• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Itt már nem petárdaeső van mint ahogy a sajtó írja, ezeket rendesen lerohanták! Szerintem ide a földközi-tengeri és perzsa-öbölbeli (irán miatt) flotta meg azonnali légi support (lőszer, fegyver, vérplazma, dillomata kimentés, műholdas támogarás/felderítés) kell, mert látszik hogy hógolyó-lavina effektus alakult ki a felbátorodott muszlimok miatt és ha így zúdulnak rájuk elvesziti izrael a kontrollt kicsúszik a kezéből.
És ezek még mindig nem precíziós rakéták, ha Irán támadna, na akkor.... anno Ahmedinedzsád 14 ezer rakétát ígért 1 percen belül, ha meglátnak a légterükben egy izraeli fightert.... és azóta csak fejlődtek, nem is kicsit.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 857
113
Most akkor a Hamasz legnagyobb baratja Torokorszag aki egyebkent Izrael szovetsegese is ki mellett all?De az iszlam Azerbajdzsan aki komoly kuzdelmet folytat a HIT Gyulekezettel a szerelmes vagyok Izraelbe versenyben... most kinek szallitja vissza az eddig kapott izraeli fegyvereket?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Értem, hogy sokan utálják a zsidókat ilyen olyan okokból, és naná, hogy emiatt szinte automatikusan izraelt is utálják. Van aki örömködik is. Ki-ki az értelmi, és nem mellesleg értékrendje szerint nyilvánul meg..De izrael akkor is egy demokrácia, és a gázai övezetből pedig (amit izrael feladott naívan a béke érdekében) egy irán által támogatott, véreskezű, szélsőséges muszlim fundamentalista terrorszervezet támadott ismét alattomos módon... Azért mostanra már nyilvánvaló, hogy izraeli civileket mészároltak le, de voltak akiket elhurcoltak, és ki vannak szolgáltatva egy törvényenkívüli terrorista csőcseléknek... Személyszerint a véleményem, hogy le a mindenféle szélsőségességgel, fundamentalizmussal, de méginkább le a terrorizmussal!
Mozt ha azt akarod mondani, hogy ez előzmények nélküli, a zsidók épp csak arra jártak és az elmult 50 évben nem tapad ott vér a kezükön és nem építették meg a világ egyik legnagyobb gettóját Gázában, akkor nem tudom te mit néztél eddig.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ha kiderül, hogy Ukrajnából szerzett cuccokkal sikerült ezt megoldaniuk, akkor az ukránpárti ortodox lobbisták/döntéshozók az USA-ban most elég szarul fogják érezni magukat.
Kérdés, hogy a média lehozza-e. Mert az eddigi lobbi jóformán semmilyen mocskot nem hozott le az ukránokról, vagy megpróbálta az oroszokra kenni.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 368
113
A világon minden konfliktus előre leszervezett - már kb 1900 óta, amióta egy színpadon, közös kottából játszik a F.O.S média politikus-oligarcha bohóci társulata. Már az I. Vh előtt és közben is látszik a hadban álló felek közötti együttműködés is.

Ott az egyik legsúlyosabb elkövetés a Szellemi Atombomba Lenin begyűjtése kijuttatása Svájci házi őrizetéból lezárt 2 vagonban stábjával - Szentpétervárig a közös háború alatti angol - német szolgálat együttműködése által. Itt a fő értelmi szerzők a németek voltak, de az angolokkal egyeztettek, akik Lenin őrzését kiséretét az orosz határtól vették át a német szolgálat tisztjeitől.

Ezért, mivel bizonyítható a háborúba történő együttműködés a szolgálatok között - jobb helyeken minimum a hadbíróság járt volna a tettükért - főleg ismerve az azt követő áldozatok tízmilliókban számolható mennyiségét.

Most is Izraelben múlt hét végére várták részben felkészülve ezt a balhé kirobbantását. (vagy csak gyakorlatoztak a mostanira készülgetvén?)
Ennek a nyoma felfedezhető volt a 2 napot meghaladó, totális múlt hétvégén történt légtérzárlatán - amiről tegnap írtam az ukrán fórumba, 15:03-kor, pedig halvány sejtelmem se volt arról (nincs kottám) hogy csak halasztás, gyakorlatozás volt akkor.

Egész héten a világ összes F.O.S. médiájában (oroszban is) mély kuss volt arról h miért kellett akkor Izraelt több mint 48 órára totál lezárni - pedig úgy érzem az nem egy hétköznapi eset.
Ez is bizonyítja az együttműködést (valamilyen szinten, akár kényszerből is) a felek között..
Próbáljuk összerakni a szálakat, és történéseket. Én mindíg ebből próbálok valamiféle következtetést levonni.

Ukrán topikba írtam:
- Hetekkel ezelőtt több politikus , köztük Bojó is megjelent Kievben. Megkezdődik ott egy szervezeti átalakítás, tán új narratíva kezdődik most ösztől, és elhozták az új kottákat, hogy ennyire majréznak az ottani vezetők, hogy tömeges cserére kerül sor

- szeptember 29 : megjelent a NATO egyik nyilatkozata mely szerint a következőekben egy nukleáris konfliktus következhet be, és emiatt jelentősen növelni kell az ez irányú NATO fegyverzetet a térségben


- szeptember 30 - október 2 teljes légtérzár Izraelben, a környező országokban is, csak azokban valamivel rövidebb ideig
-október 2 - Magyar riasztórendszer morgató próbája
-október 3 - Orosz riasztási rendszer országos próbája
-október 4 - Amerikai riasztási rendszer próbája

Az már látszik valamelyest, hogy az őszi új narratíva, amit Ukrajnára vártam, az Izraeli cirkusz lesz - vagy lehet.
Ezt viszont rizikósabbnak látom mint az ukrán konfliktus, következtében egy - két nuki pofon is elcsattanhat

Azért gondolom h idáig nem fog elfajulni a helyzet, mert az könnyen kontrollálhatatlan összecsapáshoz vezethet..
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 881
91 445
113
-Ezt is sokan írtátok, de én sem hiszem el, hogy ezt nem tudták a hatóságok! Minden szót lehallgatnak. Sok kéz koszos itt.

U.i.: szerintem eddig ez a legsötétebb beírásom ide
Amikor mindent lehallgatták az könnyen érhet annyit is mintha semmit. A túl sok információ / dezinformáció közt elveszik a a lényeg. Hányszor hallgathattak már le kamutámadást, amiből nem lett semmi. Először reagálsz rá, nem történik semmi, másodszor újra készenlétbe helyezed magad, de nem jön az ellenség. Kilencedszer, már csak tessék, lássék és akkor támadnak.
 

Kecske

Well-Known Member
2020. május 24.
211
1 092
93

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 496
113

2021-es felvétel


 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Annak volt értelme, hogy civileket késelnek meg békeidőben, autókat géppuskáznak az autópályán, stb? Ha a kedvenc gyros-osod a körúton kirakná a Hamasz zászlót -- nem küldenéd haza a p.ába? Amennyire rémlik, Izrael népességének kb 20%- a nem zsidó, és köszöni szépen - tud békében élni a zsidókkal. Ha valakinek az a deklarált életcélja hogy kiirtson családostul - nem tennél meg mindent hogy távol tartsd? Időről időre megpróbálkozik Izrael enyhíteni a konfliktust (nem az arabok két szép kék szeméért, hanem mert olcsóbb..), de ha nem megy másképp akkor erővel fogja megoldani. Most épp az arabok támadnak - tudják kinek mentek neki, tudják hogy ha nem nyernek akkor a családjukat udvariasan üvöltve megkérik hogy fáradjanak ki az utcára amíg az IDF utászok felrobbantják a házukat. Közép-Európában ez még nyilván nonszensz most - bár a Bataclan balhé óta egyre több ember kezdi megérteni hogy nem félresikerült szimpátia kell ide hanem erőt kell tudni mutatni. De ezt már ezen a fórumon leírták páran.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 881
91 445
113
Háborúhoz látjuk az elmult két évben, hogy milyen logisztika meg utánpótlás kell. Esélytelen, hogy a Hamasnak ennyi legyen, inkább a túszokért cserébe fognak dolgokat kérni, pl nehezebb lesz őket úgy bombázni is.
Ahogy @blogen írta Netanjahu semmit nem adhat a túszokért, sajnos ők már mind halottak. Max.a gyors szenvedésmentes halálban segíthet, ha tudja hol vannak. Ha adna bármit, akkor rendszeresek lennének a túszejtések.