Kb 1,5 millió ember van aki beszéli a Fehérorosz Nyelvet az meg nem mérvadó a nagyhatalmi játszmákban.
Amúgy szerintem az diktatúra, ahol elcsalják a választásokat ha kell, ha nem.
Meg az is diktatúra, ahol minden ellenzéki jelöltet (aki nem távozik az országból) azt letartóztatják.
Meg ez a kép sem egy klasszikus demokrácia velejárója.
Érdekes, hogy a hagyományos fehérorosz nyelv jobban hasonlít az ukránra, mint az oroszra.
Azt "furcsállom", hogy Putyin gyorsan gratulál, miközben az ellenzék vezetője tőle 1 km-re forradalmat hirdet....
Nem lennék azon se meglepődve ha kiderülne, hogy ő az oroszok jelöltje Lukasenko utáni időszakra.
Mi több az is furcsa, hogy a fehéroroszok haderőt vezényeltek keletre pont 1 hete. Az oroszok, meg a határ túloldalára 3 napja.
Itt már hetek óta nagyhatalmi játszma folyhat, csak most kulminál.
Legalábbis én így gondolom.
Úgy néz ki Lukasenko körül elfogyott a levegő ő meg próbálja menteni a saját pozícióját a saját óljában.
Kívülről megtámadni egy országot nem fog senki, mert teljesen elszigetelődik, ez biztos.
Maximum akkor, ha polgárháború tör ki és rendfenntartó műveletnek lehet álcázni.
Ezért gondolom azt, hogy egyszerűbb egy ilyen tüntetéssorozattal elfoglalni, viszont ebben az esetben a hazai pályán lévő, még ha esélytelenebb is sokáig húzhatja.
Azt hiszem ezért van minden lezárva, a net korlátozva, katonaság az utcára vezényelve. Sőt, ha jól hallottam, akkor pár perce "sikerült" megölni egy tüntetőt is.
Mindenesetre érdekes napok jönnek, alapvetően határozza majd meg azt a térséget.