. Talán mondták neki, hogyha 1 görög hajó is megsérül vagy elsüllyed, akkor a szultánosdinak reszeltek. Mindenesetre nagyon elegük lehet már belőle a Nato-nál.

Ez a video amit mondtam: 5 óta tűz felvételek a legújabb Beiruti kikötői tűzről. Beletetettem a kezdés eltolását majdnem a felvételek kezdésére, nem kell odatekerni.

 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
873
273
63
Bahrein és Izrael békemegállapodást kötött egymással. Trump nagyon hajt arra a béke nobel díjra.

Egyiptom, Jordánia, UAE, Bahrein

alakul, alakul
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
8 242
10 255
113
"Törökország fővárosára, Ankarára látványos homokvihar csapott le."További képek és videó:

https://www.idokep.hu/hirek/homokvihar-csapott-le-ankarara