Nem értem, hogy mire célzol. Nehéz a felfogásom.Ott a térkép, amit képként belinkeltem. Török légtérben úgy használnak légi utántöltést, ahogy nem szégyellnek, onnan pedig délről is fedezve van (amerikai gépekkel!) a Fekete-tenger.
Szerinted az orosz ellen mennének azok az USA repcsik?
Mert ha igen, az már Vh.-ú!
Csak szólok.
Szerintem a palesztinok nem cserére szedték a túszokat, hanem élő pajzsnak. Aki részükről beleállt ebbe a harcba, nem várja el, hogy kiváltsák. Meghalni ment, nem túlélni. Sajnos ilyen a fanatizmus. Az izraeliek pedig, élni szeretnének.Ami miatt szar helyzet ez, hogy biztos nem Gáza szélén lesznek bujtatva, hanem tuti a közepén, és így tényleg muszáj értük bemenni..
nincs jó megoldása a helyzetnek mert biztos nem 1:1-ben akarják őket kicserélni a fogoly palesztin harcosokra, hanem mondjuk 3-5 palesztinért adnak 1 túszt, Izraelnek nehéz dolga lesz...
Gáza egy erődrendszer lehet. A sok földalatti kazematájával (olyan lehet a föld alatt, mint egy ementáli sajt), a rejtett folyósokkal, házak közötti titkos átjárókkal nagyon meg tudják keseríteni az izraeli katonák életét....vagy bemennek kiszabaditani a túszokat, és közben beáldoznak jóval több katonát, technikát és a túszok közül is meghalnak a túszmentés közben jó sokan.