Na itt van cikk, ami alátámasztja azt amire jutottam, hogy Izrael a Hamaszt hasznos hülyeként arra használja hogy nemzetközi rábólintással megsemmisítse a Hamasz rá veszélyes felhalmozott rakéta készleteit. Persze ezért nincs indoklás sem hogy miért nem kötnek MOST békét, miért kell erre várni. Remélem értitek ti is.
A Hamasz már szívesen kötne békét, már szerdán "győzelmet hirdettek", de csak később döbbentek rá (konkrétan szerdáról csütörtökre éjjel), hogy az ellenfél irányítja már a játékukat, és az a harci képességeik teljes megsemmisítésére megy ki. Csőbe húzta őket az IDF, és most nagy sz@rban vannak. A Hamasz azt hitte ő irányítja a játékot, de ez nem így van. Ezt most csúnyán megszívták, és nem tudják lezárni, mert már az IDF kezében van az ostor meg a gyeplőt, és a teljes arzenáljuk és a vezetésük infrastruktúrájuk megsemmisítésére megy. Hamarosan leállnak ha a Hamasz fegyverkészleteiből már csak üszkös füstölgő romok maradnak. Utána pedig vaskéz jön a fegyver csempészetre. Nagyon rafkos volt aki ezt az egészet kiagyalta Izraelben. Én ezt látom az egészben, ezért nem is akarnak még békét kötni. A Hamasz megint nem kapcsol, mert ha leállnának a rakétázással, izraelnek nem lenne mire hivatkozni a. De a Hamasz stratégái hasznos hülyék, segítenek a saját lenullázásukban izraelnek. Erre a balf@szságra már nem tudok mit mondani. Dilettánsok. De nagyon.
A 12. csatorna hírei szerint több kezdeményezés is javasolt az erőszak megszüntetésére, de Izrael politikai vezetése még több napos harcot támogat annak érdekében, hogy az IDF teljesíthesse azokat a missziókat, amelyeket Gázában a Hamász ellen szeretne végrehajtani. E célkitűzésekről további részleteket nem közöltek.
Political leadership said not interested in ceasefire initiatives, thinks it still has diplomatic room for maneuver; Gaza terror groups said ready to stop fighting, claim victory
www.timesofisrael.com
Egy elemzés cikk, miután az én posztom megírtam, utána olvastam el. Hasonlók a meglátásai mint nekem, de ő a Libanoni Hezbollahhal kapcsolatosan is elemez a háború üzenetét illetően.
A cikk címe: "Gázai csak a történet fele"
Nagyon ajánlom elolvasni, stratégiai elemzés is a háttér megvilágításba mellett.
Hét napja tart a Hamász legutóbbi rakétaháborúja, és a szervezet hat nap nagyobb részét csendesen töltötte, kitérően tűzszünetért könyörögve.
The terror group fired its first massive rocket volley on Monday hoping for a quick, decisive exchange. Instead, it dragged beleaguered Gaza into the next Hezbollah war
www.timesofisrael.com
Újra a szerda éjjeli dezinformációs nemzetközi sajtó cirkuszról (részemről utoljára
) Meg tudják magyarázni, jól jártak vele, utána meg majd később egy bulin jót nevetnek az egészen. Izrael érdekében stratégiai cselt vetették be. Hétköznapi történet, bárhol a világon megteszik egy háborúban, és ennyi.
Blaming incident on officer's 'misunderstanding,' Hidai Zilberman apologizes for inaccuracy, says his unit doesn't take part in psychological warfare
www.timesofisrael.com
Ez egy nagyon hosszú cikk
"Netanjahu: A gázai hadművelet „igazságos és erkölcsi”, néhány nap küzdelem áll előttünk"
Nem várom senkinek az egyetértését a cikkel kapcsolatban, én sem értek benne mindennel egyet, már a címmel sem, egy lájk az nekem nem jelent ilyet.
A "néhány nap küzdelem" számomra a Hamasz készleteinek teljes felőrlését jelenti most is ahogy már írtam. Amiről persze nyíltan senki nem fog beszêlni mostanában, talán csak évek múlva.
A cikkben van Netanjahu Benny Gantz védelmi miniszter Biden nyilatkozatai, Mahmúd Abbassal folytatott telefonbeszélgetése, az ENSZ összeüléséről első kézből információk, a zavargásokról nyilatkozatok, és sok sajtótéma a háborúval kapcsolatban.
Condemning ethnic violence in Israel, PM says country won't tolerate 'pogroms,' and those who act like 'terrorists' will be dealt with as such
www.timesofisrael.com