Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Újra kellene népszavaztatni az egész SZU területét. Ha kell 100 új államot létrehozni mint 15 elnyomó rendszert. Nyugati megfigyelőkkel akik felismerik a befolyásolási kísérleteket.
1996-ban Lukasenko ötlete volt, úgy gondolta az alkoholista és gyenge Jelcin helyett ő lesz az államszövetség-Oroszországé is- elnöke. Csak közben Jelcint Putyin váltotta és a másodhegedüs szerep már nem volt az ínyére.
De szerintem is a legjobb megoldás az egyesülés lenne, mivel Belorusszia csak egy mesterséges tákolmány, amit Sztálin hozott létre.
Nem tudom miért hiszitek azt, hogy a liberális demokrácia jó lenne az egész emberiség számára. Az elmúlt évtizedekben megkísérelt demokráciaexport az arab-iszlám világba totális kudarc, gondoljunk csak Afganisztánra, Irakra, Líbiára, Jemenre, Szíriára vagy éppen Egyiptomra. Oroszországban, a Kaukázusban vagy éppen Közép-Ázsiában szintén kemény kézre van szükség. Szerintem Magyarországnak is jót tenne egy kőkemény nemzeti diktatúra a kommunizmus, majd a liberális demokrácia posványa után. Amúgy a liberális demokrácia is diktatúra, a pénztőke diktatúrája. Persze sokkal kifinomultabb, mint például egy katonai diktatúra a harmadik világban... De hát a pénzemberek tudják, hogy az a legjobb rabszolga, aki azt hiszi hogy szabad. Látjuk milyen súlyosan korlátozzák a szólásszabadságot a Nyugat országaiban, emberek életét lehetetlenítik el, egzisztenciájukat teszik tönkre ha mainstream-mel szemben foglalnak állást. A "píszi" nyelv lett az újbeszél, vannak dolgok amiről nem szabad beszélni. Egy álszent, hazug világ.Újra kellene népszavaztatni az egész SZU területét. Ha kell 100 új államot létrehozni mint 15 elnyomó rendszert. Nyugati megfigyelőkkel akik felismerik a befolyásolási kísérleteket.
Közép-Ázsiában nagyon visszaesett az oroszok részaránya a Szu. szétesése után, egyrészt az elvándorlás, másrészt a őslakos népesség magas népszaporulata okán. Talán Kazaksztánban lehet vagy 4 millió (20%), Kirgizisztánban 300 ezer(6%), Üzbegisztánban 750 ezer(2%), Türkmenisztánban 200 ezer (5%) orosz lehet. Tadzsikisztánból szinte teljesen eltűntek az oroszok. Szerintem a beloruszok és az ukránok is oroszok, nem hiába az ukrikat 100 éve még kisoroszoknak nevezték. A nyugati ukránok a lengyel hatás következtében görög katolikusok, nagyjából ez meg nyelvjárási különbség van köztük meg az oroszok közt.Tulajdonképp mi a különbség az oroszországi oroszok és a Belorussziai oroszok között, nemzetiségi szempontból ? Van egyáltalán valami különbség, hogy azok külön országot akartak maguknak a SZU felbomlásakor ? Nekem az jön le hogy nekik Oroszországban lenne a helyük, mint a Kelet ukrajnai területeknek is, ahol abszolút többség orosz. Európában nekem a Baltikum más tészta, mert oda sok oroszt betelepítettek, aminek most isszák a levét kissé. Közép Ázsia viszonyait meg nem ismerem, mármint nemzetiségek szempontjából. Hol mennyi ott az orosz, passz.
Újra kellene népszavaztatni az egész USA területét. Ha kell 100 új államot létrehozni mint 15 (1) elnyomó rendszert. Orosz és kínai megfigyelőkkel akik felismerik a befolyásolási kísérleteket.
.
.
.
Elnézést kérek - csak kíváncsi voltam a hatásra, ha megfordítanánk a szerepeket az idézett mondatban. Na hogy tetszik? ...
Újra kellene népszavaztatni az egész SZU területét. Ha kell 100 új államot létrehozni mint 15 elnyomó rendszert. Nyugati megfigyelőkkel akik felismerik a befolyásolási kísérleteket.
Kb. mint a csehországi "csehszlovák" és slovákiai "csehszlovák" közt.Tulajdonképp mi a különbség az oroszországi oroszok és a Belorussziai oroszok között, nemzetiségi szempontból ?
Tulajdonképp mi a különbség az oroszországi oroszok és a Belorussziai oroszok között, nemzetiségi szempontból ? Van egyáltalán valami különbség, hogy azok külön országot akartak maguknak a SZU felbomlásakor ? Nekem az jön le hogy nekik Oroszországban lenne a helyük, mint a Kelet ukrajnai területeknek is, ahol abszolút többség orosz. Európában nekem a Baltikum más tészta, mert oda sok oroszt betelepítettek, aminek most isszák a levét kissé. Közép Ázsia viszonyait meg nem ismerem, mármint nemzetiségek szempontjából. Hol mennyi ott az orosz, passz.
A történelmi térképeket böngészve egész jól kirajzolódik az a kulturális határvonal amit a Lengyel-Litván unió okozott keleten. A balti államok, Belorusszia és Ukrajna mind az unió területén belülre estek annak a keleti részére. Amelyik terület az uniótól keletre terült el az kulturálisan másképp fejlődött.Kb. mint a csehországi "csehszlovák" és slovákiai "csehszlovák" közt.
Fehéroroszok nyelve és etnogenézise évszázadokon át külön fejlodöt a Litván Nagyfejedelemség, majd a lengyel Rzecsposzpolitán belül. Csak 1795-ben kebelezte be az Orosz birodalom, hogy a Breszt-litovski béke után saját államot kialtsanak ki: https://hu.wikipedia.org/wiki/Belarusz_Népköztársaság ... a továbiak már viszonylag közismertek.
Az iszlám hit erősödése figyelhető meg tatár népeknél az Uráltól nyugatra. Az idegen kultúra nem feltétlenül tartós, az iszlám kezdi visszafoglalni azt amit a cárok elvettek tőlük. Ukrajna és a Baltikum is meg fog tisztulni idővel a nem kíván kulturális köteléktől.
Újra kellene népszavaztatni az egész USA területét. Ha kell 100 új államot létrehozni mint 15 (1) elnyomó rendszert. Orosz és kínai megfigyelőkkel akik felismerik a befolyásolási kísérleteket.
.
.
.
Elnézést kérek - csak kíváncsi voltam a hatásra, ha megfordítanánk a szerepeket az idézett mondatban. Na hogy tetszik? ...
Csak a te agyad nem fog megtisztulni soha...Az iszlám hit erősödése figyelhető meg tatár népeknél az Uráltól nyugatra. Az idegen kultúra nem feltétlenül tartós, az iszlám kezdi visszafoglalni azt amit a cárok elvettek tőlük. Ukrajna és a Baltikum is meg fog tisztulni idővel a nem kíván kulturális köteléktől.
Észrevettem hogy nagyon helyesen hisztek a népek önrendelkezésében Ukrajnában és újabban Belorussziában. Szeretném ezt a közös küldetést kiterjeszteni Oroszország területére is.Hogy drukkolsz az iszlámnak. Biztosan azért, mert az nagyon demokratikus!
Hogy drukkolsz az iszlámnak. Biztosan azért, mert az nagyon demokratikus!
Ulippohoz hasonlóan nyilvánvaló ukrán troll a csávó, gondolom ezért fizetik.