• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
366
2 439
93
A mai világban a kiszámíthatatlan egyéni "akcióknak" nincs helye a veszélyességük miatt mert nem lehet akkor tudni és irányítani a végkifejletet.. ami akár a totális megsemmisülés is lehet.

Minden gondosan előre le van tervezve, de még így is előfordul h a konfliktus nem "jó?" irányba kezd el kifejlődni, nem hozza a kívánt eredményt.. Lassan ilyen lehet az ukrajnai helyzet is, váltani kellett, pedig azt szorgalmasan 1990 óta készítették elő.

Én más véleményen vagyok. A világ túl bonyolult, egy ideje mindenki már csak reagál.

Az amerikaiak gyakorlatilag kimerülnek a demokráciaexportban és annak következményeiben. Az oroszok és a kínaiak igazából elvannak magukban. Európa nem oszt, nem szoroz. Az arabok és az afrikaiak meg egymást ölték, mióta lejöttünk a fáról, ezt a hagyományt máig ápolják.

Átfogalmazom. Tervek vannak, de nincs túl sok közük a valósághoz.

Ami ténylegesen történik az végetelen mennyiségű madzag egyidejű, önös érdekek szerinti rángatása. Hogy a bábú ebből mit hoz ki, arról viszont senkinek sejtése sincs.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Akkor beszáll az USA is. Vajon kinek lesz inkább melege?

Egyébként sok minden lehet:

-tényleg benézték
-látták, hogy készülődik valami de nem hitték, hogy ekkorát fog szólni, azaz részben benézték.
-látták, hogy készülődik valami de hagyták kiteljesedni, attól nem félnek ugyanis, hogy elbuknak de mondjuk Netanjáhú karrierje rá is mehet (ugye komoly belső ellentétek vannak a zsidóknál is).

Egyénként én úgy látom, hogy soha nem volt ennyire megosztott a palesztinok mögött álló közel-keleti arab "hátország", mint most. Minden egykori komolyan vehető erő a megszűnés szélén tátongó roncs állam (Szíria, Libanon) vagy súlyos demográfiai-gazdasági válságban fetreng (Egyiptom, Irak, Jordánia). És azért Iránnak is lóg a bele, van ott is belső feszültség bőven...
Mert mit tudni irán belső feszéltségeiről? Vagy ez olyan tuti infó az euronewsról, mint Putyin rákja?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Én más véleményen vagyok. A világ túl bonyolult, egy ideje mindenki már csak reagál.

Az amerikaiak gyakorlatilag kimerülnek a demokráciaexportban és annak következményeiben. Az oroszok és a kínaiak igazából elvannak magukban. Európa nem oszt, nem szoroz. Az arabok és az afrikaiak meg egymást ölték, mióta lejöttünk a fáról, ezt a hagyományt máig ápolják.

Átfogalmazom. Tervek vannak, de nincs túl sok közük a valósághoz.

Ami ténylegesen történik az végetelen mennyiségű madzag egyidejű, önös érdekek szerinti rángatása. Hogy a bábú ebből mit hoz ki, arról viszont senkinek sejtése sincs.
Én is így gondolom. Hamasz szempontjából mikor kellene cselekedni, ha nem most.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Arafat vezetése alatt autonómiát "kiharcolta" viszonylagos jólétben élhettek a palesztínok még Izrael fő "szövetségesétől"(USA) segélyt kaptak.Lehet azon vitatkozni kinek van nagyobb "joga" arra a földre.De ezzel csak azt érik el hogy valószínűleg hatalmas véraldozattal fog "fizetni" a palesztín nél és semmi "fék" nem lessz az Izraeli haderőn.Ha nem lessz a 73-ashoz hasonló átfogó Arab támadás Izrael ellen akkor el fogják " taposni" a Hamaszt és az se fogja őket érdekelni akora most a "düh" az IDF-ben ha közben porig rombolák Gázát es milliók menekülnek el.
Egyet felejt el mindenki ! Azt , hogy a palesztinok Gázában hogyan élnek! Ugyanis Gáza a világ legnagyobb KONCENTRÁCIÓS TÁBORA ! Víz , villany, élelem, gyógyszer csak akkor van ha a zsidók kegyesek velük ! Tisztában vagyok a muszlim / arab / afrikai veszedelemel mint ahogy azzal is, hogy a zsidók mekkora szívességet tesznek nekünk Európaiaknak azzal , hogy feltartják a barbár hordát . Nincs jó válasz ebben a konfliktusban.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Szerintem az Orosz-ukrán balhé körül kell keresni a tettest.
Mert, hogy az USA-nak ez úgy hiányzott, mint erdőtűz a mókusnak, az biztos!
Lehet, hiszen ezzel megosztják az USA fókuszát.
De Izrael nemrég kikosarazta az USA-t a védelmi szerződéses ötletükkel és láss "csodát": máris áll a bál. (Mint az Oroszország-Örményország műsor esetén.)
Vannak itt többen, akiknek pont kapóra jöhet egy kis közel-keleti vihar. Vagy egy nagyobb vihar...
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
Török hírek:

A jelentések szerint a török hadsereg határon átnyúló hadműveletet indított az észak-iraki Metina dombjainál a PKK kurd erői ellen. erős harcok hallhatóak a helyiek számára a hegyekben.

A végén még Izraeli-Libanoni háború lesz?

"Izraeli küldött az ENSZ-hez: Izrael a libanoni kormányt tartja felelősnek a területéről indított támadásokért"
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 502
113
Szerintem meg ennyi évtized után egyszerűen képtelenség téglát rakni a palesztín rendszerbe.
Továbbá azt is bizonyára egy-egy családtagjuk halálán megtanulták, hogy elektroniaki és it eszközökön nem kommunikálnak, max dezinformációt.
Én úgy gondolom roppant nehéz lehet az izraeliek dolga. Nem lehet csak úgy egy fake háttértörténettel oda bedobni valakit.. És annak is minimális az esélye, hogy akik ilyenben benne vannak, megötlék n+1 családtagjukat, hogy pont úgy sokallnának be, hogy családtagjaikat kiírtóknak köpnének.
A nagytöbbségnek, aki szintén amióta az eszét tudja, a gyűlölettől fűtött, pedig csak elég annyit mondani, hogy ha eljön az ideje, akkor menni kell harcolni... és menni fognak, kérdés nélkül.
Most olyan jelentéseket ha olvasnak a moszad fejesei, hogy valami készül... hát szerintem ott nem volt izrael létrejötte óta olyan pillanat, amikor ne készült volna "valami".
Legalábbis én józan paraszti ésszel így gondolom.
Azért az ukrajnai utazásaiból már 45 évvel ezelőtt láttam, hogy van az a pénz amikor a saját, magyarországi rokonaikról jelentettek egyes magyar nemzetiségű Kárpátalján élő családtagok, amikor őket szerető rokonként vendégül látták.. Ennek a pénz illetve a hatóságok nyomásgyakorlása, állandó pressziója volt az oka..
Gondolom ezt a téglarendszert az izraeliek ha nehezebben is de ott is működtetni tudták.
Ukrajnában Kárpátalján bonyolította a helyzetet hogy a KGB-n kívűl az ott erős angolszász szolgálatok felé is ment egyidejűleg a jelentés, ők dollárban fizettek, és nem is csekély összeget az infóért.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Mert mit tudni irán belső feszéltségeiről? Vagy ez olyan tuti infó az euronewsról, mint Putyin rákja?

A legutóbbi országos zavargásnak volt vagy 500 halottja és 20.000 letartoztatottja. Amúgy meg csont szegények (magyar életszínvonal negyedén tengődnek).

Ez már szubjektív része, de van egy marék iráni (itt tanuló orvos) cimborám, ők is mesélnek eleget...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Azért az ukrajnai utazásaiból már 45 évvel ezelőtt láttam, hogy van az a pénz amikor a saját, magyarországi rokonaikról jelentettek egyes magyar nemzetiségű Kárpátalján élő családtagok, amikor őket szerető rokonként vendégül látták.. Ennek a pénz illetve a hatóságok nyomásgyakorlása, állandó pressziója volt az oka..
Gondolom ezt a téglarendszert az izraeliek ha nehezebben is de ott is működtetni tudták.
Ukrajnában Kárpátalján bonyolította a helyzetet hogy a KGB-n kívűl az ott erős angolszász szolgálatok felé is ment egyidejűleg a jelentés, ők dollárban fizettek, és nem is csekély összeget az infóért.
Na igen, ebben igazat is adok... de nagy különbség az az, hogy (palesztin szemszögből nézd) itt az ellenség az , aki évtizedek óta gyilkolta, kínozta, nyomorította meg a felmenőidet, testvéreidet és gyerekeidet. És szerintem Gázában ennyi vér után már nehéz lehet olyan palesztínt találni, akit ne vakítana el a színtiszta gyűlölet ezért. (nyilván az érem másik oldalán is ugyanez van, biztos nem könnyű megemészteni egy-egy családtag folyamatos elvesztését egy terrorcselekmény miatt).
Azért már úgy alaphangon szerintem a helyzeteket tekintve ez egy óriási különbség.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 290
113
Kb simán elmehetne illusztrációnak a végítélethez:

Az Al-Aqsa TV a 14-es izraeli csatornára hivatkozva: Alon Shvut és Mijdal Oz lövöldözéséről szóló jelentések.


USA is lök egyet a lavinán:
"Lindsey Graham amerikai szenátor szerint Iránnak „drágán kell fizetnie” a Hezbollahtól Izrael felé irányuló eszkalációért, és ebben az esetben az Egyesült Államoknak és Izraelnek „az iráni olajfinomítók és olajinfrastruktúra után kellene járnia”."
Felejtsük el ezeket a gci buta szenátorokat. Főleg ezt a vadbarmot! Értelmes mondat évek óta nem jött ki a száján, csak a felsőbbrendű, uszító baromságok.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 402
46 013
113

Erdogan ismertette álláspontját az izraeli konfliktussal kapcsolatban​

Erdogan felvázolta álláspontját az izraeli konfliktussal kapcsolatban: Palesztina államot az 1967-es határokon belül kell létrehozni.
„Egy független palesztin állam létrehozása az 1967-es határokon belül Kelet-Jeruzsálem fővárosával visszafordíthatatlan szükségszerűség, amelyet nem lehet tovább halogatni.”
Az 1967-es határok a hatnapos háború előtti határok. Akkor különösen Kelet-Jeruzsálem (az óváros és a fő szentélyek) és a Jordán folyó nyugati partja volt arab ellenőrzés alatt. Ezeket a területeket a háború alatt Izrael megszállta.
A határok kérdése pedig továbbra is az egyik fő buktató.
2020-ban például Trump egy békeprojektet mutatott be, amely magában foglalta egy palesztin állam létrehozását csökkentett határokon belül, anélkül, hogy ellenőrizné Kelet-Jeruzsálem nagy részét.
Izrael támogatta ezt a tervet. A palesztinok és az arab országok azonban határozottan visszautasították álláspontjukat megismételve – Palesztina csak a kelet-jeruzsálemi főváros 1967-es határain belül.
Источник: https://rusvesna.su/news/1696784313
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 897
35 680
113
❗️ Palesztin csoportok offenzívája északon: a 2023. október 7-8-i harcok krónikája.

Annak ellenére, hogy a palesztin frakciók látszólag "könnyedén" pusztítást végeznek izraeli területeken, elismeréssel adózhatunk nekik: ami történik, az egy teljes körű, több hadműveleti egység bevonásával zajló katonai művelet mintájába illeszkedik. És mindegyiknek megvan a maga feladata.

A Gázai övezet északi részén zajló offenzív művelet körvonalai csak a nap vége felé váltak világossá.

▪️ Október 7-én az Erez ellenőrzőpont elfoglalása után a palesztinok bevonultak a közeli Szderót városába. A fő cél a kormányzati és biztonsági épületek elfoglalása volt. A földig rombolt rendőrkapitányság képei bejárták a világot - a palesztinoknak sikerült elfoglalniuk az épületet és egy fegyverraktárt.

▪️ Miután egyfajta hadműveleti térbe törtek, a csoport nagy része észak felé, Ashkelon felé haladt az elfoglalt felszereléseken, anélkül, hogy nagy ellenállásba vagy akadályokba ütközött volna.

▪️ Mind magában Ashkelonban, mind pedig délre, Zikimben tengeri partraszállást hajtottak végre hajóval. Ezzel egy időben Ashkelonban siklóernyős leszállást hajtottak végre.

▪️ Annak érdekében, hogy csökkentsék az izraeliek képességét a parancsnokság és a kommunikáció megzavarására, valamint a pánik keltésére, csapást mértek a Rutenberg erőműre, amely a régiót táplálja.

Az október 7-i harcok hídfőállást hoztak létre Ashkelontól délre, az ott rendelkezésre álló csapatokat lekötötték a harcok. Sderotban a napi cél a fegyverek elfoglalása volt. A második napi cél az askeloni börtön, valamint a zikimi és karmijai katonai támaszpontok voltak.

▪️ A harcok egész október 8-án folytatódtak, az askeloni partraszálló erők látszólag feloszlottak a város utcáin, és részben megsemmisültek. A Zikim és Karmiya helyőrségeinek megtámadása után a palesztinok elérték Ashkelon keleti külvárosát, és megkezdték az izraeli lőállások és erődök visszaszorítását. Ezzel egyidejűleg megpróbáltak betörni a városi börtönbe, hogy társaikat kiszabadítsák.

▪️ A Hamász a nap közepén a rohamcsapatok váltásáról számolt be, friss egységek indítottak offenzívát az Erez ellenőrzőpontról a szomszédos településekre. A nap folyamán Netiv Ha-Asara és Yad Mordechai településekről jelentettek harcokat, amelyeket az előző napokban megkerültek.

▪️ Október 8-án estefelé a palesztin egységek délkeleti irányba mozdultak: Meflihimben harcok kezdődtek, és leszállást hajtottak végre Zurua településen, ahol szintén összecsapások törtek ki.

Később Ashkelon közelében, a 232-es főút környékén harcokról érkeztek jelentések. A jelek szerint palesztinok egy kisebb csoportja, akik első látásra kaotikusan mozognak, újabb mélyrepülésre indult.

❗️ A helyzetet súlyosbítja, hogy a palesztinok trófeás izraeli egyenruhákat, fegyvereket és járműveket használnak. Mind a palesztin, mind az izraeli média a káoszról és az izraeli hadsereg által elkövetett, nem szándékos gyilkosságok számának növekedéséről ír. A menekültek nem hajlandók megállni az ellenőrzőpontoknál, mert azt hiszik, hogy a Hamász állította meg őket, míg az IDF azt hiszi, hogy palesztin fegyveresek nem engedelmeskednek a parancsnak, és lövöldözik a potenciális "terroristákat".

#digest #térkép #Izrael #Palesztina
@rybar

 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Az elmúlt 2 nap csak megerősítette bennem azt, amit az ukrajnai háború kapcsán is leírtam párszor.
Innen nincs visszaút, ezt a szellemet már nem lehet visszagyömöszölni a palackba.

Olvasgatva a twittert,és más felületeken a kommenteket, magukból kivetkőzött emberállatok írnak vérnáci dumákat, amiken még Drakula maga is elpirulna. Ez a kondícionálás. A szabad, független sajtó, a szólásszabadság zálogai, amik nem lehetnek állami irányítás alatt, hanem pont fordítva, a ki tudja milyen agendát követő pénzemberek által tulajdonolt médiumoknak van joguk a kormányokat ellenőrizni, na azok gerjesztik ezt. És csak egy bizonyos irányba. Ha felcserélnéd a szereplőket, akkor azonnal lenne cenzúra és retorzió, mert nem mindegy ám, hogy milyen irányba kondícionálnak.

Amikor a bizonyos csoportok elleni állatias megnyilvánulások elfogadott normává válnak, ott már nincs visszaút. Ami 10-20-100 év alatt került kialakításra, patikamérlegen mérve a méreg minden cseppjét, azt nem lehet 1 csapásra visszacsinálni, ezért nem lesz, és nem is cél a béke, a társdalmi csoportok pacifikálása.

A nyugati közvélemény most ott tart, hogy az orosz az állat, ellene minden megengedett. Most itt egy másik műsor is, pontosan ugyanilyen forgatókönyvvel. Amikor az egyszeri amerikai családanya és a német kimért úriember vérben forgó szemekkel követeli mások totális megsemmisítését, és a szent sajtó- és véleményszabadságra hivatkozva, ennek nem egyszerűen teret engednek, hanem hagyják, hogy cunamiként lepje el a közösségi médiát, akkor az a jövőre nézve csak egyet jelenthet - totális globális háborút. Ideológiailag, politikailag és gazdaságilag ez már folyik, és már csak egy szikra kell, hogy az egész begyulladjon.

És ami a legnagyobb probléma, hogy az, aki hagyja, hogy átlagemberek tömegei ilyenekké váljanak, az szándékosan erre törekszik.

:(

Grönland? Szibéria közepe? Patagónia? Az amazonas mélye? Új Zéland? Óceánia? Hova menjen az, aki menekülne ettől?
8 milliárd ember nem tud elvonulni a világ elől.
És mi garantálja, hogy ott nem ér utol ez a rohadás? Mint az Őrület határánban Witt közlegényt, aki a háború elől a Salamon-szigetek egyik törzséhez menekült a gondtalan, békés idill reményében, hogy aztán a Guadalcanal-i ütközet előtt megtalálják és visszarántsák a valóságba.


UI: a legelképesztőbb az, hogy a legvéresszájúbb megnyilávnulók abszolút nincsenek képben sem a konfliktusok gyökerével, sem a történésekkel kapcsolatban, és ha valaki rámutat az érme mindkét oldalára, az hazudik, aki felvételt, képet, idézetet is berak, az hamisítvány, és itt igenis a jó és a gonosz harcol egymással, akárcsak ukrajnában és mindenhol a világon. A jó bármit megtehet, a gonosz ellen pedig bármi megengedett.
Ebből is látszik, hogy a média, a tömegmanipuláció, a propaganda a legerősebb fegyver, nem a HIMARS meg az F35. Ebben pedig ugyan a nyugat nyerésre áll, de vajon meddig lehet állatnak, alsóbb rendűnek tekinteni, kizsákmányolni a másik 7 milliárd embert?

Meddig lehet kertre és dzsungelre felosztani a világot és kertészt játszani?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Kb simán elmehetne illusztrációnak a végítélethez:

Az Al-Aqsa TV a 14-es izraeli csatornára hivatkozva: Alon Shvut és Mijdal Oz lövöldözéséről szóló jelentések.


USA is lök egyet a lavinán:
"Lindsey Graham amerikai szenátor szerint Iránnak „drágán kell fizetnie” a Hezbollahtól Izrael felé irányuló eszkalációért, és ebben az esetben az Egyesült Államoknak és Izraelnek „az iráni olajfinomítók és olajinfrastruktúra után kellene járnia”."
Na ha eddig nem volt szar a globális gazdasági palacsintába, hát ezután lesz.
Nem mellékesen, ha az USA beleáll ebbe, akkor Ukrajna bukta.
Még csak az hiányzik, hogy távol keleten is történjen valami (É-Korea, Kína) akkor nézheti magát, mert, hogy egyedül ezeket a háborúkat nem tudja megvívni, az több mint biztos. A szövikre, pont, hogy nem számíthat, mert azok népei nem meghalni akarnak, hanem bulikázni, na meg a NATO sem kötelez semmire egy ilyen helyzetben. S ha ige, akkor tömeges kilépés lesz. Addig tolták ezt a Wokedolgot a libsi idióták nyugatin, hogy nem lesz aki értük harcoljon.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 402
46 013
113
Tel-Avivba érkezett Jordániából az amerikai légierő első C-17A Globemaster III katonai szállító repülőgépe, amely amerikai fegyvereket szállít Izraelnek.
A Washington Post szerint Izrael Tamir rakétaelhárító rakétákat kért az Egyesült Államoktól az Iron Dome légvédelmi rendszerhez, modern precíziós bombákat és egyéb lőszereket, valamint online információkat a Hezbollah libanoni tevékenységéről.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
A legutóbbi országos zavargásnak volt vagy 500 halottja és 20.000 letartoztatottja. Amúgy meg csont szegények (magyar életszínvonal negyedén tengődnek).

Ez már szubjektív része, de van egy marék iráni (itt tanuló orvos) cimborám, ők is mesélnek eleget...
én még magyarországon is tudnék szerezni ilyen riportalanyokat. Sőt olyan vállalkozók százait is előtudnám húzni, akik a mélyszegénységben tengődnek, a rendőrállam folyamatosan vegzálja és nem hagyja élni őket. Mondjuk most cipruson nyomorognak valami 5 csillagos szállodában, de ilyenekből ezreket találnál.
De mondok valamit.. franciaországi zavargásoknak szerintem össze kéne számolni a sebesültjeit az elmúlt 1-2 évben... valami jó agitprop oldalt megkérni, hogy a szokásos fos színvonalon tálalják ezt. És akkor kiderülne, hogy franciaországi tüntetésekhez képest az az 500 halot és 20.000 letartóztatott egy nagy nulla...
Én értem amit írsz.. de sok múlik a tálaláson.
Képzeld csak azt, hogy mondjuk ha iránban történt volna a Brejvikes eset , 77 halottal, azt hogy tálalná a hazai média.
Eleve iráni hírek is vicc kategóriák.. túltolják a kretént nagyon durván, szokásos klisékkel dolgozik velük kapcsán a média, mint észak korea esetén is.

Szóval én a rendszer stabilitását azért nem a hírek és az egyéni beszámolók alapján ítélném meg.. erősen fenntartásokkal kezelném, még akkor is ha teljesen őszintén adja elő spanod.. a cukrász vállalkozó ismerősöm is teljesen őszintén adja elő, hogy a diktatúra által kivetett cukoradó számára szörnyű és nem éri meg csinálni, miközben kihozta az új porschet a szalonból.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Tel-Avivba érkezett Jordániából az amerikai légierő első C-17A Globemaster III katonai szállító repülőgépe, amely amerikai fegyvereket szállít Izraelnek.
A Washington Post szerint Izrael Tamir rakétaelhárító rakétákat kért az Egyesült Államoktól az Iron Dome légvédelmi rendszerhez, modern precíziós bombákat és egyéb lőszereket, valamint online információkat a Hezbollah libanoni tevékenységéről.
Egy nap alatt kifogytak a fegyverből és a lőszerből? Mindezt saját hadiiparral és folyamatosan fullra járatott fegyvergyártással? Akkor a bolygón az egyetlen ország, ami meg tud vívni egy háborút saját erőből az Oroszország?