• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Holnap rákeresek a szír topikban. Egyébként a végén a logó mintha az ISIS é lenne.
Kísértetiesen tökugyanolyan alagutakból mászkálnak elő a teljes videóban, mint a hamászosok. A szír konfliktust nem igazán követtem, szóval ha megtalálod, azt megköszönöm.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 556
79 718
113
Arra nem gondoltál, hogy az 1500-2000 már halott, de a 230 fő még talán él. A halottakat már csak eltemetni lehet, az élőket pedig meg lehet menteni! Érted, ugye, a kettő közötti különbséget?
Elhiszed, hogy minden túsz él? Mert ha kiderül, hogy nem az nagyon nagy baj a Hamasznak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 556
79 718
113
Lehet ennél nagyobb baj a Hamásznak? Mi történik majd, megtámadja őket Izrael? Esetleg lebombázza Gázát?
Igen, elveszti minden alkupozícióját a világ szemében. Ha ők nem képesek 230 túszt felmutatni, akkor az azt jelenti, hogy ölik a túszokat. Mondhatnak bármit, senkit nem fog érdekelni, mert ölik a túszokat.
A Hamasz rémálma az, hogy Izrael azt mondja, hogy Hétfőn ott lesz az egyik határátkelőnél a 6500 palesztin, hozzátok a 230 zsidót.
Nem tudom, mi a muallam, de Egyiptom igen, az valoban legalabb 3000 eves, de inkabb 5000 ti. Menes egyesitette eloszor a birodalmat i.e. 3100 korul, ahonnan a korai dinasztikus kort szamolni szokas.

Ehhez kepest a Kingdom of Israel osszevissza valami szaz evig letezett, azt is i.e. 1000 korul, vagy ketezer evvel kesobb, es pikk-pakk ment a levesbe, mert eletkeptelen volt hosszu tavon.
Megint a hülyeség. Egyiptomban arabok élnek, nem ős egyiptomiak. A néven kívül nulla köze van a két államnak egymáshoz, de legalább a név valid szemben a palesztinnel. Hisz az a terület amit ma Palesztínának szeretnél tulajdonítani nem létezett úgy ahogy te azt be akarod mesélni. Olyan volt, hogy fönícia ahol a föníciaiak (magyarul filiszteusok) éltek, de nekik nulla közük volt a mai palesztinokhoz. Maga palesztina egy római találmány amivel a zsidókat büntették a második vagy harmadik lázadásuk után. Hisz addig Júdea provincia volt a terület neve, és ezt változtatták meg Palestina (ez rómaiul a főnícia) provinciára.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 618
8 191
113
Igen, elveszti minden alkupozícióját a világ szemében. Ha ők nem képesek 230 túszt felmutatni, akkor az azt jelenti, hogy ölik a túszokat. Mondhatnak bármit, senkit nem fog érdekelni, mert ölik a túszokat.
A Hamasz rémálma az, hogy Izrael azt mondja, hogy Hétfőn ott lesz az egyik határátkelőnél a 6500 palesztin, hozzátok a 230 zsidót.

Megint a hülyeség. Egyiptomban arabok élnek, nem ős egyiptomiak.
Komolyan, @dudi ne eroltesd mar ezt, mert olyan segg vagy a tortenelemhez, hogy azt kinos meg olvasni is, baszki...

Egyiptomban szamos genetikai study bizonyitotta, hogy egyertelmu a genetikai rokonsag a mai napig a Nilus-kornyeki okori egyiptomi lakossaggal.
Emellett ugye kulturalisan egyiptominak tekintik magukat elsosorban, es nem arabnak, az csak masodlagos, es alapvetoen kulturalis kotelek.

Hulyesegeket terjesztesz itt a forumon, es most mar kezd qrva idegesito lenni.
Pls, hagyd abba.

A néven kívül nulla köze van a két államnak egymáshoz,
Dehogyis, legalabb ne tegyel mar ilyen teljesen egyertelmuen hazug allitasokat.

Mint azt szamtalan modon bizonyitottak, ennek az ellenkezoje igaz: https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_history_of_Egypt

Emellett arab es egyiptomi "egyutt el" a mai napig; konkretan az arab az iszlam elterjedesevel alakult ki, sokkal kesobb, raadasul mai napig nem egyseges, meg a nyelv sem.

(Az hagyjan, de emlekszel arra az okorsegre, amit tegnap deklaraltal a nemzeti ontudatrol? Hogy az csak azon mulik, ki minek deklaralja magat? Most akkor sajat magadat nullazod le? Vagy ez eppen ugy alakul, ahogyan eppen a hulyeseged kivanja? :D)


Hogy szamodra is vilagosan cafoljam ezt a hulyeseget: pont az ellenkezojet bizonyitja minden genetikai study, amit az elmult 20-30 evben csinaltak - hogy szamodra is ertheto legyen, itt egy kep:

Genetic_distances_between_ancient_Egyptians_and_modern_populations.png


Azaz a mai Egyiptom teruleten a legminimalisabb avagy nulla a genetikai tavolsag a mostani es az okori egyiptomi lakossag kozott.

Roviden: muveletlen hulyesegeket terjesztesz.

de legalább a név valid szemben a palesztinnel. Hisz az a terület amit ma Palesztínának szeretnél tulajdonítani nem létezett úgy ahogy te azt be akarod mesélni.
Nem eleg, hogy muveletlen vagy, de meg nagyhangu is... Palestine elso emlitese pont az egyiptomiaknal bukkant fel, jo 100-200 evvel a zsido kiralysag letrejotte elott. Tessek, muvelodj: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_name_Palestine

Olyan volt, hogy fönícia ahol a föníciaiak (magyarul filiszteusok) éltek, de nekik nulla közük volt a mai palesztinokhoz.
Es Palesztinanak sem hivtak, persze. Te mar csak tudod. PPont ugy, miint az egyiptomiakat, akikrol az ellenkezojet allitod a tudomanyos kutatasok eredmenyeinek. :D
Azaz az egesz tudomanyos vilag hulye, csak te meg a cionista haverjaid tudjatok jol. :D :D

(Akik persze, lefogadom, mind askenazi zsidok, azaz zero kozuk nincs meg a mai kozel-keleti szabrakhoz, sem a mizrahi vagy szefard zsidokhoz, es vegkepp a vilagon semmi a ketezer evvel ezelotti zsidokhoz, de nem baj, magyarazd meg, mert szorakoztato ez a teljesen fogalmatlan es logikatlan okfejtesed. :cool: )

Maga palesztina egy római találmány amivel a zsidókat büntették a második vagy harmadik lázadásuk után. Hisz addig Júdea provincia volt a terület neve, és ezt változtatták meg Palestina (ez rómaiul a főnícia) provinciára.

FYI en latin szakos voltam gimiben; ezert a sok zoldsegert mar erettsegiig sem jutottal volna el, mert kivagtak volna, mint a macskat, valamikor 2-3. ev kornyeken (a latin tanar szolt volna a toritanarnak, hogy csinaljon veled valamit, mert hulyesegeket terjesztesz).

Jajj látom megint előkerült a genetikai faszság.
Hat, sejtem, hogy idegesito... cafolja a primitiv cionista propagandat. :cool: A kerdesem csak az lenne, hogy askenaziak-e azok, akiktol hallottad a szoveged eredetijet...? :p
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 618
8 191
113
Abbahagyhatnátok már azt a divatos nyafogást a civil áldozatok miatt. A hamasz civilek százait gyilkolta le szándékosan, előre tervezve. Akkor nem picsorogtatok. Ami most van az csak reakció arra.
Ha nem ertesz valamit, kerdezz inkabb - ti. ugyanugy undoritonak tartjuk, csak a Hamas egy terrorszervezet, mig az IDF, legalabbis elvileg, nem az. (Bar ketsegtelenul a Stern, Irgun es a Haganah tomeggyilkos zsido terrorszervezetek tagjaibol alakult anno.)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Egy gázai bulvár....
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Belügy
Ez biza nem ISIS felvétel...
A helyzet
A Hezbollah melegít
Algéria beszáll?
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
A mai Egylptomban élő araboknak semmi köze a piramisépítő néphez!
Kb. ahogy Kleopátrának, aki pl. görög (!) származású volt.

Annyira távol vannak tőlük, mint az iraki kecskepásztoroknak a sumérokhoz :)

Számomra egy konfliktus csak a gyermekekig tart! Ha pedig eléri a kiskorú gyermekeket KÖZVETLENÜL (nem a szüleiken át) az már egy pokolra való aljasság.
Itt mindkét fél tudatosan egy gyermekgyilkos társaság.
Semmilyen állásfoglalást nem szabad tenni egyik fél felé sem...itt nincs történelmi "tyúk vagy a tojás" keresés és igazolás a gyilkolásra.