Nem hülye ő sem,ha oda szeretné csábítani a poszt szu országokat,kell az ajándék.Dolfi mit csinált?Ha jól emlékszem,nemrég a küszöbön állt a Lengyel-Orosz kiegyezés,erre pont a reptér előtt lepottyant a delegációt szállító gép,és a fél Lengyel kormány odaveszett,kinek lehetett érdeke?
Egy ilyen szintű delegáció nem udvariaskodni ment volna oda,valaki(k) nagyon nem akarták,hogy elrendezzék a dolgaikat a Lengyelek,az Oroszokkal.
Lehet találgatni,ki,és miért nem akarta....
A szovjet felszabadításból reflex szerűen kifelejti mindenki,hogy konkrétan hadban,háborúban álltunk velük szemben,a Lengyelek is,meg fél/egész közép Európa,javítsatok ki,de ha egy engem megtámadó,elfoglaló országba behatolok katonailag,akkor én nem felszabadítom őket,hanem elfoglalom,nem?
Szerintem alul értékeled Oroszország politikai,katonai,gardasági súlyát,itt,kelet Európában simán érvényesíthetné az akaratát,senki sem tenne érdemben ellene,lásd Ukrajna.Mégis ki fogna értünk/kelet Európáért fegyvert nyugatról,az Oroszok ellen?
Nem volt az trollkodás,sanszos,hogy ő is unja már a kettős mércét,naponta találják meg ezzel,azzal,gondolom akkor úgy van vele,hogy jó,de akkor ti is(nyugat/nato/usa) is sepregessetek a ház körül,mert lenne mit.
Amit leírtál az történelem, amit viszont notaricon írt le az az a helyzet, hogy egy hibás bosszúvágytól vezérelt békediktátumnak köszönhetően a nagyhatalmak mindig képesek érzelmileg hatni ránk, amikor ezt a témát felhozzák. Az oroszok is ugyanazt a témát pedzegetik, mint anno a németek, mert tudják nagyon jól, hogy ebben a kérdésben nem maradunk, nem maradhatunk semlegesek.