Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na 8 fele lesz egy újabb izraeles Ultrahang, ahol én is kicsit makogtam a légvédelemről meg a hasonlókról a szőlősorok közül
Az biztos hogy a világ tán legerősebb ez irányú szervezeteiről beszélünk, tehát nagyon kicsi a valószínűsége a "benézésnek". Már egy hete totális 2 napos Izraeli légtérzárlattal gyakoroltak, nem is emlékszem ilyen esetre a közelmúlt évtizedekben.Izrael, az IDF és a Moszad hogyan nézhette be ezt? Ilyen szintű támadásnak komoly előkészületei/szervező munkái/logisztikája van. Elképesztő.
Az biztonságos távolságban kavargatja.. a kávéját..Ki ennek a balhénak a szervezője? Esetleg vele.
Ismerve a kreténeket, kihozzák Putyint. Esetleg Orbánt. Ja, már kihozták ... (Danyilov és Fogtündér tegnap)Az biztonságos távolságban kavargatja.. a kávéját..
Elég furcsa, hogy a Moszad és főleg a Sin Bet se tudott semmiről. Pedig a Moszad a világ egyik legjobb titkosszolgálata. Viszont egyik percről a másikra megoldódik az izraeli belső válság.Izrael, az IDF és a Moszad hogyan nézhette be ezt? Ilyen szintű támadásnak komoly előkészületei/szervező munkái/logisztikája van. Elképesztő.
Mint a focihuligánok. Mindegy hogy ha nyer veszit v döntetlen a meccs - a balhé a lényeg, mert a hazai helyzetre egy csepp ráhatása sincs. Ha jót verekedett (vagy megverték) akkor minden következmény nélkül mehet ott a biztonságos oduba..Ott marha könnyű ordítozni...
Izrael-párti és Palesztina-párti szurkolók egymással szemben, és szlogeneket skandálnak a New York-i Times Square-en.
Azért, ha egy jól megválasztott pillanatban a Hezbollah is beszáll a buliba lesznek meleg pillanatai az IDF-nek.Úgy érzem, a hamasz ezt "minden mindegy" alapon csinálja. Bármennyire is fanatikusak, nem hihetik (a vezetőik legalábbis szerintem biztos nem), hogy összességében ezt megnyerik. A teljesen feltöltött, harcra kész és bosszúvágytól fűtött izraeli hadosztályok ellen nem fognak tudni mit csinálni. Becsalhatják őket Gázába a legbrutálisabb városi hadszintérbe, de mindenképpen veszítenek. Olyan messzire próbálnak eljutni, amig tudnak, és annyit gyilkolni, amennyit csak tudnak, amig a felvonuló izraeli hadsereg ki nem irtja őket. Azzal egyértelműen nem foglalkoznak (most sem), hogy Gázában hány palesztin civil fog meghalni.
Én is elgondolkoztam rajta, hogy igérhettek-e nekik valamit a háttérben (Irán pl, vagy akár más arab országok vezetői), vagy csak ennyire elborultak.
Kemèny hogy ilyen gyorsan.A jelentések szerint az amerikai hadsereg első amerikai katonai segélyszállítója Jordániából érkezett Izraelbe.
Ettől tartok én is. Szépen fog kinézni az USA Navy túlterheléses támadást követően. Mert ne gondolja senki, hogy Irán nem gondoskodott arról, hogy legyen ott minden, ami szem szájnak, USA Navynak ingere. Elég szarul fog kinézni, ha egy nem létező ország serege leamortizál egy pár amcsi hajót.Szép, zsíros célpontok.
A mai világban a kiszámíthatatlan egyéni "akcióknak" nincs helye a veszélyességük miatt mert nem lehet akkor tudni és irányítani a végkifejletet.. ami akár a totális megsemmisülés is lehet.Úgy érzem, a hamasz ezt "minden mindegy" alapon csinálja. Bármennyire is fanatikusak, nem hihetik (a vezetőik legalábbis szerintem biztos nem), hogy összességében ezt megnyerik. A teljesen feltöltött, harcra kész és bosszúvágytól fűtött izraeli hadosztályok ellen nem fognak tudni mit csinálni. Becsalhatják őket Gázába a legbrutálisabb városi hadszintérbe, de mindenképpen veszítenek. Olyan messzire próbálnak eljutni, amig tudnak, és annyit gyilkolni, amennyit csak tudnak, amig a felvonuló izraeli hadsereg ki nem irtja őket. Azzal egyértelműen nem foglalkoznak (most sem), hogy Gázában hány palesztin civil fog meghalni.
Én is elgondolkoztam rajta, hogy igérhettek-e nekik valamit a háttérben (Irán pl, vagy akár más arab országok vezetői), vagy csak ennyire elborultak.
Szerintem meg ennyi évtized után egyszerűen képtelenség téglát rakni a palesztín rendszerbe.Az biztos hogy a világ tán legerősebb ez irányú szervezeteiről beszélünk, tehát nagyon kicsi a valószínűsége a "benézésnek". Már egy hete totális 2 napos Izraeli légtérzárlattal gyakoroltak, nem is emlékszem ilyen esetre a közelmúlt évtizedekben.
Hogy mi az oka hogy annyi áldozat és véres események vannak?
Talán hogy a palesztínek legyalulására a föld színéről kellő indokot kell összegyűjteni.. Jöhet a "végső megoldás"
Az események lassan nemzetközi konfliktus felé kezdenek mutatni - gondolkozhatunk azon h holnap érdemes e még tartós tejet vennünk?
Talán ezt előre látták, hogy ez lesz? Így könnyű.. Ez megint felvetett egy csomó kérdést..Kemèny hogy ilyen gyorsan.
Meleg pillanatok, veszteségek lehetnek, de az IDF-et nem fogják tudni legyőzni.Azért, ha egy jól megválasztott pillanatban a Hezbollah is beszáll a buliba lesznek meleg pillanatai az IDF-nek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..