Leírtam, hogy miért teljes baromság amit írsz. Ha nem érted az nem az én problémám. A cigányság mindenhol feladja a maga nyelvét és asszimilálódik. A horvátok viszont pl nem ilyenek, hogy a németen kívűl mondjak egy példát. Szomszédom is horvát iskolába járatja a gyerekét, mindent az anyanyelvükön oktatnak és az anyanyelvükön is érettségiznek. Velük olyan cirka 900 évig éltünk egy országba és máig őrzik az identitásuk. Elképesztő mi? Már a kiindulási pontod is hibás, persze számodra kényelmes ezt megértem. A 2,5 millió cigány megállapítása szemrevételezéssel meg egyenesen beteg, a kultúráról való elmélkedéssel együtt. Nem hiszem, hogy bárki megijedt attól valakik feladják az identitásuk attól hogy ukrán népzenét hallgat a kissebség. Amit ti ukránok csinálni akartok azt úgy hívják erőszakos asszimiláció. Lehet ezt ítt megideologizálni a magas ukrán kultúrával meg cigányozással csak hülyeség. Nyilvánvalóan mi ez ellen tiltakozunk. Tanuljanak meg ukránul az iskolában az fontos. Ezt ők is szeretnék egyébként. A megoldás erős ukrán nyelvoktatás a magyar iskolában, nem pedig az hogy senki nem beszélhet magyaraul… még a boltban sem. Tudod nálunk van az a mondás a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát. Ez rád is igaz. Lehet itt ideologizálni a kultúráról miközben a cél az erőszakos asszimiláció. Azért nem csoda ha az embernek a fasizmus sejlik fel ilyen kijelentések után… Mikor megírtad hogy szemrevételezéses mintavétellel megállapítottad nálunk 2,5 millió cigány él döntöttem el hogy mész ignore-ba… azt nem tudod hány darab magyar tarka él az országba véletlen?
"A megoldás erős ukrán nyelvoktatás a magyar iskolában, nem pedig az hogy senki nem beszélhet magyaraul"
No mármost ez a legerősebb mondat félre vezetés kapcsán amit ír úgyhogy most csak erre válaszolok.
Oktassák mondjuk a eus országokban mindenhol a államnyelvet idegen nyelvként ha akarják.
Itt ugyanis az a helyzet hogy ez ahogyan valaki itt pár hózzászólással fentebb írta talán arcas hogy a ilyennek a hatékonysága 0hoz közelít.
Bemagoltat ezt azt a gyerekek meg a tanárok számára ez az a tárgy amit lehet kamuból oktatni meg ha valami órát le kell helyettesíteni akkor majd e helyett mert ezt úgyse veszi senki komolyan.
Ez a egyszerű összetett mondata első felére.
A másik senki nem beszélhet magyarul ez netto hazugság.
Hiszen nincs tiltva a magyar nyelv értelme se lenne.
Ismétlem a ottaniaknak az a érdeke hogy tudja használja a anyanyelvét de egy normális szinten tanulja meg a államnyelvet is!
Ennek a módja figyelemmel a gyerekek túlterheltségére arra ami arcas írt meg mint amit én is nem lehet az hogy heti 1-2 órában idegen nyelvként oktatják a államnyelvet.
Az erőszakosságról meg annyit hogy akkor magyarországon is erőszakos a iskola rendszer mert
TANKÖTELEZETTSÉG VAN.
Tehát nem a szülő meg a 7 éves gyerek dönti el hogy akar e iskolába járni és hogy ott mit tanuljon!!
Erre ön mondhatná hogy dehát a állam erőszakot tesz a szülőn meg a gyereken mert kötelező pl. írni olvasni számolni megtanulni és ez stressz a gyereknek.
És jujj ne mert erőszak + stressz + a szülő se hűtlenkedhet annyit amennyit akar mert néha a gyerek tanulmányaival is kell foglalkozni...
Vannak helyzetek amikor ez a kötelezővé teszik című dolog nem kívánság műsor.
Még se lázad ellene senki.
Pl. kresz kötelező jogszabály, vagy az hogy nincs olyan magyarba se hogy leveszi a boltban a 0% áfás élelmiszert /vannak kevesebb %úak is/ és ott mellette ugyanaz a 27% áfával növelt áron mert erőszakosan kötelező bizony a 27% azonos árúcsoportra.
Itt az van amit írtam.
Budapesten nem volt kurmányváltás régen, belpolitikai verseny nincs élesben így elkezdtek expanzióval foglalkozni.