Ne hasonlítsuk már magunkat Lukasenkohoz" a Fehérorosz helyzetet a magyarhoz, mert totál tévút. Lukasenko, Milosevic szintű diktátor. Nem kár érte ha bukik!
Nem ezt írtam, hanem egy lehetséges új "soft" forgatókönyvet, ami kifinomultabb mint a majdan, külföldi átlag embernek is jobban eladható.
A nyilvánvaló, mondhatni vak is látja stratégia egyik pontja mint ahogy fentebb is írtam, a kis lélekszámú de hatalmas területen szétszórt tüntető tömegek, egy kedves elfogadható külsejű gyenge nő külföldre menekítése (bár ez nyugati társadalomban már kevésbé píszí), ez egy új forgatókönyv, nem pedig fehéroroszra értettem.
Nekem teljesen mind1 ki van ott hatalmon, soha nem voltam ott, nem is terveztem oda kijutni, csak arra akarok rávilágítani, hogy folyamatosan az aktuális korszellemhez és néplélekhez méretezik már a "forradalmakat". Ami most fehéroroszban történik, az megtörténhet szerbiában, nálunk, cseheknél is.
A másik, ott vagyunk? Nem. Jött python, hogy ha van ismerősöm fehéroroszban kérdezzem meg, istenem ez milyen válasz már? Ugyan nincs ismerősöm fehéroroszban, de hagy magyarázzam el érthetően, hogy amit python mondott miért hülyeség: ismeretségi körömben van fideszes, dk-s, momentumos, jobbikos (belegondolva minden párttal szimpatizáló ismerősöm van), szóval egy kérdést ha felteszek nekik, "Tetszik a mostani rendszer?" saját magad kitalálhatod ki mit fog válaszolni, de segítek elég valószínű, hogy az összes ellenzéki azt fogja mondani, hogy nem, a fideszesek valószínűleg igent mondanak a mi hazánkos ismerősök pedig: igen, de...-vel válaszolnak. Érted?
Nem vagyunk ott, nem tudjuk a számokat, az is lehet, hogy a hangos kisebbség 1-2 nap alatt elérte (én ezt tartom valószínűnek), hogy a szovjet rendszerben szocializálódott főtisztek szovjet módszerekkel verjék le a tüntetést, ami miatt az ingadozók is utcára mentek (így már megnövekedett a tömeg) mivel már nem 1980-at írunk, van net van minden és ezért már sok az embereknek az 1980-as rendfenntartási szint.
Írták azt is páran, hogy Lukas simán nyert volna 53-55%-al csalás nélkül, így nekem még mindig az az érzésem, hogy a többség őt támogatja....