Állítólag már a csöves légvédelem is dolgozik,igaz lehet?
Ennyire kifogytak?
...csak most jöttek rá, hogy a "DIY"-rakéták százai ellen elég csöves védelem.
Csalódtam bennük! gyorsabban szoktak reagálni!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Állítólag már a csöves légvédelem is dolgozik,igaz lehet?
Ennyire kifogytak?
Nem rég olvastam. Irodalmilag elég nagy csalódás volt.Ha elolvasod Az Elsodort falu c. regényt
Állítólag a Vulcan-ok dolgoznak.A Vulcan-on kívül milyen csöves C-RAM-juk van?
Pedig nem rossz regény. Nyilván nem olyan pörgős mint a mai elvárás, de na. Roppant fontos regény. Tamási Áron jobban tetszik? Vagy Nyírő József?Nem rég olvastam. Irodalmilag elég nagy csalódás volt.
Ez kicsoda, ez a feleszu? Parszaz dollar, hooogyne... sot, megveszik a sarki boltban, nem?
Nem a pörgőssége nem tetszett elsősorban; befejezetlennek érződik. Össze van csapva a vége. Újat nem mondott, még talán a maga korszakában sem.Pedig nem rossz regény. Nyilván nem olyan pörgős mint a mai elvárás, de na. Roppant fontos regény. Tamási Áron jobban tetszik? Vagy Nyírő József?
Egyébként annyit még hozzátennék, hogy alapvetően harmadik utas/népirókat szoktam olvasni, csak nem feltétlen az irodalmi jellegű műveiket. Szabó Dezsőnek is az esszéírásai jobban tetszettek, pl. a füzet sorozata.Nem a pörgőssége nem tetszett elsősorban; befejezetlennek érződik. Össze van csapva a vége. Újat nem mondott, még talán a maga korszakában sem.
Tamási az Ábel trilógia az jó volt, de pl. a Szűzmáriás királyfi nem nagyon jött be; Nyírőtől meg egy könyvem van, de az se volt olyan maradandó.
Nekem is szöget ütött a fejemben, hogy egy Tel-Avivot célbavevő rakéta már csak nem cukorból van. Az pedig onnantól már nem a pár 100 dollár kategória (20 évvel ezelőtti becslés) . Az izraeli blokád miatt csak csempészalagutakon keresztül mehet, ami hihetetlenül megdrágítja az árát. Na meg a robbanószer, ezt Egyiptomon keresztül becsempészni se könnyű mutatvány. Több ezer dollár ha nem 10.000 egy ilyen költsége Iránnak vagy az oroszoknak, hogy saját országukból eljuttassák a csempészalagutakon keresztül Palesztinában. Ezt a költséget valakinek állnia kell.Ez kicsoda, ez a feleszu? Parszaz dollar, hooogyne... sot, megveszik a sarki boltban, nem?
Birom, amikor ilyen felkegyelmuek osztjak az eszt... vagy ez is megint egy volt besugo, mint a Nogradi meg a Foldi, direkt dezinformal most is?
Valami mintha rémlene hogy van 40 darabos konténer is.1 konténer 20 rakéta azthiszem
Nógrádi biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár, Földi pedig az Információs Hivatal műveleti igazgatója volt, ezért valószínüleg többet értenek a témához, mint te, de az is lehet, hogy te ehhez is jobban értesz.Ez kicsoda, ez a feleszu? Parszaz dollar, hooogyne... sot, megveszik a sarki boltban, nem?
Birom, amikor ilyen felkegyelmuek osztjak az eszt... vagy ez is megint egy volt besugo, mint a Nogradi meg a Foldi, direkt dezinformal most is?
A biztonságpolitikai szakértő olyan komoly foglalkozás mint a személyi edző. Míg az előbbi a dologtalan nyugdíjasok között népszerű, az utóbbi a földbuta huszonévesek próbálkozása.Nógrádi biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár, Földi pedig az Információs Hivatal műveleti igazgatója volt, ezért valószínüleg többet értenek a témához, mint te, de az is lehet, hogy te ehhez is jobban értesz.
A biztonsagi szakerto egy olyan szakma, ahol mesz tv-rol, tv-re es azt beszelsz ami az adot csatorna politikai nezeteivel egyezik.Nógrádi biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár, Földi pedig az Információs Hivatal műveleti igazgatója volt, ezért valószínüleg többet értenek a témához, mint te, de az is lehet, hogy te ehhez is jobban értesz.
nem.Állítólag már a csöves légvédelem is dolgozik,igaz lehet?
na ennyit földi hozzáértéséről. amik ott vannak a képen.. hogy is mondjam mint a panzerfaust a zATGM családfán. be van ugyan még tárolva, de ennél már komolyabb cuccoakt használnak most, otti is fejlődött az ipar, és gyártják az iráni liszenszet ezerrel, de így is max 2-2500 dollár darabja annak amik most közelre +-Lod, Ashkelon ettv mennek nagy számban.Ez kicsoda, ez a feleszu? Parszaz dollar, hooogyne... sot, megveszik a sarki boltban, nem?
Nem akarok ebbe belemenni, mert nem ide tartozik, de ahogy ketten is ramutattak mar, vaskos hulyesegeket irt az a pali. Egyreszt nem azokat lovik mar, masreszt mar a material cost is biztosan tobb, harmadreszt tenylrg naromi draga alagutakat asni meg csempeszni. Nem tudom, nem direkt dezinformal-e...?Nógrádi biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár, Földi pedig az Információs Hivatal műveleti igazgatója volt, ezért valószínüleg többet értenek a témához, mint te, de az is lehet, hogy te ehhez is jobban értesz.
Hirtelen ugy olvastam igy reggel, hogy "harmadik utas nepirtokat szoktam olvasni", hirtelen visszajott a reggeli kave...Egyébként annyit még hozzátennék, hogy alapvetően harmadik utas/népirókat szoktam olvasni, csak nem feltétlen az irodalmi jellegű műveiket. Szabó Dezsőnek is az esszéírásai jobban tetszettek, pl. a füzet sorozata.