Azért ne feledjük el hogy németország elismerte koszovót. Ha usa ki is hatralna a németeknek stratégiai pont.
Bizonyám. Németország vastagon benne volt Jugoszlávia és Szerbia szétdarabolásában.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért ne feledjük el hogy németország elismerte koszovót. Ha usa ki is hatralna a németeknek stratégiai pont.
És mit fognak tenni? Német katonákat küldenek Szerbiába harcolni?Azért ne feledjük el hogy németország elismerte koszovót. Ha usa ki is hatralna a németeknek stratégiai pont.
Wow, hát erre tényleg alaposan rákészültek (és biztos tudott erről előre Vucic is)
Beküldi-e Szerbia a hadsereget Koszovóba?
"Ha szerbeket ölnek, igen. És nem csak a hadsereget. Mind megyünk. Én megyek elől."
Tomislav Nikolić, szerbia elnöke
Beküldi-e Szerbia a hadsereget Koszovóba?
"Ha szerbeket ölnek, igen. És nem csak a hadsereget. Mind megyünk. Én megyek elől."
Tomislav Nikolić, szerbia elnöke
Ez itt a lényeg. A saját érdekeinket kell nézzük, és ahhoz ragaszkodni, nem elkötelezett egyik oldali pincsiként, hanem ahogy nekünk jó, így van! Jelenleg az a realitás, hogy próbálunk mindenkivel előnyösen üzletelni, és senki naggyal sem nagyon összeugrani. Aki hozzánk hasonló kis-gyenge állam akármelyik erős nagyhatalomnak keménykedik, az durván rá fog faragni...Elnézést én itt se érzelmek alapján írók ahogy orosz vagy usa kapcsán se.
Nem azért írom hogy nem lessz háború mert szimpatizalok vagy unszinpatizalok valamelyik féllel.
Egyébként nekünk a jelenlegi helyzet is jó és egy háború is jó lenne ahogy a béke is. Csak más más politikával...
Se orosz se usa se unio se muzulmán se zsidó se más fán nem vagyok. Engem egyedül a magyar érdekek érdekelnek. És az egyszer az egyik majd a másik majd a harmadik oldalon van. Ez van. Fellolem elfoglalhatja kína a szigeteket ha ezzel párhuzamosan fejleszti hazánkat felollem epitgetheti izrael a telepít ha nem a mi pénzükből teszi hanem befektet nallunk cserébe... kupeces hozzáállás valóban. De jelenleg túl kicsik szegények és jelentéktelennek vagyunk a büszkén elvek mellett kialni... elsőnek ki kell használni mindent mi hasznot hoz majd ha ezt épp elégszer megcsinaltuk megerosodtunk és van sulyunk legalább európai szintén (előbb nem) lehet érzelmek és elvek alapján dönteni. Addig meg erősödni kell és túlélni ha az azon mullik hogy elvtelen szavazatok történnek bizonyos szervezetekben hát istenem. Ha hazai pályán lehetnek elvtelen politikusaink idegenbe nem akkora bűn...
Én ezt preferalom eladni a szavazataikat elismerni aki fizet befektet nem aki ellen befektetnek és perelni perelni mindent amivel kárt okoztak nekünk...
Kérdés. Miből gondolják, hogy egy újabb háború esetén a NATO nem tenne semmit? Persze sok mindentől függ, de ha a NATO megtette egyszer meg fogja tenni mégegyszer és szerintem ez nem függvénye annak, hogy most Trump az elnök, vagy, hogy Oroszországgal jó a viszony.
Nem gondolják, hogy a NATO nem tenne semmit. De a NATO már így is háborúba megy Oroszo. ellen, nincs mire várniuk.
Oroszország és Szerbia nagyobb eséllyel nyerik meg a háborút, ha megosztják a NATO figyelmét a Baltikum és a Balkán között.
Most ugye az USA felsorakozott Lengyelországnál és a Baltikumban Oroszo. ellen, ezért teljesen logikus lépés orosz részről, ha a Balkánon robbantanak ki konfliktust a szerbek segítségével, hogy a NATO-t az erők átcsoportosítására kényszerítsék.
Szerbia részéről pedig szintén nincs mire várni, mivel Montenegro-t a NATO pont idén, 2017-ben tervezi tagnak felvenni, ez már utolsó csepp a pohárban a szerbeknek és Oroszországnak is.
Magyarország számára pedig egy szerb-albán háború Koszovóban, ill. a boszniai Szerb Köztársaság függetlenedése a következő veszélyeket rejti magában:
innen, Mo.-ról támadná bosszúból az USA/NATO Szerbiát. Ennek következtében Szerbia Magyarországnak is hadat üzenne, amely Románia számára is kedvező alkalom lenne arra, hogy ők is megtámadjanak minket (a Tiszántúlért).
Úgyhogy Magyarország vezetése most nagyon okos kell legyen, hogy ne keveredjünk a NATO miatt háborúba a szerbekkel (és az őket támogató Oroszországgal).
Kérdés. Miből gondolják, hogy egy újabb háború esetén a NATO nem tenne semmit? Persze sok mindentől függ, de ha a NATO megtette egyszer meg fogja tenni mégegyszer és szerintem ez nem függvénye annak, hogy most Trump az elnök, vagy, hogy Oroszországgal jó a viszony.
És Románia azok után, hogy NATO tag lett és engedte, hogy az USA rakéta rendszert építsen ki az országa területén egyszer csak gondol egyet és kilép a NATO-ból és hadat üzen neki? Ez nekem nem tűnik reálisnak.