én még magyarországon is tudnék szerezni ilyen riportalanyokat. Sőt olyan vállalkozók százait is előtudnám húzni, akik a mélyszegénységben tengődnek, a rendőrállam folyamatosan vegzálja és nem hagyja élni őket. Mondjuk most cipruson nyomorognak valami 5 csillagos szállodában, de ilyenekből ezreket találnál.A legutóbbi országos zavargásnak volt vagy 500 halottja és 20.000 letartoztatottja. Amúgy meg csont szegények (magyar életszínvonal negyedén tengődnek).
Ez már szubjektív része, de van egy marék iráni (itt tanuló orvos) cimborám, ők is mesélnek eleget...
De mondok valamit.. franciaországi zavargásoknak szerintem össze kéne számolni a sebesültjeit az elmúlt 1-2 évben... valami jó agitprop oldalt megkérni, hogy a szokásos fos színvonalon tálalják ezt. És akkor kiderülne, hogy franciaországi tüntetésekhez képest az az 500 halot és 20.000 letartóztatott egy nagy nulla...
Én értem amit írsz.. de sok múlik a tálaláson.
Képzeld csak azt, hogy mondjuk ha iránban történt volna a Brejvikes eset , 77 halottal, azt hogy tálalná a hazai média.
Eleve iráni hírek is vicc kategóriák.. túltolják a kretént nagyon durván, szokásos klisékkel dolgozik velük kapcsán a média, mint észak korea esetén is.
Szóval én a rendszer stabilitását azért nem a hírek és az egyéni beszámolók alapján ítélném meg.. erősen fenntartásokkal kezelném, még akkor is ha teljesen őszintén adja elő spanod.. a cukrász vállalkozó ismerősöm is teljesen őszintén adja elő, hogy a diktatúra által kivetett cukoradó számára szörnyű és nem éri meg csinálni, miközben kihozta az új porschet a szalonból.