• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ott a térkép, amit képként belinkeltem. Török légtérben úgy használnak légi utántöltést, ahogy nem szégyellnek, onnan pedig délről is fedezve van (amerikai gépekkel!) a Fekete-tenger.
Nem értem, hogy mire célzol. Nehéz a felfogásom.
Szerinted az orosz ellen mennének azok az USA repcsik?
Mert ha igen, az már Vh.-ú!
Csak szólok.
Ami miatt szar helyzet ez, hogy biztos nem Gáza szélén lesznek bujtatva, hanem tuti a közepén, és így tényleg muszáj értük bemenni..

nincs jó megoldása a helyzetnek mert biztos nem 1:1-ben akarják őket kicserélni a fogoly palesztin harcosokra, hanem mondjuk 3-5 palesztinért adnak 1 túszt, Izraelnek nehéz dolga lesz...
Szerintem a palesztinok nem cserére szedték a túszokat, hanem élő pajzsnak. Aki részükről beleállt ebbe a harcba, nem várja el, hogy kiváltsák. Meghalni ment, nem túlélni. Sajnos ilyen a fanatizmus. Az izraeliek pedig, élni szeretnének.
...vagy bemennek kiszabaditani a túszokat, és közben beáldoznak jóval több katonát, technikát és a túszok közül is meghalnak a túszmentés közben jó sokan.
Gáza egy erődrendszer lehet. A sok földalatti kazematájával (olyan lehet a föld alatt, mint egy ementáli sajt), a rejtett folyósokkal, házak közötti titkos átjárókkal nagyon meg tudják keseríteni az izraeli katonák életét.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Die Welt: A német állam támogathatta a palesztin terroristákat?

A nyugati államok közvetett felelősségéről írt egy német történész.
A Hamász szombat reggeli meglepetésszerű támadása azzal kezdődött, hogy rakétákat lőttek ki Gázából Izraelre. Néhány ilyen rakétának sikerült átjutnia Izrael kifinomult légvédelmi rendszerén, az úgynevezett Vaskupolán. A Die Welt információi szerint igaz csak közvetetten, de Németországnak is lehet felelőssége a történteken. A lapnak ugyanis Michael Wolffson történész-újságíró azt írta:
Berlin már évtizedek óta finanszírozza olyan palesztin tankönyvet, amelyekben Izrael elpusztításáról írnak.
Passzivitás mint csendes támogatás
Wolffson írásában élesen kritizálta nem csak Németország, de az Európai Unió és az egész nemzetközi közösséget is, kiemelve hogy Izrael eddig nem kapott más a Gázai övezettől, csak „rakétákat a szárazfölre”.
A történész véleménye szerint a német tudományos és művészeti világ meglehetősen antiszemita. Olaf Scholz német kancellár pedig hallgatott, amikor a jelenlétében Mahmud Abbász palesztin elnök arról beszélt, hogy Izrael ötven holokausztot követett el már a palesztinok ellen.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Nem értem, hogy mire célzol. Nehéz a felfogásom.
Szerinted az orosz ellen mennének azok az USA repcsik?
Mert ha igen, az már Vh.-ú!
Csak szólok.
Pont elég, hogy az a pár századnyi vadászbombázó fizikailag ott van, nem kell “az orosz ellen menni”. Túráztatják kicsit a légvédelmüket, meg azért SIGINT felderítést tudnak csinálni azok a gépek is.

Eddig nem voltak ott, most meg ott vannak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
"A The Atlentic arra hívta fel a figyelmet, hogy alig nyolc nappal a palesztin fegyveresek izraeli akciója előtt, Jake Sullivan, a Biden-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója a The Atlantic Fesztiválon tartott előadásában hosszasan sorolta a közel-keleti pozitív fejlemények listáját, amelyek lehetővé teszik az amerikai kormányzat számára, hogy más régiókra és más problémákra összpontosítson.

Jemenben fegyverszünetet kötöttek. Az amerikai erők elleni iráni támadások megszűntek. Amerika jelenléte Irakban „stabil”. Sullivan a „jó híreket” így összegezte: A közel-keleti régió ma nyugodtabb, mint az elmúlt két évtizedben volt”. :D

 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 442
5 184
113
Te felderítetted már, hogy i. sz. 70 és 1948 között, azaz kb. 1900 év alatt hogyan alakult Izrael történelme? Talán az egyetlen nép a világon, amelynek egységét, megmaradását valójában a vallási-szellemi erő garantálta és nem a helyhez kötöttség.
Neked is mondom: az a helyzet kicsit más volt. Jelenleg ők vannak erőfölényben. Akkor volt egy Római Birodalom, amelyik lazán elpicsázta őket, és elkergette a francba az egész bagázst. Jelnleg Izrael + USA + EU ezt a helyzetet támogatja, az oroszok jelenleg jobban el vannak foglalva Ukrajnával, a Kínaiak jelenleg még nem érdekeltek ebben a szarkavarásban, ráadásul ők nincsenek annyira rosszban Izraellel. Szóval lehet, hogy egy adag fegyveres pickuppal betört, de ez nem azt jelenti, hogy Izrael vesztett. Nagyon nem. Az meg, hogy majd az ÖSSZES arab ország (vigyázat, a muszlim ennél jóval tágabb fogalom, pl. kétlem, hogy Indonézia e miatt hadat üzenne Izraelnek...) ellenük fordul. Hogy is ment ez 1948-tól mostanáig... ja mind ellenük volt. (OK, jordánok billegnek) Szóval nagy változás nincs.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Meddig bírja Izrael és az USA hadianyaggal? Azért Ukrajnában is elég jól kitáraztatták a nagy testvért. Izrael nem hiszem, hogy bírná hónapokig a terhelést.
Ha ügyesek a palesztinokkal elég jól kimeríthetik a légvédelmi készleteket, bombákat.
Az lesz vízválasztó, hogy a szárazföldi bevonulás után tudnak-e még hatékonyan ellenállni. Hk-kat kilőni stb ...
Utána kellene Izrael ellenségeinek beindulni.
2-3 frontot Izrael nem bírna el. Az araboknak kb most van esélyük eredményt elérni.
De valószínűleg ez is csak a szokásos "buli" lesz a palesztinokkal. Semmi több.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 442
5 184
113
Meddig bírja Izrael és az USA hadianyaggal? Azért Ukrajnában is elég jól kitáraztatták a nagy testvért. Izrael nem hiszem, hogy bírná hónapokig a terhelést.
Ha ügyesek a palesztinokkal elég jól kimeríthetik a légvédelmi készleteket, bombákat.
Az lesz vízválasztó, hogy a szárazföldi bevonulás után tudnak-e még hatékonyan ellenállni. Hk-kat kilőni stb ...
Utána kellene Izrael ellenségeinek beindulni.
2-3 frontot Izrael nem bírna el. Az araboknak kb most van esélyük eredményt elérni.
De valószínűleg ez is csak a szokásos "buli" lesz a palesztinokkal. Semmi több.
Kikre gondolsz a beindulással? Honnan és mivel? Ja és Izrael nem nagyon merített ki semmit Ukrajnával kapcsolatban. USA meg... Ukrajna megy a levesbe most. Itt a hivatkozási alap, hogy kihátráljon mögüle.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
2023:
"Harci műveleti őrmesterként szolgáltam a "Törhetetlen szikla" alatt a Gázai övezetben. Az egész szolgálatom ott telt el. Most hallgassanak meg, és jól figyeljenek. A világon semmi esély nincs arra, hogy a kerítéshez ilyen módon lehetett volna közeledni anélkül, hogy mi tudtunk volna róla. A megfigyelők a bunkerben vannak, négy órán át nem vehetik le a szemüket a képernyőről. Éjszaka felébredtem egy galamb miatt, egy gólya miatt, amelyik megközelítette a kerítést, egy csótány miatt, amelyik a kerítés alatt volt - az egész szektor a fülünkön volt. Hogy tudtak bejönni traktorokkal, 400 emberrel, és senki nem figyelt oda? Két éve csinálom ezt, ez nem történhet meg. Talán van rá esély, hogy valaki belülről segítette ezt elő?"

vs

1973:


Semmi se változott! :D

Max. ennyi:
Ez vagy egy teljesen figyelmetlen faszság volt, de akkor nagyon nagyon balfasznak kellett lenniük mert a rendszer automatizált mozgásérzékelős hőkamerás számitógépes MI-s már a kecskepásztorra beriaszt ha egy követ akar felvenni nemhogy AK-s motoros siklóernyős egységekre stb. vagy egy kisebb 911 az izraeli keményvonalas 2005-ben félbetört Netanjahu politikát erősíti meg és fejezi be. Az amerikai erőket és megfigyelést a Hezbollahra kell(ene) koncentrálni amíg az IDF legalább 3 hullámban lerakétázza Gázát de zéróra...a túszok akármilyen fájdalmas de leírható veszteség és utána bevonulni. Minden túszkiszabadító tárgyalás és akció csak időnyerés lenne a Hamasznak. Ha hermetikusan lezárják Gázát kiéheztetni szomjaztatni túsztárgyalás fogolycsere egyeztetések miatt akkor lehet megmentenek 10 embert de az alatt a világpolitika (már tudjuk jól hogy az EU és az USA is megosztott) támogatása elolvad izrael mögül aztán lesz dzsihad meg több fronton való küzdelem. Tehát most de akkor végleg totális véres leszámolással vagy soha!

Egyébként bár az oroszokat kevésbé utálom mint az ukránokat, és bár elképzelhető narratíva, hogy Oroszország a kapcsolatai által (sok migráns belaruszban, muszlim csecsenek, wagner afrikában) dedikáltan ukránoknak adott de megszerzett fegyvereket juttatott ki Irán közbenjárásával a HAMASZNAK hogy ezzel Izrael miatt az amerikaiak figyelmét elvonja megossza és politikai előnyre tegyen szert, DE túl kockázatos mert izrael leszarja ukrajnát (az oroszokkal együtt) tehát szövetséges meg most még úgy hiányzik Szíria orosz kikötője környékén egy amerikai hordozó a kiséretével mint egy muszlim lakodalomnak az F15-ös.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 652
48 436
113
Neked is mondom: az a helyzet kicsit más volt. Jelenleg ők vannak erőfölényben. Akkor volt egy Római Birodalom, amelyik lazán elpicsázta őket, és elkergette a francba az egész bagázst. Jelnleg Izrael + USA + EU ezt a helyzetet támogatja, az oroszok jelenleg jobban el vannak foglalva Ukrajnával, a Kínaiak jelenleg még nem érdekeltek ebben a szarkavarásban, ráadásul ők nincsenek annyira rosszban Izraellel. Szóval lehet, hogy egy adag fegyveres pickuppal betört, de ez nem azt jelenti, hogy Izrael vesztett. Nagyon nem. Az meg, hogy majd az ÖSSZES arab ország (vigyázat, a muszlim ennél jóval tágabb fogalom, pl. kétlem, hogy Indonézia e miatt hadat üzenne Izraelnek...) ellenük fordul. Hogy is ment ez 1948-tól mostanáig... ja mind ellenük volt. (OK, jordánok billegnek) Szóval nagy változás nincs.
Minden helyzet más is és nem is.
Akkor volt egy Római Birodalom, amelyik lazán elpicsázta őket, és elkergette a francba az egész bagázst.
Nagyon értelmes kommentjeid vannak, de ez történelmietlen.
Én sem gondolom, hogy Izrael vesztett, de le kell higgadnia a vezetésnek, és okosan átgondolni a lépéseit. Szerintem ezt fogják tenni. A zsidó nép is őshonos nép a Közel-Keleten, de azon már néhányszor elgondolkodtam, hogy mennyire voltak előrelátóak, amikor visszatértek államot alapítani egy olyan térségbe, ahol már nélkülük kialakult egy földrajzi-politikai rendszer. Éltek ott zsidók, de nagyon kis számban, a beszállingózás már igazából az 1920-as években megkezdődött, de legtöbben is kb. 6oo-650 ezren voltak. (Az apukám is megpróbált anno a fasizmus uralomra jutásakor elmenni oda, neki nem sikerült.) Súlyosbítja a helyzetet a népességrobbanás, illetve a klímaváltozás. Nagy drámák lesznek ott még!
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 442
5 184
113
Minden helyzet más is és nem is.

Nagyon értelmes kommentjeid vannak, de ez történelmietlen.
Én sem gondolom, hogy Izrael vesztett, de le kell higgadnia a vezetésnek, és okosan átgondolni a lépéseit. Szerintem ezt fogják tenni. A zsidó nép is őshonos nép a Közel-Keleten, de azon már néhányszor elgondolkodtam, hogy mennyire voltak előrelátóak, amikor visszatértek államot alapítani egy olyan térségbe, ahol már nélkülük kialakult egy földrajzi-politikai rendszer. Éltek ott zsidók, de nagyon kis számban, a beszállingózás már igazából az 1920-as években megkezdődött, de legtöbben is kb. 6oo-650 ezren voltak. (Az apukám is megpróbált anno a fasizmus uralomra jutásakor elmenni oda, neki nem sikerült.) Súlyosbítja a helyzetet a népességrobbanás, illetve a klímaváltozás. Nagy drámák lesznek ott még!
Eredetileg nem ők találták ki, hogy pont oda. A templom, stb igaz, de az az ötlet, hogy ott legyen Izrael az nem az övék volt. A brittek sokkal számítóbbak voltak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 442
5 184
113
"Israel's Defence Minister Yoav Gallant says he has ordered a "complete siege" on the Gaza Strip: "No electricity, no food, no fuel.""

Megérte, tényleg.