(
)
Tehát valahogy úgy érzik a lengyelek
-2 vh győztek,
- (utána) megszállták őket, és helytartókat ültettek a nyakukra
- A nyugat (hidegháború)-a fenti helytartók és megszállók eleln küzdött, a lengyel NÉP támogatta őket
- Helytartó, megszálló vesztett, ők a lengyelek győztek-tehát ők szövetségeseikkel a győztesek táborába tartoznak?
(jól raktam össze?)[/QUOTE]
Én teljesen megértem, hogy a Lengyelek a győztesekhez számolják magukat, akik nyugatra menekültek Lengyelország megszállása után (akár a hadiflotta, akár a Magyarországon át kijutottak) utána a Németek ellen harcoltak El Alamein-től a Market Gardenig. (Pl.: a Bismarc ellen küldött romboló flottila legkisebb tagja is Lengyel volt, de a legközelebb merészkedett a Német óriáshoz és a kis ágyúival ingerelte). Akik meg Orosz fogságba kerültek amikor a Szovjetúnió lerohanta kelet Lengyelországot, azokból meg ott csináltak a Németek ellen hadosztályokat (lásd: 4 páncélos + a kutya). Otthon meg megalakult a honi hadsereg, aminek több százezer tagja volt és ők is fegyverrel harcoltak Hitler ellen (pl.: varsói felkelés).
A Lengyelek tehát érthetők, de a Cseszlovákok már nem annyira. Csehországot még 38-ban az Angolok és a Franciák odaadták Hitlernek, és sok százezer Szudéta Német harcolt a Német hadseregben (meg is lett érte a kitelepítésük), míg Szlovákia meg Német csatlósként első naptól benne volt a Barbarossában.
Benes előbb az Angolok seggét szagolgatta, majd miután kiábrándult átruccant Moszkvába, pár hónappal a háború vége előtt meg kitört egy Szlovák "antifasiszta felkelés", ami igazán se nem osztott, se nem szorzott, ezért ők is azt mondják, hogy a győztesek oldalán voltak (bár én még azt is vitatnám, hogy a győztesek oldalán fejezték be).
Természetesen a Románok is a győztesek oldalán végeztek, de ezt már sokszor kitárgyaltuk, gondolom ha a Román válogatott a Real Madrid ellen focizna, akkor 22 ember lőné a gólokat az üres Román kapuba.
Tehát a Lengyelek valóban mindent megtettek, és így jogosan vettek részt a háború utáni győzelmi parádékon.