• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 755
113
Én azért valamit nem értek, számomra valami nem kerek. Robert C. Castel számtalan alkalommal nyilatkozta, leírta, hogy háború lesz a Közel-Keleten. Tehát számítottak rá. Ehhez képest olyan felkészületlennek tűnik az izraeli hadsereg és hadvezetés. Lehet, hogy nincs igazam, és most készülnek az összecsapásra. Vagy valami "bűzlik Dániában".
Kivancsi vagyok Robi hogy jelentkezik majd be. Udvozlet a raketazaporos Jeruzsalembol?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 144
113
Még egyszer a komment egy korábbi Simplicius substackről, az 50 évvel ezelőtti eseményekről (berakom magyarul):

„Anélkül, hogy túl sok részletbe mennék, megfigyelő voltam a Szuezi-csatornán, amikor 1973. október 6-án 14:05-kor elszabadult a pokol.

Feje fölött nagyon gyors, alacsonyan repülő egyiptomi Mirage, Mig és sukhoi repülőgépek keltek át a csatornán a megszállt Sínai-félszigetre. Az egyiptomi tüzérség megnyílt a csatorna mentén. Aztán több tíz pontonnak tűnő pontonok kezdtek felvonulni, és az egyiptomi reguláris hadsereggel megrakott gumicsónakok százai rohantak a keleti part felé, miközben izraeli aknavető lövedékek keresték az áldozatokat. A tüzérség, aknavető és kézi lőfegyverek hangja a halál szimfóniájává vált. Köztudott volt, hogy az izraeliek olyan rendszert építettek, amely aktiválása után napalmot pumpál a csatornába, és ha meggyullad, elpusztíthat minden, a csatornán áthaladó erőt. Az egyiptomiak bizonyára szabotálták a rendszert, mert nem sikerült működésbe hozni.

Az egyiptomi kommandósok értek el először a könnyű sörényű Bar Lev Line-t a Jom Kippur ünnep miatt. Felcipelték a homokfúvókára, gépfegyvereket szállítva, és eltűntek a gerinc alatt. Őket követték az úszóhidakat építő mérnökök. Elsőként vízsugárszivattyús teherautók keltek át a hidakon, és miután átértek a túloldalra, elkezdték mosni a homokot, amivel a homokzárban domborulatokat képeztek. A sarkukban az egyiptomi tankok özönlöttek az izraeli védelembe.

Kezdtem észrevenni, hogy az egyiptomi zászlók az izraeli zászlókat váltották fel a csatorna mentén. Nyolc órakor az Egyiptomi Hadsereg rádiója bejelentette, hogy az egyiptomi hadsereg teljes ellenőrzése alatt áll a Bar Lev vonalon és két mérföldön át a Sínai-félszigetig.

Amikor az éjszaka függött, az eget megvilágították, és a SAM6-osok találták nyomaikat a Sínai-félszigeten. Egyetlen izraeli vadászgépnek sem sikerült átkelnie a csatornán, amely a SAM6 légvédelmi ernyő alatt volt.

Néhány nappal később arról értesültem, hogy azon az első éjszakán a hordozható Malyutka (AT-3 Sagger) huzalvezetésű páncéltörő rakétákkal felfegyverzett egyiptomi gyalogság egész éjjel harcolt az izraeliekkel, és több mint 230 izraeli harckocsit sikerült megsemmisítenie. A veszteségek kijózanították Izraelt a verhetetlenségből."

:D

"Érdekes megjegyezni, hogy a háború tizenegyedik napján Moshe Dayan megjelent a francia tévében, és "Izrael S.O.S.-jét a világnak. Kifogytunk a lőszerből." Ekkor a NATO mindenét elküldte Izraelnek, aminek következtében a NATO amerikai parancsnoka tiltakozásul lemondott.

A háború pokoli dolog, csak a halálról és a halálról szól. Hálás voltam, hogy nem voltam résztvevő."

Nos, a mostani események se semmik, nem kevésbé innovatívak (gilder, házi röppentyű, Maljutka, stb.), semmi se változott, az eredmény pedig, főleg, ha beszállnak az irániak ..., nos, kemény napok elé néz Izrael.
 

Gregormorvai

Active Member
2021. szeptember 27.
22
105
28
Fuuu... Nagyon sok baj van itt. Ránk is sok minden kihatással lesz!

-Sokan írtátok, hogy ezek már itt vannak és még többen jönnek (Röszkés hasonlat), szerintem ideje tényleg lezárni a határokat és nem engedni a migránstaxizást! A szervező NGO-kat is most lehetne megfogni! Terroristákat támogatnak, azaz ők is azok!
-Van egy virágzó zsidó közösség nálunk, akikről tilos beszélni, tilos eltérő véleményt nyilvánítani, mint az övék, tilos Trianonról beszélni, mert az jobboldali dolog, ami fujjj-undorító, "fütyülős barack meg buta magyarok" és így tovább. Ugye mindenkinek világos, hogy például a Duna parton lévő irodaházak több funkciósak? (iroda és vagy lakó funkció). Nem írom tovább mert még a végén megbxsznxk a véleményemért. Így is alig hallani már magyar szót Budapesten :(
-Jelenleg is sok 1000 magyarországi ember tartózkodik Izraelben, zsidó-rokonok, tanulás, kettős állampolgárok, keresztény zarándokok, turisták, kutatók.
-Ezt viszont nem láttam még felvetni, kb. 12 oldalt olvastam vissza. Mi lesz az atommal? Ja tudom, erről sem szabad beszélni... Akik nem kedvelik a zsidó közösséget, javasolom nekik, hogy akkor se szurkoljanak a támadóknak! Ugyanis Izrael nem teketóriázik, ha a létéről van szó! Én is tudom, hogy sok mocsok történt ott mindkét fél részéről, a csonttörő hadművelettől napjainkig bezárólag. Ez most febugyog, mint csatornából a szar.
-Közel-keletről beszélünk. Szerintem Gáza élve lesz elégetve az emberekkel együtt. Már ma éjszaka meg fogják kezdeni a bosszút...
-Ezt is sokan írtátok, de én sem hiszem el, hogy ezt nem tudták a hatóságok! Minden szót lehallgatnak. Sok kéz koszos itt.

U.i.: szerintem eddig ez a legsötétebb beírásom ide
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 014
23 369
113
Nagyon durva hogy egy ilyen izraeli katonai bázist csak úgy el tudtak foglani IÁ-s módszerekkel.

Én eddig azt hittem, Izrael olyan mint egyfajta Texas ahol a civilek is tökig fel vannak fegyverkezve, pont az ilyen esetekre.

Jó lenen ha gyorsan megoldódna ez a helyzet, de nem fog.
valamilyen szinten fel is vannak .. és a furcsa ebben az egészben az,hogy még azt sem mondhatjuk hogy annyira "altatva" lett volna az izraeli lakosság,hiszen napi szinten volt egy gázolás, egy késelés, egy kis rakétázás stb ..

egyelőre rejtély (nekem legalább is),hogy hogyan sikerült ilyen profin összehangolni a támadást,de nem lennék meglepve,ha kiderülne,hogy mecsetről mecsetre ment az ukáz, a lehető legnagyobb titokban és belső bizalmi körökben, az gondolom köztudott mindenkinek,hogy a Sin Bét emberei ott vannak az arabok között is .. valahogy mégis ki lettek játszva,és egyelőre nem tudok rá más értelmes magyarázatot mint a fentieket, illetve nekem még szintén kérdés,hogy ebben mennyire van benne az irániak keze,mert túlontúl profin van megszervezve/ikvitelezve ez az egész mutatvány,és az addig rendben is van,hogy fejlődnek,tanulnak,képzik magukat a palesztínok,de nekem ez ettől egy kicsit meredekebb,és több kérdést vet fel,mint hogy ráhúzzam az egészet az intifáda evolúciójára.
Ukrajna sem számíthat túl sok jóra,mert véleményem szerint Izrael fontosabb lesz az USA-nak.mint az ukránok (még a végén ráhúzzák hogy Putyin keze van benne,hogy megakadályozza az ukrán sikereket) ,mert a közel-keleti régió elsőbbrendű prioritást élvez már csak a jelentős számú amerikai zsidó lobbi miatt is,mint a kivéreztetett Ukrajna.

érdekes napoknak nézünk elébe azt gondolom.

ps : Castel remélem megússza,csíptem az elemzéseit !!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 924
113
Kivancsi vagyok Robi hogy jelentkezik majd be. Udvozlet a raketazaporos Jeruzsalembol?
Mozgósították a tartalékosokat. meg lennék lepve, ha őt nem hívták volna be. Pláne úgy, hogy gyanúm szerint ez nem a palesztínok önálló tervezésű akciója volt, túl profinak tűnik egy törzsi viszonyok között élő népességtől. Ezt Castel szokta mondani, hogy az arabok nem nemzeti, hanem törzsi társdadalmak. Ez alól Irán talán kivétel.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 144
113
Mozgósították a tartalékosokat. meg lennék lepve, ha őt nem hívták volna be. Pláne úgy, hogy gyanúm szerint ez nem a palesztínok önálló tervezésű akciója volt, túl profinak tűnik egy törzsi viszonyok között élő népességtől. Ezt Castel szokta mondani, hogy az arabok nem nemzeti, hanem törzsi társdadalmak. Ez alól Irán talán kivétel.
Mindegy ki szervezte. Itt kérem vagy rájönnek, hogyan kell kijönni belőle, vagy megszűnnek. Ismétlem, idén megszűnt Hegyi-Karabah, pár nap alatt, két éve elpucolt az USA és szövetségesei Afganisztánból.

Egyszerűen - ahogy az oroszok tavaly szeptemberben - továbbra sincs felkészülve a világ a dzsihád mobilos támadásokra. Tudják alkalmazni, de Surovikin vonal kell hozzá, hogy védekezni lehessen és korrekt hátsó infrastruktúra, hogy működjön. Itt most van Gáza, és voltak bázisok. Amit most látunk, az kérem az a fajta innováció amit anno az öngyilkos támadásokkal kitaláltak a paleszínok. Mire rájöttek, hogy igen, gilderekkel meg drónokkal harcolnak a megszokott kis védelmünkön, túszokat fognak, Merkavákat szereznek, addigra meghaltak több százan, van a palesztínoknak túsza, és vannak Merkaváik is. Iránnak ezzel felesleges is tankfejlesztéssel foglalkoznia. Copy Paste és csókolom.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 858
113
Ezt gagyogom a különleges művelet megkezdése óta. A mostani Ukrajna vezetőségének a pedigréje is magáért beszél. Az orosz nem akar maga mellett egy Ukraelt. A mérleg nyelve itt Törökország lehet, ha ők is beleállnak a kurdok miatt Izrael ellen, akkor ott lehet pakolni. Szíria...Golan fennsík. Ha eldurvul a helyzet, Izraelnek honnan lesz üzemanyaga?
Azerbajdzsanbol.mint eddig is...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 071
10 978
113
Mozgósították a tartalékosokat. meg lennék lepve, ha őt nem hívták volna be. Pláne úgy, hogy gyanúm szerint ez nem a palesztínok önálló tervezésű akciója volt, túl profinak tűnik egy törzsi viszonyok között élő népességtől. Ezt Castel szokta mondani, hogy az arabok nem nemzeti, hanem törzsi társdadalmak. Ez alól Irán talán kivétel.
Remélem jól van Castel és tud majd adni valamilyen gyors helyzetjelentést.

Migránsinvázió, Covid, Ukrajna, most a közel-kelet...megyünk a pokol felé.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 820
14 486
113

Most vagy Izrael omlik össze pár nap alatt, vagy Ukrajna.

Ez túl szervezett. De hogy a híres MOSZAD ezt benézte, egyszerűen nem bírom elhinni.

Egyébként, ez a baj a mű államokkal: egyszer elfogy minden szerencséjük. Az biztos, hogy a ruszki támadás se véletlen tegnap óta. Ahogy az sem, hogy az ukrán légvédelem konkrétan nem létezik.
A világon minden konfliktus előre leszervezett - már kb 1900 óta, amióta egy színpadon, közös kottából játszik a F.O.S média politikus-oligarcha bohóci társulata. Már az I. Vh előtt és közben is látszik a hadban álló felek közötti együttműködés is.

Ott az egyik legsúlyosabb elkövetés a Szellemi Atombomba Lenin begyűjtése kijuttatása Svájci házi őrizetéból lezárt 2 vagonban stábjával - Szentpétervárig a közös háború alatti angol - német szolgálat együttműködése által. Itt a fő értelmi szerzők a németek voltak, de az angolokkal egyeztettek, akik Lenin őrzését kiséretét az orosz határtól vették át a német szolgálat tisztjeitől.

Ezért, mivel bizonyítható a háborúba történő együttműködés a szolgálatok között - jobb helyeken minimum a hadbíróság járt volna a tettükért - főleg ismerve az azt követő áldozatok tízmilliókban számolható mennyiségét.

Most is Izraelben múlt hét végére várták részben felkészülve ezt a balhé kirobbantását. (vagy csak gyakorlatoztak a mostanira készülgetvén?)
Ennek a nyoma felfedezhető volt a 2 napot meghaladó, totális múlt hétvégén történt légtérzárlatán - amiről tegnap írtam az ukrán fórumba, 15:03-kor, pedig halvány sejtelmem se volt arról (nincs kottám) hogy csak halasztás, gyakorlatozás volt akkor.

Egész héten a világ összes F.O.S. médiájában (oroszban is) mély kuss volt arról h miért kellett akkor Izraelt több mint 48 órára totál lezárni - pedig úgy érzem az nem egy hétköznapi eset.
Ez is bizonyítja az együttműködést (valamilyen szinten, akár kényszerből is) a felek között..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 924
113
Remélem jól van Castel és tud majd adni valamilyen gyors helyzetjelentést.

Migránsinvázió, Covid, Ukrajna, most a közel-kelet...megyünk a pokol felé.
Nekem is fokozódó rossz érzésem van, eszkalólódik a világ. Nem tudom alátámasztani, csak sejtéseim vannak, de úgy látom a folyamatokat, mint egymásba kapcsolódó fogaskerekeket. Mintha létezne egy háttérben meghúzódó terv, aminek a mozzanatait látjuk csak, de nem az egészet.